Εγώ, το μετρό και η Ακρόπολη

εγώ το μετρό και η Ακρόπολη

Hello, Hello!! Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που επιτέλους σου μιλώ μέσα από τον ολόδικό μου αέρα! Το mamasnpapas ανανεώθηκε πλήρως και σε καλωσορίζω στο πρώτο μου post! Πάνε μέρες που δεν τα είπαμε και εγώ επέστρεψα όλο όρεξη για κουβέντα! Σήμερα, ο τίτλος είναι Εγώ, το μετρό και η Ακρόπολη όπου θα διαβάσεις λίγες σκέψεις μου ακόμη και θα δεις στιγμιότυπα από Αθήνα! Καλώς ήρθες στο brand new blogο σπιτάκι μου!

Εγώ το μετρό και η Ακρόπολη

εγώ το μετρό και η Ακρόπολη

Εννοείται πως θα γκρινιάξω παιδιά! Πως γίνεται να μην το κάνω εφόσον πρόκειται να μιλήσω για τον μετροπόντικα! Που ζούμε ρε φίλε? Πόσο πίσω είμαστε πια? Δεν λέω, θα μπορούσαμε να μην έχουμε ούτε μετρό στη διάθεσή μας! Αφού το έχουμε, όμως, γιατί δεν το κάνουμε όσο πιο εύχρηστο γίνεται?

Αρχικά, θα παραπονεθώ για την κυλιόμενη σκάλα! Όλοι ξέρουμε, μικροί και  μεγάλοι, πως στεκόμαστε δεξιά όσοι βαριόμαστε να κουνηθούμε! Αυτοί που κινούνται βιαστικά πρέπει να έχουν την αριστερή λωρίδα στην διάθεσή τους για το speedάκι τους! Αφήστε τους να κάνουν την εξάσκησή τους μην τους κόβετε!

Δεύτερον, θα πω πως θα ήθελα απεγνωσμένα να υπάρχει ένας κύριος -που να θυμίζει εννοείται σταθμάρχη- και να με προειδοποιεί για το διάκενο που βρίσκεται μπροστά μου! Τι Σύνταγμα τι Blackfriars, δεν κατάλαβα? Ο καθένας με την φαντασίωσή του, έτσι?

Τι θα γίνει με τα χαρτάκια και τις αποδείξεις μαντάμ?

Συγγνώμη αλλά η απόδειξη μας μάρανε! Που πήγε η περιβαλλοντική μας συνείδηση? Γιατί να κόβεται απόδειξη, χαρτί δηλαδή, αφού πληρώσεις το κόμιστρο? Αφού κανείς μας δεν την παίρνει και εκείνη καταλήγει να πέφτει άδοξα λίγο έξω από το καλαθάκι! Μάλλον για να έχουν κάτι να σκουπίζουν οι καθαρίστριες οι οποίες είναι πολλές εκεί μέσα!

Η επιβλητική Ακρόπολη

γώ το μετρό και η Ακρόπολη (10)

Που λες, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου φιλοξένησα τον αδερφό μου με την νύφη μου και τα ανίψια μου! Λέω τριήμερο, γιατί για εμάς τους Θεσσαλονικείς είναι αργία του Αγίου Δημητρίου! Οπότε νωρίς το πρωί του Πολιούχου μας είχα τους αγαπημένους μου παρέα! Πουρνό πουρνό ξεκίνησαν για την πρωτεύουσα! Ένας από τους αρκετούς σταθμούς μας στάθηκε και η Ακρόπολη!

