10 παιδικά βιβλία για το Μάρτιο

10 βιβλία για το Μάρτιο
Σήμερα διάλεξα για σένα και το παιδί σου 10 παιδικά βιβλία για τον Μάρτιο από 3 διαφορετικούς Εκδοτικούς Οίκους που συνεργάζομαι! Είναι όλα φρέσκα και σε περιμένουν να τα βάλεις στην όμορφη και περιποιημένη σας βιβλιοθήκη και να ανακαλύψετε νέες περιπέτειες.
10 ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

4 βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

”Το τζάτζαλο” Sean Ferrell Charles Santoso

Το τζάτζαλο Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Όλοι έχουμε κρυμμένο μέσα μας ένα ”τζάτζαλο”  ένα μικρό τερατάκι δηλαδή που προσπαθεί να ελέγξει τα συναισθήματά μας και να μας βάλει σε μπελάδες! Η Ρούθυ με ένα τέτοιο τερατάκι παλεύει καθημερινά και προσπαθεί να το καταπολεμήσεις για να βρει την ησυχία της! Μένει μόνο να ανακαλύψετε παρέα αν θα τα καταφέρει και πως!Μια ξεκαρδιστική ιστορία που σου προκαλεί γέλιο ακόμα και από τον τίτλο της!

”Κυριάκος ο σαγόνιας” Jarvis

Κυριάκος ο Σαγόνιας Εκδόσεις Παπδόπουλος
Ο Κυριάκος ο κροκόδειλος είναι πολύ τρομακτικός και κανένα ζώο της ζούγκλας δεν τολμά να τον πλησιάσει ή να του φέρει αντίρρηση σε κάτι!Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι όπως φαίνεται και ο κύριος Κάστορας θα το αποδείξει στα υπόλοιπα ζώα! Ένα υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο, θαρρείς και το ζωγράφισε παιδικό χέρι με τις κηρομπογιές ένα ήσυχο απόγευμα!

”Φτου και βγαίνω” Rob Hodgson

φτου και βγαίνω Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Μέσα στο βουνό υπάρχει μια σπηλιά που ζει κρυμμένο ένα πλασματάκι που φαίνεται τόσο δα μικρό! Το μικρό πλασματάκι φοβάται να βγει έξω από αυτήν γιατί παραμονεύει ο λύκος που θέλει να το ξεγελάσει και ίσως να το φάει! Είναι, όμως, το πλασματάκι τόσο δα μικρό ή τα φαινόμενα για άλλη μια φορά απατούν?

”Ιστορίες με τη Λιλίκα” Gilbert Delahaye

Ιστορίες με τη Λιλίκα Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η ιστορία της Λιλίκας εκδίδεται εδώ και εξήντα χρόνια και οι εκδόσεις παρουσιάζουν ξανά και ξανά σε αυτό το βιβλίο τρεις αγαπημένες ιστορίες της μικρής αυτής ηρωίδας!

Είναι ένα βιβλίο που θα συγκινήσει τους γονείς που είχαν την τύχη να διαβάσουν έστω και μία ιστορία της Λιλίκας και θα τους δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις περιπέτειες της στα παιδιά του! Ένα βιβλίο με εικονογράφηση  βγαλμένη από τα παλιά, πολύ παλιά χρόνια, τότε που τα παιδιά έπαιζαν με σβόλους, κουτσό και κρυφτό μέχρι να νυχτώσει ανέμελα στη γειτονιά!

4 Ιστορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας

”Τερατοπαρέα με τρόπους” Picture Window Books

Τερατοπαρέα με τρόπους Εκδόσεις Μίνωας

Μια παρέα ευγενικών τεράτων κάνει πάρτι! Είναι πολύ χαρούμενα όλα τους και ενώ ξέρουν πως όλα μέσα στο σπίτι θα γίνουν χάλια κανένας τους δεν θα ξεχάσει τους καλούς του τρόπους πάνω στο παιχνίδι και την διασκέδαση! Αυτή η ιστορία είναι ένας καλός τρόπος να μάθουν τα πιτσιρίκια πότε και πώς χρησιμοποιούμε το Ευχαριστώ και το Παρακαλώ!

‘Η γραμμή” Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης Διακομανώλης.

