Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα

Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα

Είναι η εποχή των κερασιών και ειδικά εμείς που έχουμε κερασιές στον κήπο μας τα κεράσια δεν μας λείπουν σίγουρα! Πρόσφατα κατέφτασαν από το χωριό μπόλικα κεράσια και επειδή το στομάχι μας δεν άντεξε άλλο από αυτό το φρούτο, για να μην τα πετάξω θέλησα να φτιάξω μία κερασόπιτα! Οι φίλοι μας από το σχολείο πηγαινοέρχονται στο σπίτι μας, οπότε θα είναι μια ωραία ευκαιρία και για κέρασμα στο σπίτι! Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα σήμερα στη στήλη μου με τις Συνταγές, που τόσο αγαπάς!

Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα

Παλιότερα είχα φτιάξει μια διαφορετική συνταγή για κερασόπιτα όπως θα δεις εδώ! Αυτή την φορά δοκίμασα μια καινούργια εκτέλεση, διαφορετική και λιγάκι ξινή! Την στόλισα εντελώς παραδοσιακά με την πλεχτή κρούστα από πάνω με το ζυμάρι που περίσσεψε! Αυτό το καρό something μου αρέσει πάρα πολύ! Το ίδιο ακριβώς κάνω και στην πάστα Φλώρα μου! Και συνήθως στολίζω με καρό κόκκινο άσπρη πετσέτα χεριών την ταρτιέρα μου! Σήμερα, όμως, την στόλισα με τα νέα υφασμάτινα σουπλά που αγόρασα πρόσφατα!  

Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα

Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα

Η κερασόπιτα αυτή έχει τριφτή ζύμη! Ζύμη δηλαδή που τρίβεται, δεν μπορείς να το απλώσεις το ζυμάρι καλά με τον πλάστη σου, αλλά τον προσαρμόζεις στην ταρτιέρα σου με τα δάχτυλά σου καλύτερα! Νομίζω ότι είναι πολύ πιο νόστιμη από την προηγούμενη και λέω να την καθιερώσω γράφοντάς την στο τεφτέρι μου! Δεν είναι δηλαδή, η ζύμη για τάρτα που ετοιμάζεις συνήθως και προψήνεις με όσπρια στο φούρνο! Όχι! Αυτή είναι το κάτι άλλο σου λέω!👌  

Τι θα χρειαστείς:

Για την ζύμη σου:

  • 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκους αυγών
  • 400 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
  • λίγο αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για την γέμιση:

  • 1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσια) * οι Γάλλοι βέβαια τα αφήνουν συνήθως γιατί λένε πως γίνεται πιο ιδιαίτερη η γεύση της τάρτας! Τώρα αν καταπιείς κανένα ο Θεός και η ψυχή σου ένα πράγμα!*
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή corn flour
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα

 Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Στον κάδο της κουζινομηχανής σου χτυπάς πρώτα το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και την ζάχαρη! Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους, έπειτα το αλάτι και το νερό! Μόλις γίνει ζύμη την τυλίγεις με μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για μισή ώρα! Έπειτα προσπαθείς να προσαρμόσεις το ζυμάρι σου στην βουτυρωμένη τάρτα σου χρησιμοποιώντας τα δαχτυλάκια σου!

Εμένα μου βγήκε πιο τριφτό το ζυμάρι όπως σου είπα!

Κράτησε λίγο ζυμάρι για το στόλισμα!  Σε ένα μπολ έχεις ήδη ανακατέψει καλά τα καθαρισμένα κεράσια σου με τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να πάρει μορφή μαρμελάδας! Τα ρίχνεις πάνω από την τάρτα σου και με το ζυμάρι που περίσσεψε διακοσμείς όπως θέλεις εσύ! Είτε με λωρίδες είτε σχηματίζοντας διάφορα σχέδια με τα μικρά κουπάτ που διαθέτεις!

Tip:για να γυαλίζει ωραία η τάρτα σου μπορείς να αλείψεις το στολισμένο μέρος με λίγο γάλα χρησιμοποιώντας το πινέλο σου και να πασπαλίσεις με λίγη καστανή ζάχαρη!

Πώς να φτιάξεις μια λαχταριστή κερασόπιτα

Ψήνεις στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 45 λεπτά!

Μέχρι να ροδίσει καλά η τάρτα από επάνω!  Οι καλεσμένοι σου σίγουρα θα ενθουσιαστούν!

Καλό καλοκαίρι θα πω και ας βρέχει σχεδόν κάθε μέρα και κάθε μεσημέρι!

Τροπικό κλίμα στην Ελλαδίτσα μας!🌂☔


Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.