Ο Πίκο και η Λόλα

Ο Πίκο και η Λόλα

O Πίκο και η Λόλα

Μια από τις αγαπημένες σειρές της μικρής μου είναι τα βιβλία της σειράς Πίκο και Λόλα! Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και η Λίνα Σωτηροπούλου κυκλοφόρησαν πρόσφατα τέσσερις υπέροχες ιστορίες με δυο γλυκά ζωάκια! Ο Πίκο και η Λόλα έχουν πάει παντού μαζί μας, από το πάρκο μέχρι το super market και από το γυμναστήριο μέχρι το μετρό! Σήμερα σου μιλώ για τις δύο από τις τέσσερις ιστορίες που κυκλοφορούν!

Εκδόσεις ΜεταίχμιοΠίκο και Λόλα- Τα Γενέθλια

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Λόλα είναι σκανταλιάρα και τρελαίνεται για πάρτι! Η μικρή αυτή κουνελίτσα θέλει να γιορτάζει καθημερινά τα γενέθλιά της και αποφασίζει να το ανακοινώσει και στους φίλους της! Οι φίλοι της τρελαίνονται με την ιδέα μιας και κάθε μέρα θα τρώνε τούρτα, θα διασκεδάζουν και θα χαίρονται! Ο Πίκο ξέρει πως η Λόλα θα κουραστεί κάποια στιγμή! Ωστόσο, την στηρίζει στην απόφασή της αυτή και στέκεται σαν ένας σωστός φίλος στο πλευρό της!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Πίκο και Λόλα- Ταξίδι στο Φεγγάρι

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Λόλα θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι! Δεν ξέρει πως αλλά είναι σίγουρη πως αυτή και ο φίλος της θα βρουν τη λύση! Μέχρι να γίνει αυτό ξαπλώνουν πλάι πλάι στο γρασίδι, κλείνουν τα μάτια τους και ονειρεύονται πως είναι ήδη εκεί!Λες να πήγαν όντως τελικά στο φεγγάρι, αναρωτιόμαστε! Σίγουρα πήγαν! Αφού έχουν αστερόσκονη παντού πάνω τους!

Λίγα λόγια για την συγγραφέα 

Τη συγγραφέα του βιβλίου, την Λίνα Σωτηροπούλου, είχα την τιμή να την γνωρίσω σε μία όμορφη συνάντηση που ετοίμασε το Μεταίχμιο στον Πολυχώρο για εμάς τους συνεργάτες του! Το χιούμορ της είναι μοναδικό και η ευαισθησία στοιχείο του χαρακτήρα της! Φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, για αυτό άλλωστε βάζει τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές να ονειρεύονται κάθε μέρα γενέθλια και πάρτι!😉😊

Λίγα λόγια για τη σειρά:

Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δυο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειες τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Χάρισε την στο παιδί σου αυτές τις γιορτές και πέρασε μαζί του ποιοτικό χρόνο δημιουργώντας όμορφες στιγμές!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.