Παιδικές βιβλιοπροτάσεις Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Παιδικές βιβλιοπροτάσεις Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τρία νέα ολοκαίνουργια βιβλία μόλις προστέθηκαν στη βιβλιοθήκη μας !Τα μικρά σκαθαράκια, είναι ενθουσιασμένα γιατί τα τρία νέα βιβλία που πήραν στα χέρια τους είχαν λίγο από όλα! Και θα σας πω αμέσως το γιατί!  Αυτές είναι οι νέες παιδικές βιβλιοπροτάσεις Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Η ταινία

Αυτή η ιστορία με έκανε να γυρίσω τουλάχιστον 15 χρόνια πίσω, τότε που είχε πρωτοκυκλοφορήσει η ταινία τα 101 σκυλιά της Δαλματίας! Την είχα δει στο cinema μαζί με τον μπαμπά μου. Η ταινία είχε κάνει θραύση εκείνη την εποχή και ίσως τα τελευταία χρόνια να είχε ξεχαστεί κιόλας!

Σήμερα, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος την φέρνουν πάλι στο προσκήνιο εκδίδοντας την ιστορία της πασίγνωστης Dodie Smith. Αγγλίδα συγγραφέας του μυθιστορήματος σε διασκευή του Peter Bently και εικονογράφηση Steven Lenton. Ελληνική απόδοση από την αγαπημένη μας Αργυρώ Πιπίνη.

Το μυθιστόρημα γράφτηκε για πρώτη φορά το 1956  ενώ ο Disney το μετέφερε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1961 και είναι φοβερό που μέχρι και σήμερα έχει τόση απήχηση!

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Η ιστορία είναι λιγάκι πιο λιτή και με λιγότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την ταινία! Ο Πόνγκο και η Μίσις, δύο σκυλιά Δαλματίας, ζουν στον Λονδίνο με ένα αντρόγυνο που τους αγαπά και τους προσέχει πολύ! Εκεί γεννούν τα 15 τους μικρά κουταβάκια. Όλα αξιαγάπητα και ξεχωριστά παρά την εξωτερική τους ομοιότητα! Ωστόσο, η Κρουέλα Ντε Βιλ έχει άλλα σχέδια για τα μικρά τους κουταβάκια! Θέλει να τα κάνει ένα υπέροχο γούνινο παλτό! Ο Πόνγκο και η Μίσις δεν θα αφήσουν τα κουταβάκια τους να χαθούν έτσι άδικα. Μάλιστα την ημέρα των Χριστουγέννων θα τους περιμένει και μία ευχάριστη έκπληξη που θα κάνει τα ‘αφεντικά’ τους ακόμα πιο χαρούμενους!

Είσαι ένα θαύμα

Μία ιστορία ιδιαίτερα συγκινητική που αφορά τη διαφορετικότητα και κρύβει μέσα της μια αλληγορία! Μιλά για ένα παιδί το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα και από την όψη του και μόνο ξεχωρίζει αρκετά! Ένα βιβλίο με εξαιρετικό μήνυμα που αγαπήσαμε πολύ και φωνάξαμε μαζί με τον Ντίνο ‘Ζήτω η διαφορετικότητα!

Γιατί ο κόσμος μας θα ήταν πολύ βαρετός και ανιαρός αν όλοι είχαμε την ίδια όψη. Τα ίδια χαρακτηριστικά. Την ίδια προσωπικότητα. Και τις ίδιες προτιμήσεις! Το παιδάκι αυτό έχει υποτιμηθεί πολύ από τον περίγυρό του! Και όμως διαλέγει τον δρόμο της καλοσύνης! Δεν επιθυμεί το κακό κανενός παρά μόνο εύχεται να αλλάξει ο κόσμος τον τρόπο σκέψης του! Δεν επιθυμεί να αλλάξει τον εαυτό του για να είναι αρεστός!

Αυτό το μήνυμα είναι πολύ πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας! Είναι πολύ σημαντικό να μας αρέσει ο εαυτός μας, να τον σεβόμαστε ανεξάρτητα αν δεν αρέσουμε σε κάποιους άλλους! Το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι δικό μας!

Είσαι ένα θαύμα

Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς

Μετά από τα βιβλία της πολύ πετυχημένης σειράς Η πρώτη μου Ιστορία  πήραμε στα χέρια μας το βιβλίο της εξίσου πετυχημένης σειράς Η πρώτη μου Μυθολογία! Γνωρίσαμε τη θεά Αφροδίτη. Τα χαρακτηριστικά της. Την παρουσία της στην ελληνική Μυθολογία, που λέγεται πως γεννήθηκε και ποιος ήταν ο ρόλος της ανάμεσα στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου! Μέσα από μια εξαιρετικά παιχνιδιάρικη εικονογράφηση ανακαλύψαμε πως η Αφροδίτη ήταν μια γυναίκα πολύ όμορφη και είχε πολλές κατακτήσεις στη ζωή της. Ο Άδωνις ήταν ο πιο μεγάλος της έρωτας! 

Η ιστορία της μας δίνεται μέσα από απλά στιχάκια από τον Φίλιππο Μανδηλαρά και με εικόνες που τις διακρίνουν πολύ χιούμορ! Στο τέλος του βιβλίου μάλιστα υπάρχουν έξυπνες δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας!

Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.