Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα

νέα παιδικά βιβλία Εκδόσεις Διόπτρα

Πριν από κάποιες μέρες ήμουν παρούσα στην παρουσίαση των νέων παιδικών βιβλίων των Εκδόσεων Διόπτρα. Παρέα με γνωστές, φίλες και συνεργάτες ενημερωθήκαμε για όλα τα υπέροχα βιβλία που επέλεξε να εκδόσει ο αγαπημένος μας Εκδοτικός. Διάλεξα τα 7 πιο αγαπημένα μου (μας) και ήρθα τρέχοντας να σε βοηθήσω να διαλέξεις ένα από τα νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

νέα παιδικά βιβλία Εκδόσεις Διόπτρα

Φέτος τα Χριστούγεννα θα κάνουμε δώρο ένα βιβλίο!

Ας είναι αυτό το μότο μας τις φετινές γιορτές!

Εδώ μπορείς να δεις όλα τα βιβλία που σου προτείνω κάθε φορά στη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο.

7 νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα!

100 Σπουδαίοι Φιλόσοφοι μιλούν στα παιδιά

νέα παιδικά βιβλία διόπτρα

100 μεγάλες ιδέες σπουδαίων φιλοσόφων και στοχαστών από όλες τις εποχές και τα μέρη του κόσμου.

Αυτό το βιβλίο σε κάνει να σκέφτεσαι. Έτσι αναγράφεται στη σελίδα και να σου πω την αλήθεια ισχύει κιόλας. Ο Umberto Galiberti η Irene Merlini & η Maria Luisa Petruccelli σύλλεξαν τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες και προσέφεραν στα παιδιά μας ένα σημαντικό εργαλείο. Ένα βιβλίο ιδανικό και μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά που δεν αρκούνται στις στερεότυπες απαντήσεις και πάντα αναζητούν το γιατί!

20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο

νέα παιδικά βιβλία διόπτρα

Άλλο ένα εκπληκτικό βιβλίο που αυξάνει τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις των παιδιών μας. Τα παιδιά μου αυτές τις σειρές τις αγαπούν ιδιαίτερα και ας συγκρατούν ελάχιστες από τις πληροφορίες που ακούν. Μεγαλώνοντας θα επαληθεύουν τις πληροφορίες στο μυαλουδάκι τους και θα τις κάνουν κτήμα τους. 20 μεγαλοφυΐες που διαμόρφωσαν την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία και τις τέχνες από την αρχαία εποχή έως σήμερα!

Μέσα από τις μεγάλες προσωπικότητες τα παιδιά αποκτούν πρότυπα, κίνητρα και βρίσκουν πολλές φορές κοινά ενδιαφέροντα όταν οι άνθρωποι αυτοί ήταν μικρά παιδιά. Μέσα από τα σπουδαία επιτεύγματά τους γεμίσου ελπίδα και θέτουν στόχους υψηλούς.

Μικρές Κυρίες Luisa May Alcott

Οι μικρές κυρίες επιστρέφουν στα δρώμενα και χαίρομαι τόσο πολύ για αυτό. Είναι μια ιστορία γνώριμη για μένα διότι ήταν από τα πρώτα παιδικά βιβλία που έφτασαν στα χέρια μου! Η Αργυρώ Πιπίνη έχει επιμεληθεί τη μετάφραση, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο συναρπαστικό το συγκεκριμένο βιβλίο για εμάς καθώς την εκτιμούμε ιδιαίτερα.

Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι ονειρική, σχεδόν σε ταξιδεύει. Η συγγραφέας μιλά για το τέλος της αθωότητας, τα όνειρα που λησμονούνται αλλά και για τον πλούτο του νου και της καρδιάς.

Τι κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά τη νύχτα;

Αλήθεια τι έχει στο μικρό του μυαλό ένα παιδί πως κάνει ο μπαμπάς και η μαμά τη νύχτα, την ώρα που εκείνο πέφτει για ύπνο; Η αλήθεια είναι πως η φαντασία ενός μικρού παιδιού όντως οργιάζει αλλά όχι προς την πονηρή ματιά της υπόθεσης. Το παιδί υποθέτει πως η μαμά και ο μπαμπάς κάνουν όλα όσα απαγορεύουν στο παιδί το ίδιο να κάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας! Αυτές είναι και οι ερωτήσεις που τους θέτει λοιπόν.

Μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί από εσάς τους ίδιους στα παιδιά σας ακόμα και αν αυτά δεν είναι στη μεταβρεφική – νηπιακή ηλικία. Οι απορίες είναι για να λύνονται έλεγε ένας δάσκαλός μου και αυτό το βιβλίο είναι ότι πρέπει για απορίες αυτού του είδους.

