Οράτιος & Χάριετ της Clare Elsom από τις Εκδόσεις Καλέντης.

Οράτιος & Χάριετ της Clare Elsom από τις Εκδόσεις Καλέντης.

Και ναι! Η βιβλιοθήκη μας γεμίζει με γοργούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα με εξαιρετικά βιβλία που επιλέγουν οι αγαπημένοι μας εκδοτικοί οίκοι! Σήμερα ο λόγος για τις Εκδόσεις Καλέντης και τη νέα σειρά βιβλίων που επέλεξαν να εκδώσουν στα ελληνικά, της ταλαντούχας Clare (Κλάρ) Elsom! Οράτιος & Χάριετ της Clare Elsom στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καλέντης!

Οράτιος & Χάριετ της Clare Elsom από τις Εκδόσεις Καλέντης.

Οράτιος & Χάριετ

Η Χάριετ είναι 7 χρονών και τριών μηνών. Ο Οράτιος είναι αιώνιος, για την ακρίβεια από τον δέκατο έβδομο αιώνα. Και άγαλμα. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα, η φιλία τους στεριώνει, γίνεται ακλόνητη.


Ο Ντίνος ενθουσιάστηκε με τον Οράτιο, τον πανάρχαιο όπως τον αποκαλεί. Απλό κείμενο, ευανάγνωστο για ένα παιδί εφτά χρονών με ωραίες εικόνες που θυμίζουν κόμικς. Η εικονογράφηση της συγγραφέως Κλάρ πλούσια και παιχνιδιάρικη, ιδανική να κρατά σε εγρήγορση το ενδιαφέρον ενός ανήσυχου αγοριού. Μετά από κάθε ιστορία που τους εμπνέει η εικόνα που βλέπουν τα παιδιά το ρίχνουν στη ζωγραφική. Εκεί αποτυπώνουν όλα όσα τους έμειναν και τους έκαναν εντύπωση. Οι ζωγραφιές τους αυτές θα μπορούσαν να στηρίξουν από μόνες τους ένα ολόκληρο θέμα έκθεσης ζωγραφικής.

Οράτιος & Χάριετ της Clare Elsom από τις Εκδόσεις Καλέντης.

Clare Elsom, συγγραφέας και εικονογράφος της σειράς

Η κ. Βασιλική Τζόκα είναι υπεύθυνη για την επιλογή και την έκδοση αυτής της σειράς. Ο ενθουσιασμός στα μάτια αλλά και στα λόγια της την ώρα που μου την σύστηνε στον φιλόξενο χώρο των Εκδόσεων Καλέντη ήταν φανερός. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα, λοιπόν, το γιατί μετά από μια συζήτηση και με το παιδί. Και όπως ανέφερα και στο Instagram σε λεζάντα κάτω από την φωτογραφία με τα βιβλία της σειράς, η επιλογή της αυτή προκάλεσε πυροτεχνήματα και εκρήξεις χαράς στο ζωηρό μυαλουδάκι του εφτάχρονου αγοριού μου!

Οράτιος & Χάριετ της Clare Elsom από τις Εκδόσεις Καλέντης.

Ο Ντίνος διαβάζει μια ολόκληρη ιστορία μόνος του πια.

Ο Οράτιος και η Χάριετ είναι τα πρώτα βιβλία που θέλησε ο Ντίνος να διαβάσει από την αρχή μέχρι και το τέλος μόνος του χωρίς την συντροφιά μου! Αυτό δεν συνέβαινε και με τα προηγούμενα βιβλία που έρχονταν στα χέρια μας. Όχι γιατί δυσκολευόταν να διαβάσει αλλά γιατί ήθελε η φωνή μου να τον κάνει να μένει συγκεντρωμένος στην υπόθεση της ιστορίας. Ο Οράτιος και η Χάριετ και οι περιπέτειες τους το κατάφεραν από μόνοι τους χωρίς την βοήθειά μου αυτή τη φορά. Και αυτός σίγουρα είναι ένας πολύ καλός λόγος που θέλω να τα κάνεις δώρο στο παιδί σου.

Δύο ιστορίες του Οράτιου και της Χάριετ

‘Εχει ο καιρός γυρίσματα

Όταν η Χάριετ, ο φρέιζερ και η Μέγκαν αναλαμβάνουν να βγάζουν βόλτα σκυλιά στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ο Οράτιος αποφασίζει πως θέλει και εκείνος μια δουλειά. Τον προσλαμβάνουν σε μια τοπική εφημερίδα και από τη στήλη του δίνει συμβουλές στους αναγνώστες. Ώσπου χάνεται ένα από τα σκυλιά της ομάδας της Χάριετ. Ο Οράτιος, το λαγωνικό των ειδήσεων, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Κατακτούν την πόλη

Ο Οράτιος θέλει να κατέβει από το βάθρο του, εκεί που έχουν τοποθετήσει το άγαλμά του προς κοινή θέα χρόνια ολόκληρα τώρα. Η Χάριετ θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Μπορεί να τους χωρίζουν αιώνες, αλλά τους ενώνει ένας κοινός σκοπός! \

Και τώρα 5 λόγοι για τους οποίους θα λατρέψει το παιδί σας τον Οράτιο και τη Χάριετ:

  • η ιστορία μιλά για ένα άγαλμα που ζωντανεύει!
  • είναι γεμάτη καταπληκτικές εικόνες!
  • ο Οράτιος είναι πρόσωπο ιστορικό και ξεκαρδιστικό!
  • υπάρχει και ένα περιστέρι που το λένε Μπάρι!
  • η Χάριετ είναι απίστευτη και σίγουρα θα γίνει φίλη!Θα ε

Θα επιστρέψω σύντομα με νέες προτάσεις βιβλίων.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.