Δύο μαγικά βιβλία από τη Μικρή Σελήνη

Δύο μαγικά βιβλία από τη Μικρή Σελήνη

Ξέρεις πως για εμένα και τα παιδιά μου οι ώρες ανάγνωσης παιδικών βιβλίων είναι η αγαπημένη ώρα της ημέρας και πως περνάνε από τα χέρια μας πολλά βιβλία! Eπιλέγω πολύ προσεκτικά ποια βιβλία θα διαβάσω παρέα με τα παιδιά μου και ποια θα σου δείξω! Δεν μας αρέσουν όλα τα βιβλία που πιάνουμε στα χέρια μας! Ο Ντίνος πια είναι δύσκολος ”κριτής”! Ξεκίνησα κάνοντας αυτόν το πρόλογο για να σου πω πως οι Εκδοτικοί Οίκοι που συνεργάζομαι δεν είναι τυχαίοιείναι όλοι ένας και ένας που λένε και πως έκαστος ξεχωρίζει για κάτι το διαφορετικό! Σήμερα στις συνεργασίες μου προστίθεται άλλος ένας Εκδοτικός παιδικών βιβλίων, η Μικρή Σελήνη 🌙, που από το όνομά του και μόνο εμένα μου άγγιξε την καρδιά! Φιλοξενώ στη στήλη μου τα δύο από τα τρία βιβλία που έχει κυκλοφορήσει η Μικρή Σελήνη, τα οποία μας ζέσταναν την καρδιά μας χάρισαν γλυκό ύπνο αμέσως μετά!

 ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Ο αρκούδος & το πιάνο🐻🎵

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

 Μέσα στο δάσος υπάρχει ένας αρκούδος που μια μέρα συναντά ένα πιάνο! Δεν ξέρει καν ότι λέγεται έτσι ούτε και ποια είναι χρησιμότητά του! Κάθε μέρα περνά από το ίδιο σημείο να δει αν είναι ακόμη εκεί. Εκείνο περιμένει κάποιον να του δώσει πάλι ζωή πατώντας τα πλήκτρα του! Ο αρκούδος δεν έχει διδαχθεί ποτέ νότες ούτε τίποτα σχετικό με την μουσική! Κι όμως ξέρει να παίζει πιάνο με ένα τρόπο μαγικό και ξέρει πως αυτό ήθελε να κάνει από πάντα στην αρκουδίσια ζωή του!

Θα ζήσει από κοντά τη δόξα του να είσαι καλός πιανίστας και θα παίξει μπροστά σε ένθερμο κοινό που θα τον αποθεώσει! Ο αρκούδος, όμως, θα καταλάβει πως τίποτα δεν έχει νόημα και την ίδια αξία αν δεν έχεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς να μοιραστείς την επιτυχία!

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Ο παππούς μου έχει έναν φίλο γίγαντα 👴👦

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Ο μικρός Νικόλας είναι τυχερός μεγαλώνει παρέα με τον παππού του που είναι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός και δοτικός! Μαζί με τον παππού του έχουν ζήσει υπέροχες περιπέτειες. Το χωριό που μένει ο Νικόλας είναι πανέμορφο και ο παππούς του λέει πως ζει εκεί ένας γίγαντας! Αυτός ο γίγαντας είναι πολύ καλή ψυχή και έχει σώσει το χωριό και τους κατοίκους του πολλές φορές χωρίς απαραίτητα να το ξέρουν οι ίδιοι! Ο παππούς του λέει πως ο γίγαντας αυτός είναι πολύ φιλικός και πως άδικα τον φοβούνται οι συγχωριανοί του! Το μόνο που θέλει ο γίγαντας είναι έναν φίλο! Και σίγουρα θα τον βρει κάποια στιγμή!✨

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Τα βιβλία

Και τα δύο βιβλία είναι του Βρετανού συγγραφέα και εικονογράφου David Litchfield. Γνωρίζουν ήδη μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό!Πολλά σχολεία και δάσκαλοι χρησιμοποιούν τα βιβλία του συγγραφέα εξαιτίας του παιδαγωγικού υλικού που κρύβουν μέσα τους! Η Μικρή Σελήνη εδώ μας δίνει κάποιες ιδέες για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε παιδαγωγικά το βιβλίο ” Ο αρκούδος & το πιάνο” ! 

Το βιβλίο ”Ο παππούς μου έχει έναν φίλο γίγαντα” μιλά για την δυσπιστία που έχει ένα μικρό παιδί, για τη διαφορετικότητα αλλά και για την φιλία! Εδώ μπορείς να δεις και τις προτάσεις για εξάσκηση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που μας προτείνει Μικρή Σελήνη.

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Η εικονογράφηση που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο συγγραφέας είναι πραγματικά ονειρεμένη! Τα χρώματα, οι σκιαγραφημένοι χαρακτήρες μιλούν στην καρδιά μας απευθείας με ένα τρόπο ποιητικό! Την κατατάξαμε στα πιο ωραία εικονογραφημένα βιβλία που έχουμε διαβάσει ως τώρα με τον Ντίνο !

Ο Γίγαντας θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή δώρου για τον φίλο του Ντίνου που αγαπά τους ανατρεπτικούς ήρωες. Ο αρκούδος & το πιάνο σίγουρα θα αρέσει στην  μικρή του φίλη που αγαπά τη μουσική και πιστεύει στην μαγεία της!

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τη Μαριάννα & τον Φίλιππο για την συνεργασία μας! Θεωρώ πως θα μας θα μας χαρίσουν μοναδικές bedtime stories πασπαλισμένες με μαγεία και πολύ χρυσόσκονη!✨✨

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.