Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια

Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια

Οι ημέρες στο σπίτι μας κυλούν βασανιστικά αργά αλλά και τρομερά δημιουργικά κάποιες φορές. Μια έκρηξη δημιουργικότητας είχαμε και προχτές που θυμηθήκαμε μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό πως έχουμε μπει στην Πασχαλινή περίοδο. Έτσι, τα παιδιά είχαν την φαεινή ιδέα να βγάλουμε στη φόρα ό,τι πασχαλινό κανσόν έχουμε από πέρυσι και μάντεψε είχαμε πολλά. Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια. Και αν έχετε τα τρία απαραίτητα υλικά στο σπίτι σας σηκωθείτε να τα φτιάξετε και εσείς.

Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια

Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια- Τρία κύρια υλικά.

Είναι πραγματικά γελοία χειροτεχνία. Άλλωστε εγώ δεν φημίζομαι για το εικαστικό μου ταλέντο. Το λέω σε κάθε diy ανάρτησή μου αυτό. Ο Ντίνος κάνει πολύ πιο πετυχημένα πράγματα από εμένα να φανταστείς. Εγώ έχω πάντα την όρεξη να στήσω, να οργανώσω, να ψωνίσω υλικά. Ε, κάπου εκεί ανάμεσα στο στήσιμο και στην οργάνωση βαριέμαι και μετά βίας τελειώνω την χειροτεχνία. Τα παιδιά μου, όμως, αν τα αφήσεις μπορούν να κάνουν διαμαντάκια. Τα χεράκια τους είναι άκρως δημιουργικά και ό,τι ξεκινήσουν πρέπει να το τελειώσουν. Χάνονται με τις ώρες ανάμεσα στα ψαλίδια και τις κόλλες.

Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια

Για τα κουνελάκια όντως θα χρειαστείς 3 υλικά.

  • κανσόν ή χοντρό χαρτόνι χρωματιστό (όχι απαραίτητα με πασχαλινό μοτίβο)
  • κόλα stick
  • ξυλάκια ή όπως τα λένε τα παιδιά μου γλωσσοπίεστρα

Προαιρετικά θα χρειαστείς

  • Κορδέλες
  • πον πομ για φουντίτσα
Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια

Αυτό που έκανα ήταν να σχεδιάσω δύο μεγέθους κύκλους, όπου ο πιο μικρός θα ήταν το κεφάλι του κουνελιού και ο πιο μεγάλος το σώμα του. Ο Ντίνος σχεδίασε πρόχειρα αυτάκια και μετά τα έκοψε μαζί με την Stacy. Τα κολλήσαμε όπως φαίνονται στην εικόνα και προσθέσαμε κορδέλα και πον πομ για ντεκόρ.

Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια
Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια

Τα κουνελάκια μπορεί να τα ζωγραφίσει ελεύθερα το παιδί αν το επιθυμεί με μαρκαδόρους. Ειδικά αν το χαρτί δεν έχει σχέδια μπορεί να επιμεληθεί τα μάτια του, τα χεράκια του και τα συναφή. Πολλές ιδέες κυκλοφορούν στο Pinterest και μια ήταν και αυτή. Ακολούθησε με εκεί αν θες να βλέπεις όσα κάνω pin στο board μου εκεί. Να παίρνεις και εσύ ιδέες να παίρνω και εγώ και πάει λέγοντας.

Φτιάχνουμε κουνελάκια με χαρτόνι και ξυλάκια

Εδώ μπορείς να διαβάσεις με την ησυχία σου κάποιες σκέψεις που έκανα γύρω από το ζήτημα του ΚορονοΪού .

Εδώ θα αντλήσεις και άλλες ωραίες και κυρίως απλές ιδέες να απασχολήσεις τα παιδιά σου στο σπίτι τις ημέρες αυτές .

Δες εδώ ένα πολύ πολύ πολύ παλιό diy μας

https://mamasnpapas.gr/diymagicpaintdrawing/

DIY MAGIC PAINT DRAWING όταν ο Ντίνος ήταν 4 χρονών νομίζω και η Stacy 2
diy kids

Αυτά ήταν τα πασχαλινά κουνελάκια. Φτιάξαμε και Πασχαλινές κάρτες αλλά επέλεξα να σας τις δείξω σε άλλο post μιας και είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Επίσης φτιάξαμε άλλο ένα Πασχαλινό Banner, το οποίο επίσης θα σου δείξω σε διαφορετικό post μιας και θα το κολλήσω μαζί με ένα παλιότερο banner που είχα φτιάξει. Αυτά τα νέα μας για σήμερα.

Μένουμε σε επαφή εξ’ αποστάσεως.

Μένουμε σπίτι.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.