Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο την Κυριακή

πάμε μια βόλτα στο Σούνιο!

Κυριακή σήμερα. Ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια. Ίσως είναι η μοναδική μέρα που μπορούμε να καθίσουμε όλοι μαζί οικογενειακώς. Να πιούμε καφέ, να δούμε καμιά ταινία ή να φάμε όλοι μαζί στην τραπεζαρία. Ενώ, λοιπόν, ετοιμαζόμασταν για μπάνιο σε κάποια παραλία, μόλις βγήκα στο μπαλκόνι να απολαύσω το πρωινό μου καφεδάκι κατάλαβα ότι ο καιρός επιτέλους άρχισε να θυμίζει φθινόπωρο. Και κάπου εκεί λίγο πριν τις τελευταίες γουλιές μας γεννήθηκε η ιδέα να πάμε μια βόλτα στο Σούνιο την Κυριακή! Αλήθεια, το έχεις επισκεφτεί ποτέ; Νέα ανάρτηση στη στήλη μου Οι Κυριακές μας!

Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο την Κυριακή

Aποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας εκδρομή μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Πήραμε το αγαπημένο μας καφεδάκι από το αγαπημένο μας σημείο μας και βγήκαμε στο δρόμο. Το λες και ταξίδι μέχρι το Σούνιο, αφού απέχει 40 χιλιόμετρα από το μέρος που ζούμε. Είναι μια πολύ απολαυστική διαδρομή, όμως, μέχρι εκεί διότι εμείς επιλέγουμε να φτάσουμε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο της Αθηναϊκής Ριβιέρας όπως την λένε! Ένας καφές μέχρι εκεί είναι απαραίτητος!

Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο

Η σημερινή Κυριακή μας είχε πολλά χιλιόμετρα. Φτάσαμε στο νοτιότερο κομμάτι του λεκανοπεδίου. Χαρήκαμε θάλασσα, θέα και θυμηθήκαμε λιγάκι κάποια γεγονότα από την αρχαία ιστορία μας. Αφού διασχίσαμε όλο τον δρόμο της παραλιακής, περάσαμε το πανέμορφο Λαγονήσι, την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκαια φτάσαμε στο ιστορικό Σούνιο. Δεν θα μπορούσαμε να μην σταματήσουμε να θαυμάσουμε την θέα του πελάγους αλλά και το Ναό του Ποσειδώνος που στέκει επιβλητικός.

Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο την Κυριακή

Όση ώρα ήμουν εγώ στο ιερό και έβγαζα φωτογραφίες, ο μπαμπάς εξηγούσε στον Ντίνο την ιστορία του μνημείου. Την ιστορία με τα μαύρα και τα άσπρα πανιά και το πώς ονομάστηκε το πέλαγος που το περιτριγυρίζει ως “Αιγαίο”. Ενθουσιάστηκε πολύ και μάλιστα του έκανε εντύπωση, γιατί δεν είχε υπομονή ο μπαμπάς του Θησέα και έπεσε να πνιγεί. “Έπρεπε να είχε υπομονή μαμά, όπως λες και εσύ, ο Αιγέας”.

Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο!

Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο την Κυριακή
Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο την Κυριακή
Πάμε μια βόλτα στο Σούνιο

Μετά την στάση μας αυτή συνεχίσαμε τη διαδρομή μας και καταλήξαμε στο Πόρτο Ράφτη, όπου απολαύσαμε τις βαρκούλες και τον αέρα, που ήταν αρκετός ώστε να σχηματίζονται πολλά προβατάκια στη θάλασσα. Υπάρχει απίστευτη κρυμμένη ομορφιά εδώ στην Αττική και ανυπομονώ να την ανακαλύψουμε οικογενειακώς!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.