Το νέο βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Το νέο βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Την Ίριδα Σαμαρτζή μέχρι σήμερα την ξέραμε ως μια απίστευτη εικονογράφο! Μας έχει προσφέρει πολλά άψογα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία και είναι ευρέως γνωστή στις ελληνικές οικογένειες με μικρούς βιβλιοφάγους! Διακρίνεται για την ποιότητα στην εικόνα αλλά και για τον χαρακτηριστικό τρόπο που ξέρει να προσεγγίζει την κάθε ιστορία. Αυτή τη φορά, κρατώ στα χέρια μου ένα βιβλίο με δικό της κείμενο και εικονογράφηση! Το νέο βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος σήμερα στη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο!

Το νέο βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Τολμώ να πω ότι έχουμε κατά 95% όλα τα βιβλία που έχει επιμεληθεί την εικονογράφηση η Ίρις. Κάνοντας μια βόλτα στο site της το διαπίστωσα σχεδόν με την πρώτη ματιά. Τσεκ, τσεκ, τσεκ έλεγε η μικρή Stacy καθώς ξεπηδούσαν μπροστά μας όλα τα βιβλία που έχει επιμεληθεί η ίδια μέχρι σήμερα.

Το νέο βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Αγόρασέ το με ένα click από εδώ!

Τάτα;

Ένα μικρό κορίτσι αρχίζει να πλάθει στη φαντασία της έναν υπέροχο κόσμο για αυτήν και την φίλη της. Ένα κόσμο, όπως μπορεί να τον φανταστεί καλύτερα μόνο ένα μικρό παιδί. Αυτό που την ενδιαφέρει, κυρίως, είναι να έχουν όλες τις ανέσεις όσον αφορά το παιχνίδι. Δεντρόσπιτα, ζωάκια και μονόκερους, αστέρια και πλανήτες για συντροφιά. Άφθονο παγωτό για όλους, παιδική χαρά άνετη για ατελείωτο παιχνίδι. Σελίδα με τη σελίδα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας το πιο φανταστικό σκηνικό, το οποίο κάθε μικρό πιτσιρίκι θα λάτρευε. Ένα σκηνικό χωρίς πολυτέλειες ή σπουδαίες κατασκευές. Απλά σπιτάκια, γεμάτα χρώματα και ενέργεια που ξεχυλίζει.

Το νέο βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Αυτό το, υψηλής αισθητικής, εικονοβιβλίο δεν είναι για τις ηλικίες των παιδιών μου, υποθετικά πάντα μιλώντας, διότι σας έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι τα παιδικά βιβλία, κατ’ εμέ δεν έχουν ηλικία! Σίγουρα είναι για ηλικίες άνω των τριών όμως. Ωστόσο, ένα απόγευμα χωρίς υποχρεώσεις και υψηλό δείκτη βαρεμάρας στο σπίτι μας, προσκάλεσα τα παιδιά μου να διαβάσουμε παρέα και αγκαλιά δυο τρία βιβλία που τα είχα αφήσει στην άκρη, λόγω του νεαρού της ηλικίας που απευθύνονταν.

Ο μικρός μου σκιτσογράφος θαυμάζει την Ίριδα και θα ήθελε πολύ να εξελιχτεί!

Την Ίριδα τα παιδιά μου την γνωρίζουν από άλλα βιβλία που έχουμε απολαύσει και μάλιστα ο Ντίνος αγαπά την αισθητική της! Ξέρεις, εσύ που με παρακολουθείς στενά, ότι ο Ντίνος μου λατρεύει να ζωγραφίζει και να ετοιμάζει διάφορα σκίτσα. Σκίτσα ανθρώπων ή και σκίτσα που θυμίζουν εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έχει ολοκληρώσει περίπου 3 πεντασέλιδα comic book και στο σημείο αυτό θα το εκτιμούσα πολύ αν τον ακολουθούσες στη σελίδα του στο Instagram. Δεν είναι ένα προφίλ που διαχειρίζεται ο ίδιος, ούτε ένα προφίλ που μπορεί να το δει. Δημιούργησα αυτή τη σελίδα καθαρά και μόνο σαν μια απόδειξη της εξέλιξής του. Αναρτώ μόνο όσα ολοκληρώνει, τα οποία θέλω να υπάρχουν μαζεμένα!

Ίρις Σαμαρτζή

Dinos11_sketches

Το μήνυμα του νέου παιδικού βιβλίου της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Είναι τεράστιο να μπορεί κάποιος να μπει στο παιδικό μυαλό και να ζωγραφίσει όλα όσα ονειρεύεται. Κατά μια έννοια αυτό το κατάφερε η Ίρις και μέσα από την σύντομη και λακωνική ιστορία της κατάφερε να μας δείξει τι θεωρεί ένα μικρό παιδί ευτυχία και παιχνίδι. Αυτό που κυριαρχεί είναι η απλότητα, ούτε ακριβά παιχνίδια ούτε Play Station. Η περιπέτεια κρύβεται εκεί έξω. Στις αλάνες, στα υπαίθρια παγωτατζίδικα, στα δάση και τα άλση. Τίποτα μα τίποτα, όμως, δεν έχει την ίδια αξία αν δεν έχεις να το μοιραστείς με έναν καλό φίλο, εξίσου παιχνιδιάρη, εξίσου απλό και δημιουργικό.

Το νέο βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Παρέα με έναν καλό φίλο, ακόμα κι αν δεν έχεις όλα τα παραπάνω μπορείς να περάσεις καλά. Γιατί, τα μυαλουδάκια τους μπορούν να συναντηθούν και να πλάσουν παρέα το πιο φανταστικό, αινιγματικό παιχνίδι!

Διαβάστε αυτή την ιστορία στα παιδιά σας. Αξίζει. Είναι σημαντικό να επιστρέφουμε στην απλότητα των πραγμάτων. Να θυμόμαστε πως τα υλικά δεν φέρουν ευτυχία. Αρχικά, να το θυμόμαστε εμείς οι μεγάλοι. Κι έπειτα τα συζητάμε ξανά και ξανά στα παιδιά μας!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

2 Comments
  1. Της Ίρις Σαμαρτζή την έχουμε λατρέψει και εμείς. Χαίρομαι για αυτήν την εξέλιξη που όπως φαίνεται και μέσα από την παρουσίαση είναι άξια λόγου και διαβάσματος από τα ανθρωπάκια μας. Ευχαριστούμε Εύη για την όμορφη παρουσίαση και πολλά συγχαρητήρια στον μικρό σου καλλιτέχνη!

Leave a Reply

Your email address will not be published.