Νυσταγμένο Τερατάκι Κατερίνα Μαρκαδάκη

Κατερίνα Μαρκαδάκη Νυσταγμένο Τερατάκι

Η Κατερίνα Μαρκαδάκη είναι ίσως η πιο γλυκιά συγγραφέας παιδικών βιβλίων που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα. Αγαπάμε πολύ τα βιβλία της για την τρυφερότητα που κρύβουν πάντα και την αγάπη που ξεπηδά απλόχερα από μέσα τους. Το νυσταγμένο τερατάκι θέλει να κοιμηθεί, αλλά έχει τρομερές αϋπνίες. Εννοείται πως δεν θέλει να κοιμηθεί στο κρεβάτι του .Παρέα με τη φίλη του τη Νεφέλη, το νυσταγμένο τερατάκι θα ανακαλύψει την πραγματική φιλία, θα μάθει να ζητά συγγνώμη αλλά και θα ξέρει πια πόσο καλό του κάνει ο ύπνος μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας!

Η ωραία Νυσταγμένη Ευγένιος Τριβιζάς

νέα παιδικά βιβλία εκδόσεις διόπτρα

Τα Άνω Κάτω Παραμύθια ξαναχτυπούν και δεν γίνεται να τα χάσουμε με τίποτα! Ο αγαπημένος μας Παραμυθάς, ο καλύτερος όλων των εποχών επιστρέφει για τα παιδιά μας δριμύτερος με μια τέλεια ακόμη ιστορία.

η ωραία νυσταγμένη

Η βασιλική οικογένεια της Θουριγγίας έχει βαφτίσια. Η πριγκίπισσα Δουλτσιμπέλα βαφτίζεται και από το παλάτι φεύγουν 7 προσκλήσεις. Η έβδομη όμως καταλήγει σε ένα τσίρκο όπου ένας κλόουν την κάνει σαΐτα. Από εκεί και ύστερα ξεκινά μια σειρά αναπάντεχων περιστατικών και απίστευτων περιπετειών με καταστροφικές συνέπειες για τη μελλοντική ευτυχία της πεντάμορφης πριγκίπισσας.

Δώσε Λύση στο Μελίσσι Μαρίνα Γιώτη

Η Μαρίνα Γιώτη διοργάνωσε εκλογές στη Μελισσούπολη! Επιστρέφει με ένα εκπληκτικό παραμύθι με πολύ σημαντικό μήνυμα. Μεγάλη συμφορά έπεσε στην Κυψέλη και πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Γιατί όμως να είναι βασίλισσα και όχι βασιλιάς? Ιδού το ερώτημα?

Η Βασίλισσα της Κυψέλης, λοιπόν, πέθανε και τώρα πρέπει ο Μίλτος ή ή Μελίνα να την διαδεχθούν. Σχεδόν όλοι θέλησαν να δηλώσουν υποψηφιότητα στην εκλογές για τη θέση της Βασίλισσας. Οι τσακωμοί μέσα στο μελίσσι πήγαιναν και ερχόντουσαν. Η Μελίνα και ο Μίλτος θα προσπαθήσουν να βρουν μια λογική λύση και να βοηθήσουν ώστε να εκλεγεί ο πιο δίκαιος, σοφός και εργατικός. Ώσπου η λύση δόθηκε από τις εκκολαπτόμενες βασίλισσες. Οι παραμάνες τις είχαν επιλέξει από μικρές για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις εκλογές, την δημοκρατία, την αξιοκρατία και τα κριτήρια με τα οποία εκλέγουμε τους ηγέτες μας!

Κοραλία, Το Ψάρι που έγινε 100 ετών

νέα παιδικά βιβλία διόπτρα

Η Κοραλία είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το διαβάσεις στο παιδάκι σου. Η περιβαλλοντική ρύπανση των ωκεανών είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα του 21ου αιώνα. Αυτή είναι μια μοναδική ιστορία για τις επιπτώσεις της και τη δυνατότητα αποκατάστασης του υδάτινου οικοσυστήματος. Μας αφορά όλους και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

Ο Ντίνος με αφορμή αυτό το εξαιρετικό βιβλίο ζωγράφισε ένα μονοσέλιδο κόμικ. Είναι ημιτελής η ιστορία και είμαι σίγουρη πως όταν του έρθει ξανά η έμπνευση θα το ολοκληρώσει. Είναι σημαντικό είναι βιβλίο να δίνει εφόδια στο παιδί. Τροφή όχι μόνο για σκέψη αλλά και για πράξεις.

Ελπίζω να σου άρεσαν τα νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα που σκέφτηκα να σου προτείνω και να σε έχω βάλει ήδη τη σκέψη στο μυαλό να πάρεις έστω κάτι από αυτά!

Εδώ μπορείς να δεις όλα τα βιβλία που σου έχω προτείνει από τις Εκδόσεις Διόπτρα και αξίζουν να πάρουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας!

Στο Instagram τα λέμε καθημερινά! Κάνε ένα click εδώ!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.