Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ

Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα μας και άκρως επετειακή. Φέτος, γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και όλοι σχεδόν οι φορείς, που έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έχουν ήδη αρχίσει εκστρατείες για την επέτειο αυτή. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν αποδείξει πολλάκις μέσα από τις δράσεις τους πως αγαπούν το παιδί και όσο μπορούν βρίσκονται δίπλα του. Φαντάζομαι πως όλοι λάβατε γράμμα από τον Άγιο Βασίλη φέτος, έτσι; Πάμε, όμως να σας πω όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την νέα εκστρατεία τους ή αλλιώς για τον νέο παιδικό διαγωνισμό που διοργανώνουν στη στήλη μου για το Παιδί. Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ.

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ

Πληροφορίες από το δελτίο τύπου που έχουν στείλει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε σχολεία εκπαιδευτικούς φορείς και blogs

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών σε έναν πρωτότυπο on line παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής! Ο τίτλος είναι «Η Επανάσταση του 1821», από τον οποίο θα προκύψουν τα γραμματόσημα της επόμενης σειράς γραμματοσήμων!

Follow me on Instagram for more sharing!

Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα που σχεδίασαν τα ΕΛΤΑ ειδικά για το διαγωνισμό, τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν το πρότυπο περίγραμμα του γραμματοσήμου. Να ζωγραφίσουν ελεύθερα μέσα εκεί με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821. Στη συνέχεια να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν τη ζωγραφιά τους στην πλατφόρμα για να συμμετέχει στο διαγωνισμό και στην «ψηφιακή» έκθεση.

Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις της τηλε-κπαίδευσης  επικοινωνούν αυτήν την πρωτότυπη δράση με τα μοναδικά έπαθλα. Σκοπός μας να κάνουμε λίγο πιο δημιουργική την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων.

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ

Μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς

Τα στελέχη της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ είναι στη διάθεσή σας. Μπορείτε να κανονίσετε μία συνάντηση για την παρουσίαση τόσο του συγκεκριμένου διαγωνισμού όσο και του Φιλοτελισμού γενικότερα. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, παρακαλούμε να μας απαντήσετε στο mail.

Χρειαζόμαστε

  • τα στοιχεία του σχολείου
  • του εκπαιδευτικού
  • ένα τηλέφωνο επικοινωνίας

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ

Έπαθλα του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής «Η Επανάσταση του 1821»

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για το 1821 από τα ΕΛΤΑ
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο.
  • Οι δώδεκα πρώτοι, που θα περάσουν στον τελικό, θα κερδίσουν – επιπλέον – ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο από τη συλλογή δώρων Art Post Collection.
  • Ωστόσο, οι τέσσερις ζωγραφιές που θα διακριθούν (δύο από παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και δύο από παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) θα λάβουν το μεγάλο έπαθλο: θα γίνουν γραμματόσημο και θα ταξιδέψουν την αλληλογραφία σε όλον τον κόσμο!

Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021 και θα διατίθεται από όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Η πρωτότυπη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΕΛΤΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://1821.elta.gr/

Εδώ μπορείτε να δείτε το video του διαγωνισμού στο You Tube 

Εμείς θα λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό έτσι για την ιστορία! Ο Ντίνος μου ειδικά, ο μικρός μου σκιτσογράφος, δηλώνει ήδη ενθουσιασμένος! Θα σας δείξουμε τη ζωγραφιά μας όταν έρθει η ώρα έτσι ώστε να μας στηρίξετε, αν το θέλετε φυσικά!

Στο μεταξύ μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Instagram, όπου εκθέτω μόνο Εγώ και όχι αυτός ακόμα, όσα επιμελείται και ζωγραφίζει με όρεξη!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.