Τα παρατράγουδα εκεί

εγώ το μετρό και η Ακρόπολη (7)

Την 28η υπήρχε ελεύθερη είσοδος σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία της πόλης! Εμείς, αρχικά δεν το γνωρίζαμε και θέλαμε πολύ να θαυμάσουμε τον Παρθενώνα για άλλη μια φορά! Εξαιτίας του free pass, λοιπόν, γινόταν ο κακός χαμούλης! Κόσμος έμπαινε χωρίς σταματημό! Έλληνες, Ισπανοί, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Κινέζοι, πολλοί! Οι άνθρωποι του χώρου άφαντοι! Μα που πήγαν όλοι? Είχαν κρυφτεί γιατί μάλλον τρόμαξαν από την κοσμοσυρροή! Ωστόσο, κάποια στιγμή εμφανίστηκαν 3 σαν από μηχανής Θεοί και βοήθησαν την κατάσταση στα Προπύλαια!

Εγώ, το μετρό και η Ακρόπολη

Αν είχες παρακολουθήσει τα stories μου στο Instagram εκείνη την ημέρα κατά τύχη θα είδες πως διαμαρτυρήθηκα έντονα για αυτήν την κατάσταση! Ήμασταν κολλημένοι στα προπύλαια τουλάχιστον 1 ώρα στην άνοδο και άλλη τόση και ίσως παραπάνω στην κάθοδο! Δεν υπήρχε άνθρωπος να οργανώσει το ανεβοκατέβασμα και εννοείται πως πολλοί σκαρφάλωναν στα βράχια με φόβο να πέσουν πάνω μας και να κλαίμε όλοι μαζί μετά! Επικινδυνότητα, φασαρία, χάος και απογοήτευση!

εγώ το μετρό και η Ακρόπολη (7)

Ο αέρας, όμως, εκεί πάνω είναι άλλο πράγμα!

Δεν θα αναφερθώ μόνο στη θέα και στην ομορφιά που διακρίνεις πανοραμικά! Οι δονήσεις που νιώθεις εκεί είναι τρομερές! Αισθάνεσαι τον παλμό την καρδιάς σου και νιώθεις λιγάκι πιο ζωντανός! Παρατηρούσα και προσπαθούσα να αντιληφθώ το πόσο ‘τεράστιοι’ ήταν όλοι όσοι συνέβαλαν στο να χτιστεί αυτό το θαύμα! Και ακριβώς εκεί με κατέκλυσε ένα αίσθημα ντροπής! Ντροπής για την χώρα στην οποία ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου! Ντροπής για την ασχήμια που έχουμε σαν Έλληνες όταν συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά ή όταν μας καίει μόνο ο δικός μας πισινός! Είπα να το πω όσο πιο διακριτικά μπορούσα!

εγώ το μετρό και η Ακρόπολη (7)

Ευτυχώς, κάτι τέτοια τα ξεπερνώ σύντομα και βγαίνουν γρήγορα τα ροζ και γαλάζια συννεφάκια! Ζούμε σε μια απίστευτη χώρα, με την πιο σπουδαία και πλούσια ιστορία! Ας δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να την μάθουν! Κυρίως, όμως, να την εμπεδώσουν! Να την κατανοήσουν! Γιατί εγώ δεν κατάφερα να κάνω κτήμα μου την ιστορία μας! Υπάρχουν κενά και δεν εννοώ κενά μνήμης! Δεν ξέρεις πόσο ανυπομονώ να έρθει η ώρα που διαβάζουμε ιστορία με τα παιδιά για το σχολείο! Θέλω πολύ να την μελετάμε μαζί! Εννοείται πως είμαι σε αναζήτηση ιστορικών βιβλίων για την ηλικία τους! Αν έχεις κάτι κατά νου άφησέ μου σε σχόλιο τι και πώς!

εγώ το μετρό και η Ακρόπολη (7)

Την Αθήνα την σέβομαι!

Κρύβει μέσα της πολλούς θησαυρούς και είναι παθούσα! Της αξίζει καλύτερη μεταχείριση και στεναχωριέμαι όταν την δυσφημίζουν! Έχω αρχίσει να αγαπώ τα σοκάκια της κάπου εκεί στην Αρχαία αγορά, το Μοναστηράκι, την Καπνικαρέα! Μου πήρε 5 χρόνια αλλά δειλά δειλά εξοικειώνομαι η Θεσσαλονικά! Εννοείται πως δεν χωρά σύγκριση με το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Όποιος μπαίνει σε αυτή την διαδικασία είναι λάθος! Δεν συγκρίνονται τα ανόμοια!

