Πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια

Πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια

Συνταγή για αφράτα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια έχεις? Αν όχι σήμερα θα σου δείξω την δική μου αγαπημένη συνταγή που θα μοσχοβολήσει την κουζίνα σου και θα ευχαριστήσει τα μικρά σου πιτσιρίκια! Εννοείται ότι είναι ιδανικά και για τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ. Ένα κουλουράκι πάντα είναι απαραίτητο στο σπίτι! Εγώ φροντίζω να έχω συνήθως, γιατί τα μικρά όλο και κάτι ζητάνε! Και επειδή κάνουμε οι περισσότεροι νηστεία αυτό το διάστημα, σκέφτηκα πως τα κουλουράκια που θα σου δείξω σήμερα πρέπει να είναι νηστίσιμα! Πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια λοιπόν στη στήλη μου με τις Συνταγές.

Πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια

Αυτή η συνταγή είναι της μαμάς μου. Τις Συνταγές της μαμάς Αργυρώς τις έχετε αγκαλιάσει πολλοί από εσάς! Σας έχω πει πολλάκις πως οι περισσότερες συνταγές που εκτελεί είναι είτε από τον κλασσικό Τσελεμεντέ της εποχής, είτε της θρυλικής Βέφας είτε από τεφτέρι σε τεφτέρι, όπως διαδίδονταν όλα στην εποχή της!

Πάμε να δούμε πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια!

Τι θα χρειαστείς:  

  • 1 κούπα του καφέ σπορέλαιο
  • 1 κούπες του καφέ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 2 κούπες του καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας baikin
  • 3 κούπες του καφέ αλεύρι
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Όπως βλέπεις είμαι παραδοσιακή στο μέτρημα! Σπάνια δίνω συνταγές με γραμμάρια! Μην σε φοβίζει καθόλου αυτό γιατί είναι συνταγές που απλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ίδια μονάδα μέτρησης, δηλαδή την ίδια κούπα! Όταν λέω κούπα του καφέ εννοώ αυτή του κλασσικού Neskafe που βλέπεις στην τηλεόραση! Από την στιγμή που θα μετρήσεις όλα τα υλικά με την ίδια κούπα, τότε η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη!

Αν δεν αισθάνεσαι σίγουρη με τις κούπες μην επιχειρήσεις αυτή τη συνταγή! Αν και για μένα κακώς.

Θέλεις να φτιάξεις τσουρέκια; Δες εδώ πώς!

Πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια
Πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια
Πώς να φτιάξεις νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια

Η διαδικασία είναι πολύ απλή!

Χτυπάμε στο mixer το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε την βανίλια, το bakin, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο το ζυμάρι μας! Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώσπου να σφίξει! Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε! Εγώ στο μισό ζυμάρι πρόσθεσα κακάο και έτσι τα κουλουράκια μου ήταν μισά πορτοκαλιού και μισά με γεύση κακάο! Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο με την βοήθεια ενός πινέλου!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου!

Προσοχή, όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν πολύ!

Δες εδώ όλες τις αναρτήσεις μου σχετικά με το Πάσχα!

νηστίσιμα κουλουράκια για το Πάσχα

Απλή συνταγή, νηστίσιμη και με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας! Είτε νηστεύεις είτε όχι η συνταγή αυτή είναι ιδανική! Νομίζω είναι κατάλληλη και για τους vegan!

Αν ψάχνεις και για άλλες νηστίσιμες συνταγές ρίξε μια ματιά στις δικές μου νηστίσιμες συνταγές εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

7 Comments
    1. Καλησπέρα σας! ένα ποτήρι του καφέ χυμό πορτοκαλιού! Είχατε δίκιο είχα γράψει 2 αντι για μια! Μετράτε με την ίδια κούπα όλα τα υλικά? Σας ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση! Δεν θα το έβλεπα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.