Το γυάλινο νησί και οι πειρατές

Το γυάλινο νησί και οι πειρατές
Καθώς ο Ντίνος μεγαλώνει η στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο θα φιλοξενεί όλο και περισσότερα βιβλία για παιδιά & νέους. Μαζί θα ανακαλύπτουμε αξιόλογα βιβλία από θαυμάσιους συγγραφείς και Εκδότες που επιλέγουν βιβλία με ουσία! Σήμερα θα σου μιλήσω για μια νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Καλέντη, το γυάλινο νησί και οι πειρατές!

Εκδόσεις Καλέντη

Η συγγραφέας

Η Έρση Δοξακοπούλου Ντουράκη έγραψε μια όμορφη περιπέτεια για τα φτερά που μας χαρίζει η θέληση και η φαντασία! Διαβάζοντας το γυάλινο νησί ταξίδεψα στα παιδικά μου χρόνια και είδα στο βιβλίο να αντικατοπτρίζονται ιδανικά & αξίες, με τα οποία γαλουχήθηκα και εγώ! Η αγνότητα της σκέψης. Η πίστη στις πεποιθήσεις μας και η δύναμη της φιλίας είναι κάποιες από τις αξίες που σκιαγραφούνται στο βιβλίο αυτό! Και χαίρομαι γιατί είναι ένα βιβλίο που θα μεταφέρει σπουδαία μηνύματα! Είναι ένα βιβλίο με διαχρονική αξία.
Εκδόσεις Καλέντη

Η ιστορία του βιβλίου:

Το γυάλινο νησί είναι ένα πολύτιμο πετράδι στην αγκαλιά της θάλασσας! Εκεί ζουν άνθρωποι με ιδανικά και αξίες, γυάλινα και κρυστάλλινα όπως ακριβώς και τα νερά που βρέχουν το νησί!Στο νησί αυτό κατοικεί η Διάφανη, ένα κορίτσι που θέρμη η οποία είναι η ψυχή του νησιού!Ο κόσμος ζει ειρηνικά μέχρι που ένας ναύαρχος έρχεται να ταράξει τα ήσυχα νερά του προσπαθώντας να φυλακίσεις τους κατοίκους του νησιού! Αργότερα κάποιοι άτιμοι πειρατές προσπάθησαν να κλέψουν την Διάφανη! Ευτυχώς, το νησί αλλά και τους ανθρώπους του, αγαπά πολύ μια φτερωτή γοργόνα, η οποία με την πολύτιμη βοήθεια ενός δελφινιού, του κοριτσιού που αφηγείται την ιστορία και του ποιητή Τζίμπο, κατάφεραν να σώσουν το νησί από όλα όσα του επιφύλασσε η μοίρα!
Εκδόσεις Καλέντη
Με όμορφα, παιχνιδιάρικα και ασπρόμαυρα σκίτσα στο εσωτερικό του η ιστορία αυτή βοηθά να παιδιά να αντιληφθούν έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο σπουδαία μηνύματα που όλοι μας, μικροί μεγάλοι, πρέπει να έχουμε καλά φυλαγμένα μέσα μας, μηνύματα όπως η φιλία, ο σεβασμός προς την φύση και τα πλάσματά της, η καθαρότητα των ανθρώπων και η αγάπη που πρέπει να χαρακτηρίζει  μια κοινότητα ανθρώπων!
Οι Εκδόσεις Καλέντη φροντίζουν να εκδίδουν βιβλία με λόγο και ένα από αυτά είναι και το γυάλινο νησί με τους πειρατές του! Ανακάλυψέ το  εδώ  και δώσε την ευκαιρία στο παιδί σου να έρθει πιο κοντά με ιδανικά που ίσως έχουν ξεχαστεί λιγάκι στην εποχή μας!
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.