εγώ το μετρό και η Ακρόπολη (7)

Για επίλογο θα πω πως εύχομαι να μπορούσα να βλέπω πιο συχνά τα ανίψια μου! Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και χάνω πολλές στιγμές μαζί τους! Τα social media μας κρατούν κοντά και χαίρομαι πολύ για αυτό! Τα μικρά μου μωρά μεγάλωσαν πια και κοιτώντας τους αισθάνομαι πολύ περήφανη για αυτά! Ευτυχώς να λέω που με θέλουν στους διαδικτυακούς φίλους τους δηλαδή! Ξέρεις τώρα πως είναι η νεολαία!

Λοιπόν, μας περιμένουν πολλά ωραία και καινούργια άρθρα εδώ! Χαίρομαι που είμαστε παρέα και περιμένω να μου πεις σχόλια για την εμφάνιση του blog! Άντε, τι περιμένεις? Άφησε το σχόλιό σου!!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

signature

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

14 Comments
 1. Ευακι μου γλυκό μονορούφι διάβασα για την όμορφη οικογενειακή σας βόλτα και συμφώνησα απόλυτα σχεδόν σε κάθε τι που έγραψες. Με παρακινείς να επισκεφθώ και εγώ την Ακρόπολη με τη μικρη μου. Έχω να πάω φαντάσου από το Δημοτικό. Τελος, μου άρεσε η αλλαγή στο μπλογκ και σου εύχομαι να δημιουργείς αστείρευτα κείμενα, εικόνες και γενικά ότι βάλει ο νους σου.. Το’χεις και μας αρέσεις όμορφη μου.

 2. Ευακι μου γλυκό μονορούφι διάβασα για την όμορφη οικογενειακή σας βόλτα και συμφώνησα απόλυτα σχεδόν σε κάθε τι που έγραψες. Με παρακινείς να επισκεφθώ και εγώ την Ακρόπολη με τη μικρη μου. Έχω να πάω φαντάσου από το Δημοτικό. Τελος, μου άρεσε η αλλαγή στο μπλογκ και σου εύχομαι να δημιουργείς αστείρευτα κείμενα, εικόνες και γενικά ότι βάλει ο νους σου.. Το’χεις και μας αρέσεις όμορφη μου.

 3. Καλοτάξιδο το καινούριο σου σπιτάκι Εύη!!! Πολύ καθαρό και αγαπησιάρικο!

  Όσο για το μετρό και την Ακρόπολη…επειδή γκρίνιαξα πρόσφατα για την Αθήνα, δε θα το συνεχίσω. Με μαγεύει η ατμόσφαιρα της Ακρόπολης, αλλά κάποια πράγματα, πώς να το κάνουμε, δεν λειτουργούν σωστά στην Ελλάδα.

  Τα φιλιά μου!

  1. Χριστίνα μου σε ευχαριστώ πολύ! Ήθελα να είναι πάλι στα μέτρα μου χωρίς να χάσει το προσωπικό μου στοιχείο παρά το επαγγελματικό theme!
   Όσον αφορά την Αθήνα και την ανάρτησή σου την διάβασα! Συμφωνούμε σε πολλά! Δεν αλλάζει η κατάσταση ότι και να γράψουμε ή να πούμε! Και εννοείται πως δεν είναι μόνο η Αθήνα σε αυτή την κατάσταση! Φιλιά πολλά Γκαρντασάκι!!!!

