Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν

Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν

Είναι κάποια βιβλία ρε παιδί μου, που ξέρεις από τον τίτλο τους και μόνο πως όταν θα ‘ρθουν να σου χτυπήσουν το κουδούνι θα ξετρελαθείς και μόνο που θα τα αντικρίσεις !Τα παιδιά μου έχουν άποψη πια και ξέρουν πως όποτε περιμένουμε δέμα από τον Ίκαρο,  τότε τα απογεύματα που θα ακολουθήσουν θα είναι γεμάτα ενδιαφέρον! Ένα τέτοιο δέμα ανοίξαμε πριν λίγες μέρες και αγαπήσαμε πολύ το περιεχόμενό του! Επιτέλους, είχαμε στα χέρια μας το βιβλίο ”Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν” σε ελληνική απόδοση!

Εκδόσεις Ίκαρος

Ο συγγραφέας και ο εικονογράφος

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Drew Daywalt ομολογουμένως έχει πολύ φαντασία! Κατάφερε να κάνει τα κραγιόνια να μιλήσουν και μάλιστα με τεράστια ευστοχία και επιτυχία! Ο Oliver Jeffers από την άλλη απογείωσε την δική μας φαντασία ζωγραφίζοντας τα πιο πετυχημένα κραγιόνια που έχουμε αντικρίσει ως σήμερα! 

Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν έχει γίνει καθημερινή μας συνήθεια πια και τα πιτσιρίκια τρελαίνονται να τους το διαβάζω! Γελούν με τη διαμάχη του κίτρινου με το πορτοκαλί αλλά ξεκαρδίζονται με το το τσίτσιδο ροδακινί κραγιόνι που έμεινε χωρίς ρούχα! Αντιλαμβάνονται πως τα ίδια χρώματα χρησιμοποιούν και τα ίδια για να ζωγραφίσουν συγκεκριμένα πράγματα! Ξέρουν πως το πράσινο κραγιόνι είναι για τους δεινοσαύρους και πως το μπλε είναι το πιο χρησιμοποιημένο από όλα!

Εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Ίκαρος

Τα κραγιόνια, όμως, επαναστάτησαν και έστειλαν από ένα γράμμα το καθένα στον μικρό Ντάνκαν που τα χρησιμοποιεί όλα -σχεδόν- καθημερινά! Τι θα κάνει άραγε ο μικρός? Θα λάβει υπόψιν του τη διαμαρτυρία των κραγιονιών?

Εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Ίκαρος

Το πόσο γέλιο ρίχνουμε όταν διαβάζουμε το κάθε γράμμα δεν λέγεται! Μάλιστα, αλλάζω την φωνή μου σε ορισμένα σημεία και παίρνω άλλο ύφος ανάλογα με το τι λέει το κραγιόνι και τα παιδιά το διασκεδάζουν ακόμα περισσότερο! Δοκίμασέ το πιάνει!😉Να ένας πολύ σημαντικός λόγος να αγοράσεις αυτό το βιβλίο για το παιδί σου!Ξέρεις πως σίγουρα θα γελάσει με την ψυχή του!

Εδώ μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε όσα βιβλία σου έχω προτείνει μέχρι σήμερα από τις Εκδόσεις Ίκαρος! Η παιδική σειρά βιβλίων τους ξεχωρίζει και είναι αυτό που λέμε καλό ποιοτικό παιδικό βιβλίο! 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.