Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης φύλλων Εκδόσεις Ίκαρος

Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης φύλλων Εκδόσεις Ίκαρος

Κάθε φορά περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Ο ενθουσιασμός φτάνει στα ύψη κάθε φορά που ξεκινάμε να ξεφυλλίζουμε ένα νέο βιβλίο. Κάθε φορά το ίδιο συναίσθημα, αυτό που δεν σε αφήνει να περιμένεις να ολοκληρώσεις τα καθήκοντά σου. Κάθισε αναπαυτικά στο χαλί και ξεκίνα το ξεφύλλισμα. Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης των φύλλων από τις Εκδόσεις Ίκαρος και ήρθα στη στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο, που αγαπάς και στηρίζεις, να σου τα πω όλα!

Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης φύλλων Εκδόσεις Ίκαρος

Alice Hemming Nicola Slater

Μια νέα παιχνιδιάρικη ιστορία με χρώματα φθινοπώρου, όπως παρατήρησε η μικρή Stacey, ήρθε σπίτι μας. Ο κλέφτης των φύλλων έφτασε στο σπίτι μας και μαζί του ένας σκίουρος πολύ θυμωμένος. Για να μην τον αδικήσουμε, όμως, πρέπει να πούμε ότι στην αρχή της ιστορίας ήταν χαρούμενος και αισθανόταν πλήρης στο κλαδί του! Δεν του έλειπε τίποτα και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος. Στη συνέχεια, όμως, τα πάντα άλλαξαν.αι η διάθεσή του αλλά και ο αριθμός των φύλλων που είχε το δέντρο του. Αδιανόητο αυτό για εκείνον! Πάμε να σας τα πούμε όλα!

Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης των φύλλων από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Ο σκίουρος, λοιπόν, κοντεύει να χάσει τα λογικά του. Κάθε μέρα χάνει και από ένα φύλλο και δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Ένα ένα φεύγουν από τα κλαδιά του και είναι απόλυτα σίγουρος ότι κυκλοφορεί κλέφτης φύλλων στην δασογειτονιά τους! Αρχίζει να ρωτάει το πουλί, τον ποντικό αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος μπορεί να κλέβει τα φύλλα του σκίουρου. Ο καημένος προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους να χαλαρώσει και να ξεχαστεί, κάνοντας Yoga ας πούμε, αλλά τίποτα δεν πιάνει. Ώσπου το πουλί φέρνει τη μεγάλη αποκάλυψη.

Μπορείς να μαντέψεις ποιος μπορεί να είναι ο κλέφτης των φύλλων;

  • το πουλί;
  • ο ποντικός;
  • κάποιος άλλος που δεν μας περνάει από το μυαλό;

Δεν θα σας αποκαλύψω ποιος είναι ο κλέφτης των φύλλων. Ξέρετε πως μου αρέσει να σας αφήνω ένα μυστήριο κάθε φορά που σας μιλώ για ένα παιδικό βιβλίο! Θα σας πω μόνο ότι ο κλέφτης φύλλων μόνο κλέφτης δεν είναι και στο πέρασμά του παρασέρνει ακόμη και το καπέλο του μικρού θαλασσόλυκου ποντικού!

Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης φύλλων Εκδόσεις Ίκαρος

Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης των φύλλων από τις Εκδόσεις Ίκαρος, μια πανέξυπνη ιστορία για τις αλλαγές και τις εναλλαγές που φέρνουν οι εποχές του χρόνου στη φύση και στην πλάση!

Κείμενο Alice Hemming Εικονογράφηση Nicola Slater

Για το κείμενο και την ιστορία σας αποκάλυψα αρκετά. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την εικονογράφηση του Nicola Slater. Όμορφα χρώματα, ωραίες εναλλαγές σκίτσων, γλυκές φιγούρες και η κάθε σελίδα θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Τα χρώματα των φύλλων, κόκκινο- πορτοκαλί- κίτρινο, μας θυμίζουν εκείνα που μαζεύουμε τις απογευματινές μας βόλτες τις ημέρες του Φθινοπώρου.

Όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Ίκαρος που έχουμε διαβάσει θα τα βρεις με ένα click εδώ!

Η τεράστια έκπληξη του σκίουρου κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές!

Όπως ακριβώς ο μικρός σκίουρος, ίσως έτσι ακριβώς και τα παιδιά μας, δεν μπορούν να καταλάβουν τις εποχιακές αλλαγές. Πολλές ερωτήσεις υπάρχουν στο μυαλουδάκι τους οι οποίες μέχρι ένα σημείο έχουν απάντηση.

Σε αυτήν εδώ την ιστορία το παιδί θα κατανοήσει τι συμβαίνει και πέφτουν τα φύλλα.

Ο κύκλος της ζωής ξεδιπλώνεται στα μάτια του παιδιού και εκείνο μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει το Φθινόπωρο. Μαθαίνει τη διαφορά ανάμεσα στα φυλλοβόλα δέντρα και τα αειθαλή. Πότε έχουμε εμείς Φθινόπωρο που ζούμε στο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης και πότε όσοι άνθρωποι ζουν στο Νότιο Ημισφαίριο της Γης. Τι αλλάζει και νυχτώνει πιο νωρίς και γιατί κάποια ζώα πέφτουν σε βαθύ ύπνο;

Θα ακούσει και θα μάθει νέα πράγματα αλλά και νέες λέξεις όπως χειμερία νάρκη, μετανάστευση, Βόρειο και Νότιο Ημισφαίριο. Όλα αυτά μπορείτε να συζητήσετε εκτενέστερα και εσείς μαζί του, αλλά και είναι μια ωραία ευκαιρία για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση!

Αναφορά στην βιβλιοκριτική για το βιβλίο Ο κλέφτης των φύλλωνκαθώς και άλλες Προτάσεις βιβλίων για παιδιά και εφήβους ανά ηλικία για το 2022 θα βρείτε στην ομώνυμη ανάρτηση στο εκπαιδευτικό Blog τηςTwinkl!

Διαβάσαμε το βιβλίο Ο κλέφτης φύλλων Εκδόσεις Ίκαρος

Follow me on Instagram εκεί τα λέμε συνέχεια

Το βιβλίο θα το βρεις εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.