Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να γράφει σωστά από την αρχή

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να γράφει σωστά από την αρχή

Τα παιδιά μου έχουν ήδη μεγαλώσει! Για αυτό το λόγο άλλωστε θεωρώ πως μπορώ, λόγω εμπειρίας πια, να σου μιλήσω για την προγραφή. Για το πόσο σημαντικό είναι να μάθει το παιδί να γράφει σωστά από την αρχή! Αν έχεις παιδί άνω των 5 ετών τότε αυτό εδώ το άρθρο σε ενδιαφέρει πολύ! Θα διαβάσεις επιχειρήματα αλλά και παραδείγματα, τα οποία θα αιτιολογούν γιατί η εκμάθηση του σωστού τρόπου γραφής είναι πολύ σημαντική στην ανάπτυξη του παιδιού. Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να γράφει σωστά από την αρχή! Παρέα με την εταιρεία STABILO στη στήλη μου Back to School που πάντα συμβουλεύεσαι.

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να γράφει σωστά από την αρχή

Γονείς και προγραφή

Θεωρώ πως οι γονείς σήμερα είμαστε πολύ ενημερωμένοι. Θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας. Σύμμαχοί μας είναι σίγουρα η τεχνολογία αλλά και το internet, τα οποία μας προσφέρουν απλόχερα πολλές ευκολίες αλλά και πληροφορίες. Η προγραφή είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη του παιδιού αλλά και την πρόοδό του. Όταν τα παιδιά βλέπουν και αισθάνονται ότι δημιουργούν αυξάνονται σημαντικά τα κίνητρά τους για να συνεχίσουν και να έχουν μια επιτυχημένη σχολική σταδιοδρομία. Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι ειδικοί που έχουμε στο πλευρό μας.

Ο σύμμαχος της μαμάς για να μάθει το παιδί να γράφει σωστά είναι η σειρά EASY Start .

Τη σειρά EASY Start τη γνώρισα όταν ο Ντίνος μου ήταν στην τάξη του νηπίου. Σχεδόν πέντε χρόνια πριν. Πρόκειται για μια εργονομική σειρά, η οποία τον βοήθησε να κρατά από την αρχή σωστά το μολύβι. Ξέρεις, δεν είναι λίγα τα παιδιά που δυσκολεύονται να το κρατήσουν σωστά και μεγαλώνοντας έχει χρειαστεί να κάνουν εργοθεραπείες ώστε να το επιτύχουν αυτό.

Η σειρά EASY Start περιλαμβάνει τα πιο αξιόπιστα εργονομικά προϊόντα για την υποστήριξη και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων την γραφής. Διαθέτουν προϊόντα για δεξιόχειρες αλλά και για αριστερόχειρες! Έχουν ειδικές εγκοπές ανάλογα με το χέρι γραφής του παιδιού (δεξί ή αριστερό) για να βρίσκει το παιδί διαισθητικά το σωστό κράτημα.

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να γράφει σωστά από την αρχή

Με τη σειρά αυτή η μάθηση της γραφής γίνεται ”EASY”, εύκολη δηλαδή αλλά και διασκεδαστική!

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να γράφει σωστά από την αρχή

Η εμπειρία μου έχει αποδείξει πως στην αρχή το παιδί μας χρειάζεται εκτός από καθοδήγηση πολλή ψυχραιμία αλλά και υπομονή. Έχοντας τα καλύτερα εργονομικά μολύβια και ξυλομπογιές στα χέρια μας έχουμε κάνει ήδη το πρώτο βήμα προς την επιτυχία. Έπειτα, χρειάζεται να αφιερώσουμε χρόνο δίπλα στο παιδί μας. Αθόρυβα και μόνο όταν χρειάζεται να επέμβουμε, το παρακολουθούμε. Του δίνουμε χρόνο ώστε να εξοικειωθεί με το μολύβι. Του δείχνουμε οι ίδιοι τον τρόπο κρατώντας το μολύβι σωστά και έπειτα η εκμάθηση αρχίσει να παίρνει το δρόμο της.

Η αλήθεια είναι πως την σειρά EASY Start θα την συνιστούσα ακόμη και σε ένα παιδάκι άνω των 3 ετών. Έχει ήδη καθημερινή επαφή με το χαρτί και τα χρώματα!

Αυτό που σου λέω έχει μια βάση! Φτάνει να σκεφτείς ότι από αυτή την ηλικία ουσιαστικά το παιδί αρχίζει να ζωγραφίζει. Κάνει σχήματα και προσπαθεί να γράψει ότι του δείχνει η μαμά. Κατά προσέγγιση πάντα! Οπότε καλό θα ήταν αν έχεις τόσο μικρό πιτσιρικάκι, να χρησιμοποιείς από την πρώτη πρώτη αρχή αυτά τα προϊόντα.

Τα προϊόντα EASY start τα βρίσκεις παντού σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Η σειρά αυτή έχει εργαλεία για κάθε περίσταση.

Πάμε να τα δούμε:

 • εργονομικό τριγωνικό μολύβι γραφίτη (STABILO EASYgraph)
 • εργονομικό τριγωνικό μολύβι ζωγραφικής (STABILO EASYColours)
 • εργονομικό μηχανικό μολύβι με αντιολισθητική λαβή και μύτη 3.15 mm για τα πρώτα στάδια γραφής (STABILO EASYergo 3.15)
 • εργονομικό μηχανικό μολύβι για παιδιά άνω των 8 ετών με μύτη 1.4 mm. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά ξέρουν να γράφουν και επιθυμούν να διαμορφώσουν τον δικό τους γραφικό χαρακτήρα. (STABILO EASYergo 1.4)
 • εργονομικό rollerball για μαθητές με ειδική μπίλια και μελάνη που προσφέρουν κείμενα χωρίς στίγματα και μουτζούρες! Graffiti Edition! (STABILO EASYoriginal)

Εδώ θα βρεις όλα τα Back to School Post μας!

Όλο και κάποιο θα σου φανεί χρήσιμο!

STABILO EASY START

Τώρα θα μοιραστώ μαζί σου σημαντικά επιχειρήματα από την εταιρεία STABILO!

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εκμάθηση της γραφής στα παιδιά;

 • συμβάλει στην ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων
 • συμβάλει στην εκμάθηση της ορθογραφίας
 • βοηθά στην απομνημόνευση
 • βοηθά στη συγκέντρωση του παιδιού στο θέμα
 • καθιστά ευκολότερη τη λήψη του παιδιού στο θέμα
 • συμβάλει στην καλύτερη απόδοση στο σχολείο
 • βελτιώνει την ποιότητα της γραφής, της ανάγνωσης και τη δημιουργική έκφραση
 • βελτιώνει την ικανότητα επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης

Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν μόνο το καλύτερο!

Μπορείς να κάνεις subscribe στο mail list μου εδώ κάτω, ώστε να μην χάνεις τα νέα μας! Κάθε Κυριακή σου έρχεται δωράκι!

Ακολούθησέ με στο Instagram! Εκεί τα λέμε συνέχεια!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.