Κύπελλο περιόδου- Πως τοποθετείται και έχει παρενέργειες;

Κύπελλο περιόδου -Πως τοποθετείται και έχει παρενέργειες?

Αυτό το άρθρο από τον τίτλο και μόνο αντιλαμβάνεσαι πως απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εμάς τις γυναίκες. Η έμμηνος ρύση ή αλλιώς η περίοδος είναι κάτι που μας δημιουργεί άσχημα συναισθήματα και πολλές φορές μας προκαλεί δυσφορία. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει σημαντικά και μάλιστα υπάρχει κάτι πολύ χρήσιμο πέρα από τις σερβιέτες που βρίσκουμε στο super market. Σήμερα ο λόγος για το κύπελλο της περιόδου- Πως τοποθετείται και έχει παρενέργειες;

Κύπελλο περιόδου -Πως τοποθετείται και έχει παρενέργειες?
κύπελλο περιόδου. Ξέρεις τι είναι? Το έχεις χρησιμοποιήσει?

Τι είναι το κύπελλο της περιόδου;

Το κύπελλο της περιόδου είναι ένα εύκαμπτο κύπελλο φτιαγμένο από ιατρική σιλικόνη χωρίς πρόσθετα αρώματα, χρώματα και χημικά. Δεν περιέχει λευκαντικά ή άλλες ερεθιστικές και αλλεργιογόνες ουσίες. Τοποθετείται εύκολα στον κόλπο αρκεί να γνωρίζεις καλά το σώμα σου. Το διπλώνεις και το τοποθετείς στον κόλπο όπως ακριβώς κάνεις και με το ταμπόν. Ανοίγει διακριτικά και εμποδίζει τις διαρροές μιας και το αίμα καταλήγει σε αυτό.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και δέκα χρόνια και έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να συλλέγει το αίμα χωρίς διαρροές. Ανάλογα με το μέγεθός του αλλά και τη ροή της γυναίκας πρέπει να το αδειάζεις ανά 6 ή 12 ώρες.

Αυτές τις πληροφορίες βρήκα σε όσα sites διάβασα σχετικά με την υγεία.

Πως τοποθετείται;

Εδώ πρέπει να δείτε ένα σχετικό βίντεο ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητή η τοποθέτησή του. Δυσκολεύομαι να στο εξηγήσω μιας και εγώ προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Έχω στα χέρια μου το κουτί και περιμένω την επόμενη έμμηνο ρύση. Για την σωστή τοποθέτησή του πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις καλά το σώμα σου. Να ξέρεις πως η έμμηνος ρύση δεν έχει καμία σχέση με την ουροδόχο κύστη ας πούμε. Εκεί πρέπει να τοποθετηθεί το κύπελλο της περιόδου καινα βεντουζάρει καλά ώστε να μην έχεις διαρροές.

Έχω διαβάσει πως κάθε φορά που τελειώνει η περίοδός σου πρέπει να το αποστειρώσεις με βραστό νερό, για ευνόητους λόγους.

Ποιες οι παρενέργειες;

Οι παρενέργειες είναι μόνο θετικές από όσο φαντάζομαι. Από κριτικές που έχω διαβάσει και ακούσει μόνο θετικά σχόλια έχω βρει και μάλιστα σωτήρια σχόλια. Όσες γυναίκες το χρησιμοποιούν λένε πως έχουν σωθεί. Δεν λερώνονται όσο βρίσκω έξω από το σπίτι, δεν τους ενοχλεί η δυσοσμία και αισθάνονται απόλυτη ελευθερία εκεί κάτω! Από την άλλη το γεγονός πως το κυπελλάκι αυτό είναι επαναχρησιμοποιούμενο για δέκα ολόκληρα χρόνια σημαίνει πως γλιτώνεις και πολλά χρήματα έτσι? Το πιο δύσκολο θεωρώ είναι να μάθεις να το χρησιμοποιείς. Μετά όλα κυλούν μόνα τους. Είναι μέχρι να πάρεις το κολάι που λένε!

Στη στήλη μου Εγώ μπορείς να με γνωρίσεις λιγάκι καλύτερα μέσα από όσα μοιράζομαι μαζί σου!

