Το χρυσαφένιο κουκούτσι

Το χρυσαφένιο κουκούτσι
Το Χρυσαφένιο κουκούτσι είναι μια πρόσφατη προσθήκη στη βιβλιοθήκη μας που ήθελα πολύ να πάρει στα χέρια της η μικρή μου Stacy. Πάμε να δείτε τι έγραψε ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος για όσα παιδιά προτιμούν τα γλυκά από τα φρούτα!
ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα φρούτα και τα γλυκά

Η μικρή Αγνή είναι ένα κοριτσάκι τυχερό γιατί στο σπίτι τους υπάρχουν υπέροχα δέντρα που τους χαρίζουν νόστιμους και υγιεινούς καρπούς! Η μαμά της μικρής Αγνής κάθε πρωί της ετοιμάζει μια υπέροχη ζωηρή φρουτοσαλάτα όλο χρώμα και βιταμίνες! Το κοριτσάκι προτιμά να τρώει βάφλες και μαρμελάδες! Τα καημένα τα φρούτα στο ψυγείο δεν ήξεραν τι να κάνουν πια! Δεν ήθελαν άλλο να μαραζώνουν στο ψυγείο και στεναχωριόντουσαν που έβλεπαν την Αγνή να παχαίνει μέρα με τη μέρα. Αποφάσισαν λοιπόν να αναλάβουν δράση και να βάλουν μέσα στο μεγάλο τους το σχέδιο τον παππού της Αγνής, το κύριο Προκόπη!

Ο παππούς Προκόπης και η Αγνή

Ο παππούς βοήθησε την Αγνή να αγαπήσει πολύ τα δέντρα και τα φυτά που καλλιεργούσε ο ίδιος χρόνια στο όμορφο σπίτι του στην άκρη του χωριού! Ωστόσο, δεν κατάφερε να την κάνει να φάει φρούτα όσο ήταν μικρή ακόμα! Μόνο την αγάπη για την φύση κατάφερε να της μεταδώσει! Όσο περνούσαν τα χρόνια η μικρή αρρώσταινε όλο και πιο συχνά. Με αποτέλεσμα μια μέρα να πρέπει να επισκεφτεί τον Δόκτορα Γιατροσόφη! Αυτός της εξήγησε πως αν συνεχίσει να μην τρέφεται σωστά δεν θα μπορέσει να παίξει και να τρέξει ξανά και πως θα πονάει συνεχώς η κοιλιά της! Στην μικρή δεν άρεσε αυτό φυσικά. Θυμήθηκε τα λόγια του παππού της και την ιστορία του Χρυσαφένιου κουκουτσιού που της έλεγε όταν ήταν μικρή και άρχισε να αγαπά τα φρούτα! Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει η παροιμία μας και στην περίπτωση της μικρής Αγνής ταιριάζει απόλυτα!

Το Χρυσαφένιο κουκούτσι πάει παντού!

Η ιστορία του Χρυσαφένιου Κουκουτσιού έχει καταφέρει να φτάσει στα αυτιά πολλών παιδιών με τεράστια επιτυχία! Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος επισκέπτεται σχολεία σε όλα τα μέρη της Ελλάδος! Σύντομα, μάλιστα, θα βρίσκεται στο 7ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου και αν βρίσκεσαι κοντά μην χάσεις την παρουσίαση αυτή στο φιλόξενο σχολείο! Η είσοδος είναι ελεύθερη φυσικά και θα έχεις στη διάθεσή σου και ένα Πασχαλινό bazaar βιβλίου με πολύ καλές τιμές! Λεπτομέρειες για το σχολείο και την εκδήλωση θα βρεις στην αφίσα που ακολουθεί!
ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ μπορείς να δεις την σελίδα του βιβλίου που υπάρχει στο Facebook και να διαβάσεις όλα όσα γράφονται για αυτό !

Εγώ θα είμαι παρούσα σε αυτή την εκδήλωση να απολαύσω τον γλυκύτατο αυτό συγγραφέα αλλά και να στηρίξω τη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ώστε να συνεχίσει το έργο του καλύπτοντας και υλοποιώντας βασικές ανάγκες του σχολείου! Αν βρεθείς και εσύ εκεί θα χαρώ πολύ να μου μιλήσεις!
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.