Βιβλιοθήκη γονέων: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου

Βιβλιοθήκη γονέων: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου

Τον περασμένο Μάρτιο, είχα την τύχη να έρθουν στα χέρια μου δύο νέα βιβλία γονεϊκής υποστήριξης. Ξέρεις, ότι τα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης αλλά και όσα αφορούν την γονεϊκότητα θέλω να τα διαβάζω. Είναι βοηθητικά αλλά και υποστηρικτικά. Πολλές φορές σου δίνουν απαντήσεις ή σου λύνουν απορίες. Άλλες, πάλι, σου προσφέρουν τροφή για σκέψη. Σήμερα, λοιπόν, ο λόγος για τη νέα σειρά βιβλίων των Εκδόσεων Μεταίχμιο. Βιβλιοθήκη γονέων: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου. Μια σειρά βιβλίων που έχει σκοπό να βοηθήσει πρώτα εμάς και έπειτα εμείς το παιδί μας.

Βιβλιοθήκη γονέων: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου

Βιβλιοθήκη γονέων: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους

101 τρόποι για την ενίσχυση και τη δημιουργία υγιών φιλικών σχέσεων

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία αισθάνονται την ανάγκη να συνδεθούν με τους ανθρώπους γύρω τους. Στις βρεφικές ηλικίες, η σύνδεση γίνεται με τους γονείς, τα αδέρφια ή τα ξαδέρφια. Ίσως και θείους, οι οποίοι είναι σε νεαρή ηλικία και έχουν όρεξη για παιχνίδια με τα ανίψια τους. Λίγο αργότερα ο κύκλος ανοίγει και στο πλάνο μπαίνουν τα παιδιών των φίλων του μπαμπά και της μαμάς. Έπειτα, τα παιδιά τα οποία συναντούν στο σταθμό ή στο νηπιαγωγείο. Κάπου εκεί, λοιπόν, ξεκινά το παιδί να αναπτύσσει τις δικές του φιλικές σχέσεις.

Φιλία και παιδιά

Στην φιλία, όπως και στη ζωή γενικότερα, αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς οι μεγάλοι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τις σχέσεις μας, απογοητευόμαστε και πέφτουμε έξω. Το παιδί μας αφουγκράζεται ότι βλέπει στο περιβάλλον του και σίγουρα οι γονείς αποτελούν τα πρότυπά τους.

Αυτός ο οδηγός θα μας βοηθήσει ή θα μας υπενθυμίσει τι εφόδια είναι απαραίτητο να δώσουμε στο παιδί μας. Μέσα από τη συζήτηση ή το παράδειγμα που θα του δώσουμε μπορεί να χτίσει γερούς δεσμούς. Ωστόσο, θα μαθαίνει να προχωρά και να αντιλαμβάνεται καλύτερα κάθε φορά.

Αποποίηση ευθύνης

Είναι πολύ σημαντικό να πούμε το εξής, το οποίο αναγράφεται και στη πρώτη σελίδα και των τριών αυτών βιβλίων. Αν ανησυχείτε για την ψυχική υγεία τη δική σας ή του παιδιού σας παρακαλείσθε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Πολλές φορές διαβάζουμε ένα βιβλίο και το μήνυμα που παίρνουμε διαφέρει από αυτό που πραγματικά θέλει να μας δώσει. Έτσι, ο εκδότης και ο συγγραφέας δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για οποιαδήποτε αξίωση η οποία θα προκύψει από λανθασμένη εφαρμογή των προτάσεων του βιβλίου.

Βιβλιοθήκη γονέων: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο

101 τρόποι για την ενίσχυση της θετικής σκέψης και της αυτοπεποίθησης

Στην καθημερινότητα ένα παιδί πολλές φορές μπορεί να νιώσει αδικημένο, θυμωμένο ή αποτυχία. Οι λόγοι αυτοί του προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και ίσως κάποιες φορές δυστυχία. Αυτός ο οδηγός μας βοηθά να επικοινωνήσουμε μαζί του και να του δείξουμε πώς μπορεί να εκφραστεί.

Τεχνικές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τονώσετε την αυτοπεποίθησή του αλλά και να καλλιεργήσει περισσότερο θετικό τρόπο σκέψης.

Βιβλιοθήκη γονέων εδώ

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του

101 τρόποι για τη διαχείριση του θυμού και άλλων έντονων συναισθημάτων

Θα υπάρξουν στιγμές που το παιδί θα νιώσει αρνητικά συναισθήματα. Το θέμα είναι πόσο συχνά θα νιώθει έτσι. Οι διακυμάνσεις στη διάθεσή μας και τα ξεσπάσματα θυμού είναι σύνηθες φαινόμενο. Πόσο μάλλον στις μικρές ηλικίες. Στο βιβλίο θα βρείτε πολύτιμες συμβουλές αλλά και ιδέες για τον έλεγχο της διάθεσης ή τεχνικές επίλυσης. Η τήρηση των ορίων είναι πολύ σημαντική εξίσου. Ασκήσεις χαλάρωσης αλλά και λίστες με τις επιθυμητές αντιδράσεις είναι άκρως βοηθητικές.

Βέβαια, by the book δεν μεγαλώνεις το παιδί σου. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να το ακούσεις. Να ξέρει το παιδί ότι είσαι δίπλα του, όχι απέναντί του. Να ξέρει ότι ακόμα και στα λάθη του θα το στηρίξεις. Οι φωνές και οι εντάσεις δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Απεναντίας, προκαλούν περισσότερο θυμό, νεύρα και δυστυχία. Επιπρόσθετα, καμιά φορά αξίζει να έχεις εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου. Διότι, εσύ γνωρίζεις καλύτερα το παιδί σου από τον οποιοδήποτε.

Follow me on Instagram για συνεχή επαφή.

Τα βιβλία αυτά μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο σωστό και το καλό. Όπως τα παιδιά, έτσι και οι γονείς χάνουν το δρόμο τους καμιά φορά. Σημασία, έχει να θέλουν να μπουν ξανά στο ΄σωστό΄ δρόμο.

Τα βιβλία θα τα βρεις εδώ αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Love & Respect,

Evi.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.