Πώς να βάψεις πασχαλινά αυγά με φυσικό- οικολογικό τρόπο

Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, διότι φιλοξενώ για πρώτη φορά στη στήλη μου με τις Συνταγές αλλά και ταυτόχρονα στη στήλη μου με τα DIYs, την εξαιρετική και γλυκύτατη Chef Ελένη Κόμνου από το Foodenyo, με μια άκρως Πασχαλινή συνταγή! Ήρθε ο καιρός να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε ιδέες και τρόπους για το πώς θα βάψουμε τα αυγά μας φέτος, τη Μεγάλη Εβδομάδα! Η Ελένη είναι σήμερα μαζί μας για αυτόν ακριβώς το λόγο! Πώς να βάψεις πασχαλινά αυγά με φυσικό- οικολογικό τρόπο!

Πώς να βάψεις πασχαλινά αυγά με φυσικό- οικολογικό τρόπο!

Πριν όμως από τη συνταγή πάμε να μάθουμε δύο πραγματάκια για την ωραία Ελένη!

Γεια σας! Είμαι η Ελένη Κόμνου, Chef και food blogger από την Ελλάδα και μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Ασχολούμαι από το 2018 με το food blogging, έχοντας το δικό μου Website: https://foodenyo.com/ & YouTube κανάλι: https://www.youtube.com/channel/UC7mYg8OzM2gD8De2LEjlw1Q Παράλληλα, όμως, εργάζομαι ως sous chef σε Iαπωνικό εστιατόριο στο Βερολίνο. Στην Ελλάδα, έχω εργαστεί από το 2015-2020 σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και στο Προεδρικό Μέγαρο Αθηνών.

Eleni’s Social Media ή αλλιώς πού μπορείς να βρεις την Ελένη!

Αφού, λοιπόν, είδαμε ποια είναι η Chef που θα μας κρατά όλους μας συντροφιά εδώ στη στήλη του mamasnpapas.gr με επιλεγμένες συνταγές αποκλειστικά για τους αναγνώστες του, πάμε τώρα να δούμε και πώς θα βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά φέτος!

Όσοι επιχειρήσετε αυτόν τον τρόπο που μοιράζεται μαζί μας η Ελένη, περιμένουμε με μεγάλη χαρά τις φωτογραφίες σας ή τις εντυπώσεις σας στο info@mamasnpapas.gr. Θα τις μοιραστώ όλες στο Instagram του mamas_n_papas.gr

Πώς να βάψεις πασχαλινά αυγά με φυσικό- οικολογικό τρόπο!

Πώς να βάψεις πασχαλινά αυγά με φυσικό- οικολογικό τρόπο!

Βάφουμε αυγά με κόκκινο λάχανo, λίγη μαγεία και τεχνική με ρύζι για να εντυπωσιαστούν τα παιδιά μας!

Υλικά:

  • 500 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.σ λευκό ξύδι
  • 200 γρ. ρύζι 
  • 10 αυγά 
  • Λίγο ηλιέλαιο για τη γυαλάδα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε το κόκκινο λάχανο (κομμένο) με τα 500 ml νερό και φέρνουμε σε βρασμό για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ξύδι και κρύο νερό βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε για 10 λεπτά (μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό). Μόλις βράσουν, τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Αφού κρυώσει το χρωματισμένο με λάχανο νερό, αφαιρούμε το λάχανο και χωρίζουμε το υγρό σε 2 διαφορετικά μπολάκια ή καπελάκια. Το ένα υγρό το αφήνουμε ως έχει και στο άλλο προσθέτουμε 1 κ.σ ξύδι και ανακατεύουμε! Και εδώ ξεκινάει η μαγεία! Το ένα υγρό θα είναι σκούρο μωβ από το λάχανο, ενώ το άλλο με την προσθήκη ξυδιού θα είναι απαλό μωβ-βιολετί! 
  4. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το ρύζι στα μπολάκια με τα υγρά, 100γρ στο ένα και 100 γρ. στο άλλο και έπειτα βάζετε πολύ προσεκτικά τα βρασμένα αυγά σας μέσα. Προσέξτε! Να βάλετε μόνο όσα χωράνε και να είναι απόλυτα καλυμμένα με το υγρό! Ανακατεύετε ελαφρώς, τα καλύπτετε παντού με υγρό και ρύζι και τοποθετείτε τα μπολάκια σας στο ψυγείο για 24 ώρες (ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα). Μόλις είναι χρωματισμένα τα αυγά, τα αφαιρείτε από τα μπολάκια (κρατήστε τα χρώματα και το ρύζι για να βάψετε όσα περισσότερα θέλετε), τα ξεπλένετε λίγο με νερό και τα αλείφετε με λάδι να γυαλίσουν! Έτοιμα!
Πώς να βάψεις πασχαλινά αυγά με

Πώς να βάψεις πασχαλινά αυγά με φυσικό- οικολογικό τρόπο!

🆘 Μπορείτε κάποια από τα αυγουλάκια να τα αφαιρέσετε νωρίτερα για να πάρετε αυγά διαφορετικών αποχρώσεων!

🆘 Το κόκκινο λάχανο οφείλει το χρώμα του στις ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι φυσικές χρωστικές. Οι ανθοκυανίνες είναι μαγικές χημικές ενώσεις! Αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθούν.

Κόκκινο λάχανο: το αποτέλεσμα είναι σκούρο μωβ.

Κόκκινο λάχανο με ξύδι: το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό μωβ βιολετί! 

Αν προσθέσεις π.χ μαγειρική αμμωνία: το αποτέλεσμα θα είναι πράσινο!

Καλή επιτυχία και Καλές γιορτές!

Ελένη Κόμνου | Foodenyo

Φανταστική η ιδέα της Ελένης! Εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω επιχειρήσει να βάψω τα αυγά μου με διαφορετικό χρώμα, εκτός από το κόκκινο. Ούτε έχω δοκιμάσει τεχνικές με κλωστές ή ντεκουπάζ ας πούμε. Επειδή, όμως, η Ελένη μας τα εξηγεί όμορφα και ωραία εδώ, λέω να το επιχειρήσω με αυτοπεποίθηση για πρώτη χρονιά! Θα βάλω και τα παιδιά μου στο παιχνίδι και θα περάσουμε το πρωινό της Μεγάλης Πέμπτης βάφοντας αυγουλάκια και μιλώντας για την τόσο σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μας.

Ευχαριστώ θερμά την Ελένη για την συνταγή που χάρισε με περισσή χαρά στο mamasnpapas.gr! Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και εσείς ανά τακτά διαστήματα θα την απολαμβάνεται εδώ στη στήλη μου με τις Συνταγές!

Για να μην χάνεις τα νέα μου κάνε subscribe στο email list μου εδώ κάτω και ένα όμορφο Newsletter θα έρχεται στην πόρτα σου να σου κρατήσει συντροφιά με τον πρωινό Κυριακάτικο καφέ σου! Σαν την Κυριακάτικη εφημερίδα ένα πράγμα!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.