 4. Με τι να ξεκινήσω, με τις ευχές για το νέο μπλογκ ή με τα σχόλια για την γκρίνια σου, χεχε; Θα ξεκινήσω με τις ευχές! Σου εύχομαι το νέο σου bloggoσπιτάκι να γεμίσει με όμορφες αναρτήσεις, φωτογραφικές στιγμές και γλυκά σχόλια. Καλοτάξιδο! Οσο για την ανάρτησή σου, χαχα, γέλασα που έκοψες το νήμα με μπόλικη γκρίνια (αληθινή μεν σε ορισμένα σημεία). Ωστόσο οι φωτογραφίες σου ήταν όμορφες και με άφησες με την ομορφιά και τα συναισθήματα για τα ανίψια σου. Εύχομαι να βλέπεστε συχνά και να περνάτε πολύ όμορφα! Τα φιλιά μου!

 5. Καλοτάξιδο το νέο ανανεωμένο σου blogοστέκι!!!Πολύ όμορφο και ειδια το logo με τη φωτογραφική μηχανή!!
  Εγώ πάλο έχοντας μια αδυναμία στην Αθήνα μου , δε μπορώ να την κακολογίσω εύκολα!!!Αλήθεια είναι πάντως πως την όμορφη πλευρά της τη βλέπω κυρίως όταν ξυπνάει, πριν την κατακλύσει ο κόσμος, κι έτσι την απολαμβάνω καλύτερα!!!

 6. Καλημέρα κοριτσάκι μου! Πανέμορφο το header του νέου σου μπλογκόσπιτου και όπως σου έγραψα στο fb, νομίζω σε αντιπροσωπεύει τέλεια… διάβασμα, φωτογραφικές λήψεις, ομορφιά, βόλτες, μερικά από όσα είσαι κι αγαπάς! Γέλασα πολύ μ’αυτή την ανάρτηση χεχεχε Χαίρομαι που απόλαυσες βόλτες με τους δικούς έστω και για λίγο! Άντε και τώρα που τελείωσες με τα πολλά πολλά της ανανέωσης του μπλογκ, ελπίζω να σε δω κι από κοντά να καφεδιάσουμε…φιλάκια

 7. Μεγειά το νέο blog! τη σκέφτομαι και γω καιρό την επίσκεψη στην Ακρόπολη αλλά επειδή ακόμη η μικρή μου είναι 4 με..αποθαρρύνει.. και είναι και τσιμπημένη η τιμή της νομίζω (όχι, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να πάω μέρα που είναι δωρεάν.. ειδικά μετά από την ανταπόκριση σου! 🙂 )
  Όμορφες φωτό πάντως!

  1. Δάφνη μου κι εμείς δεν το ξέραμε η αλήθεια είναι! Στην πορεία το μάθαμε φτάνοντας στην είσοδο συγκεκριμένα!! Η ενέργεια που αισθάνεσαι να σε κατακλύζει εκεί πάνω είναι απίστευτη! Νομίζω πως η μικρή σου είναι ότι πρέπει ηλικιακά αν κρίνω από την δική μου πεντάχρονη! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

 8. Καλημέρα Ευάκι μου γλυκό! Μόλις τελείωσα με τα δικά μου τρεχάματα και μπήκα να σε απολαύσω! Μεγειά το υπέροχο καινούριο blogoσπιτάκι! Είναι φρέσκο, μοντέρνο, με έναν αέρα αισιοδοξίας! Να είναι καλοτάξιδο κορίτσι μου και να σε γεμίσει πολλές πολλές όμορφες στιγμές!
  Για την ανάρτηση να σου πω πως παρόλο που γκρίνιαζες εγω γελούσα! Αχ γλυκια μου Θεσσαλονικιά, έφυγες και ξέχασες τα βάσανά μας εδώ στο Βορρά! Ας είχαμε μετρό και ας είχαμε και τα προβλήματά του! Αλλά εμείς εδώ σε λίγο δεν θα έχουμε καν ΟΑΣΘ …
  Κατα τα άλλα σε απόλαυσα πολύ στις υπέροχες φωτογραφίες σου και θέλω να σου πω πως είσαι μία κούκλα! Καλή αρχή αγαπημένη μου!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.