Η γραμμή Εκδόσεις Μίνωας

Η νέα κυκλοφορία του Βασίλη Κουτσιαρή αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις και την φιλία! Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε ένα σχολείο. Συγκεκριμένα σε μια τάξη με ένα θρανίο που έχει μια μαύρη γραμμή να χωρίζει το μισό μέρος του από το άλλο! Είναι η γραμμή που τράβηξε ο Αλέξανδρος για να μην τον ενοχλεί ο Θοδωρής! Που να ‘ ξερε πως αυτοί οι δυο θα γίνουν μια μέρα πολύ καλοί φίλοι!

 

”Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού” Αργυρώ Μουντάκη

Εκδόσεις Μίνωας

Η ιστορία του Καπετάν Τσουγκράνα έχει να κάνει με την καλή συμπεριφορά, τις αξίες της ζωής και τις ανθρώπινες σχέσεις! Ο καπετάνιος και ο φίλος του ο Χριστόφορος θα ξεκινήσουν ταξίδι να βρουν έναν θησαυρό και στην πορεία τους θα συναντήσουν μέχρι και το τέρας του Λοχ Νες! Θα συναντήσουν και πειρατές τους οποίους θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα τους εμπιστευτούν ή όχι.

 

”Ο εγωιστής γίγαντας” Μαρία Δασκαλάκη (διασκευή)

 

Ο εγωιστής γίγαντας Εκδόσεις Μίνωας

Την ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ φαντάζομαι πως όλοι την έχουμε διαβάσει στην παιδική μας ηλικία και αν όχι την συγκεκριμένη σίγουρα κάποια άλλη δική του! Ο Όσκαρ Ουάιλντ άλλωστε έχει γράψει από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας! Οι Εκδόσεις Μίνωας αποφάσισαν να εκδώσουν τη διασκευή της Μαρίας Δασκαλάκη ώστε να μην ξεχαστεί αυτό το μεγάλο του έργο.

 

2 βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο”Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος” Τζούλιαν Ντόναλντσον 

Ο Ζαχαρής ο Μονόκερος Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Ζαχαρής μονόκερος και η ιστορία του σίγουρα θα αγαπηθεί από τα κοριτσάκια που τους αρέσει πολύ αυτό το ιδιαίτερο, πολύχρωμο και γεμάτο γκλίτερ υποτίθεται ζώο! Πρόκειται για ένα μαγικό παραμύθι από δύο βραβευμένες δημιουργούς και θέλει να περάσει το μήνυμα στα παιδιά πως όταν κάτι το πιστεύουμε και το ευχόμαστε με την καρδιά μας τότε δεν αδύνατον να συμβεί! Μια πολύ όμορφη ιστορία με παιχνιδιάρικη εικονογράφηση!”Τι άκουσε η Πασχαλίτσα” Τζούλια Ντόναλντσον

τι άκουσε η πασχαλίτσα εκδόσεις μεταίχμιο

Άλλη μία όμορφη ιστορία από την συγγραφέα ότι πρέπει για μικρά παιδάκια άνω των 3 ετών! Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια που διαδραματίζεται σε ένα αγρόκτημα που επικρατεί ένα πανδαιμόνιο! Δύο κλέφτες προσπαθούν να κλέψουν την αγελάδα! Η Πασχαλίτσα όμως όσο μικρή και αθόρυβη και αν φαίνεται είναι έξυπνη και δυνατή και θα στήσει μεγάλη παγίδα στους δύο πονηρούς κλέφτες!

 

Ευχαριστώ όλους τους Εκδοτικούς οίκους που συνεργάζονται μαζί μου και με εμπιστεύονται για να δείξω τα βιβλία τους μέσα από την δική μου οπτική γωνία και την τρυφερή ματιά των παιδιών μου! Τα βιβλία για εμάς είναι η καθημερινότητά μας! Τα αγαπάμε. Τα προσέχουμε. Τα δανείζουμε στους φίλους μας. Μιλάμε για αυτά και με αφορμή τις ιστορίες που διαβάζουμε λέμε και εύστοχα σχόλια στην τάξη μέσα, όταν η κυρία μας θέτει ερωτήματα! Τα βιβλία είναι πηγή αισιοδοξίας! Παιδί που διαβάζει από μικρό εξωσχολικά βιβλία θα γίνει ένας πιο σκεπτόμενος νέος.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.