Γλυκό ψυγείου με μπισκότα- Πώς να το φτιάξεις

Ξέρω ξέρω. Έχω ανεβάσει πολλές συνταγές με γλυκά το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια είναι πως μετά την δύσκολη εβδομάδα που μας πέρασε, την οποία έλειπα παντελώς από την κουζίνα, χτες i did my best και ξεπέταξα 3 συνταγές. Δεν μπορούσα να μην φτιάξω το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μου. Άλλωστε τι αξία έχει η ζωή αν δεν έχεις ένα ωραίο επιδόρπιο για μετά το μεσημεριανό; Και το συγκεκριμένο είναι ευκολάκι σου λέω! Τόσο ευκολάκι που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου μόλις διαβάσεις την συνταγή! Γλυκό ψυγείου με μπισκότα- Πώς να το φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και νόστιμα. Αλλά κυρίως μαμαδίστικα, όπως μόνο εμείς οι Ελληνίδες μάνες ξέρουμε!

Πώς να φτιάξεις γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή που πήρα από τη μαμά μου! Υπάρχει στο διαδίκτυο παντού εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω πως είναι της Βέφας ή από τον Τσελεμεντέ! Μην σε μπερδέψει αν τη δεις σε κανένα site ως δική τους! Εγώ σας το ξεκαθαρίζω πως και η μαμά μου από κάπου την βρήκε, όταν εμείς είμασταν ακόμη μωρά!

Εδώ θα βρεις όλες τις ανεπανάληπτες συνταγές της μαμάς Αργυρώς που τόσο αγαπάς και δοκιμάζεις χωρίς σκέψη!

Πώς να φτιάξεις γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Υλικά για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα:

  • 2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου πτι μπερ            
  • 2 κουβερτούρες σε κομματάκια                            
  • 1 κουτί κούσταρ πάουντερ ή 1 κουτί κορν φλάουρ                            
  • 1 λίτρο γάλα                            
  • μια συσκευασία βιτάμ χρυσό                            
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη  

Για την επικάλυψη κρέμα

  • 1 ζαχαρούχο                                    
  • 1 morfat (στο στρόγγυλο τενεκεδάκι)                                    
  • μια κουταλιά nescafe διαλυμένη σε νερό
Πώς να φτιάξεις γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Follow me on Instagram! Εκεί τα λέμε συνέχεια!

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα- Πώς να το φτιάξεις

  • Ζεσταίνεις το γάλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα
  • Κρατάς ένα ποτήρι από αυτό (κρύο) και μέσα σε ένα μπολ διαλύεις το κούσταρ πάουντερ γρήγορα για να μην σβολιάσει
  • Ρίχνεις τη ζάχαρη ώστε να λιώσει
  • Μόλις το γάλα σου γίνει χλιαρό καλά ρίξε το μείγμα με το κούσταρ και ανακάτεψε με το σύρμα εντατικά ώσπου να αρχίσει να γίνεται κρέμα

Προσοχή! Θέλει γρήγορο ανακάτεμα για να μην σβολιάσει!

  • Έπειτα ρίχνεις το βιτάμ σε κομματάκια και την κουβερτούρα επίσης
  • Μετά ανακατεύεις ώσπου να λιώσουν και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα σου
  • Τρίβεις τα μπισκότα σου και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί με την σοκολατένια κρέμα σου
  • Ανακατεύεις καλά με μία μαρίζ
  • Ρίχνεις το γλυκό σου σε ένα πιρέξ ή σε μια φόρμα τσέρκι

Πώς να φτιάξεις γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις την κρέμα

  • Χτυπάς στο mixer το ζαχαρούχο με το morfat και το nescafe περίπου για 10 λεπτά.
  • Απλώνεις την επικάλυψη μόλις το γλυκό σου κρυώσει.
  • Τέλος, αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις το γλυκό με τρούφα ή κουβερτούρα. Εγώ αυτή τη φορά αγόρασα κας- κας αστεράκια σε κίτρινο και άσπρο χρώμα!

Σε μόλις λίγα λεπτά το γλυκό σου είναι έτοιμο!

Το αφήνεις στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρεις. Αν δοκιμάσεις αυτήν την συνταγή θα χαρώ πολύ να μου πεις τις εντυπώσεις σου! Το συγκεκριμένο το έχω κάνει και σε τούρτα γενεθλίων μου. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα 28α γενέθλιά μου!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.