Κύπελλο περιόδου- Πως τοποθετείται και έχει παρενέργειες;

κύπελλο περιόδου
via Google

Ο μέσος όρος χρημάτων που γλιτώνεις είναι περίπου στα 3.500€ τα 10 χρόνια. 400€ ετησίως. Τον μήνα περίπου 40€ από τη λίστα του super market. Ένα σημαντικό ποσό έτσι?

Αυτό που με ώθησε να το δοκιμάσω τελικά είναι η ανασφάλεια που νιώθω μονίμως χρησιμοποιώντας τις σερβιέτες. Με το νέο έτος θα έχω κάνει την πρώτη δοκιμή. Εσύ πάλι αν το χρησιμοποιείς ήδη και έχεις να προσθέσεις κάτι, αρνητικό ή θετικό, άσε μου σχόλιο εδώ γιατί θέλω πολύ να το μάθω.

Πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να μην έχεις διαρροές και άτυχα περιστατικά είναι να βρεις το σωστό μέγεθος για σένα ανάλογα με την ηλικία σου, τη ροή σου, το αν έχεις κάνει τοκετούς αλλά φυσικά και να το αδειάζεις τη σωστή ώρα.

Ερωτήσεις και απορίες για τη χρήση του κυπέλλου περιόδου

κύπελλο περιόδου
via google

Στο μυαλό μου γεννιούνται πολλές εύλογες ερωτήσεις και πραγματικά με κάνουν να αισθάνομαι όχι και τόσο σίγουρη για το κύπελλο της περιόδου. Για παράδειγμα, τι θα γίνει αν βρίσκομαι εκτός σπιτιού για πάνω από 6 ή 8 ώρες και πως ξέρω πως την πρώτη μέρα που έχω πολύ ροή δεν θα ξεχειλίσει. Διάβασα πως βεντουζάρει όταν το τοποθετήσεις στον κόλπο σου οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για διαρροές. Αλλά και πάλι αν δεν το χρησιμοποιήσω δεν μπορώ να ξέρω με απόλυτη σιγουριά. Σίγουρα τις πρώτες φορές θα υπάρχει μια δυσκολία. Αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας έτσι δεν είναι?

Το ίδιο αισθανόμουν και με το ταμπόν. Μέχρι που έμαθα να το χρησιμοποιώ σωστά και όλα μια χαρά.

Άλλη απορία μου είναι η εξής. Αν βρίσκομαι στη δουλειά μου, γιατί κάποιες μέρες δουλεύεις και πάνω από 8 ώρες πως θα το αλλάξω? Όταν το βγάλω δεν θα λερωθώ? Πραγματικά δεν ξέρω πως δουλεύει το όλο θέμα. Αλλά μου κάνουν εντύπωση πολύ οι μαρτυρίες των γυναικών που όσες το χρησιμοποίησαν μια φορά δεν γύρισαν ποτέ πίσω στην επιλογή της σερβιέτας. Μα τι άσχημη λέξη αυτή ε? Και μόνο που την προφέρεις σε πιάνει μια αηδία.

Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρω και θα μπορέσω να ακολουθήσω την τακτική του κυπέλλου της περιόδου. Τα οφέλη από τη χρήση του είναι πραγματικά πολλά εκτός από οικονομικά. Αν το χρησιμοποιείς περιμένω τα σχόλιά σου.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

3 Comments
  1. Ειναι ο δεύτερος μήνας που το χρησιμοποιω και μπορώ να σου λύσω ολες τις απορίες που εχεις παραπανω αν και βεβαια θα τις αντιληφθείς και εσυ με τη πρώτη χρήση. Δωσε χρόνο στο σώμα σου και σε εσεν στο να το συνηθίσεις και μετά δε θα το αλλάζεις!

  2. Το χρησιμοποιώ εδώ και λίγους μήνες. Πραγματικά είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει και δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να ξαναγυρίσω στις σερβιέτες και τα ταμπόν. Δυστυχώς άργησα να το ανακαλύψω, μιας και είμαι 40+.

Leave a Reply

Your email address will not be published.