Βοηθάμε τα σχολεία της Αγίας Άννας συλλέγοντας σχολικά!

Βοηθάμε τα σχολεία της Αγίας Άννας συλλέγοντας σχολικά!

Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά αναρτώ τέτοιο περιεχόμενο εδώ στο mamasnpapas.gr και κακώς θα πω, διότι είμαστε μεγάλη δύναμη όλοι μαζί! Σήμερα εδώ στη στήλη μου Οικογένεια έχω ετοιμάσει για εσένα, με την βοήθεια των φιλενάδων μου που θα διαβάσεις παρακάτω, έναν ιερό σκοπό καλογραμμένο σε blogpost! Σήμερα βρίσκομαι εδώ, γιατί ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ να βοηθήσω ανθρώπους! Όπως ακριβώς θα ήθελα να με βοηθήσουν και εμένα αν βρεθώ ποτέ στη θέση τους. Σήμερα ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ όσα συνέβησαν τον μήνα που θα αφήσουμε πίσω μας! Σήμερα ΒΟΗΘΑΜΕ! Βοηθάμε τα σχολεία της Αγίας Άννας συλλέγοντας σχολικά! Πάμε να τα μάθεις όλα! Ξέρω πως θα βοηθήσεις!

Βοηθάμε τα σχολεία της Αγίας Άννας συλλέγοντας σχολικά!

Βοηθάμε τα σχολεία της Αγίας Άννας συλλέγοντας σχολικά!

Το καλοκαίρι που περάσαμε ήταν από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά όσον αφορά στις
φωτιές και τα δεινά που έσπειραν. Ανείπωτη οικολογική καταστροφή. Απώλεια ζώων και του βιότοπού τους σε συνδυασμό με την καταστροφή κατοικιών. Εξαφάνιση ολόκληρων επαγγελματικών χώρων! Αυτές και άλλες πολλές είναι οι σημαντικές απώλειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Οι άνθρωποι είναι αυτοί που καταστρέφουν αλλά και αυτοί που ξαναχτίζουν!

Μια τεράστια αλυσίδα βοήθειας δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή για την επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων αλλά και την πρακτική συμπαράσταση τους.
Όλα αυτά δεν μπορούσαν να μας αφήσουν αμέτοχους και απλούς θεατές! Μια μικρή προτροπή αρκούσε για να μας ξεσηκώσει. Η ιδέα μου αρχικά ήταν να μαζέψω, παρέα με τις υπόλοιπες 3 φίλες μου, βιβλία για τα παιδιά που είναι θύματα των πυρκαγιών.

Βιβλία για τα παιδιά που έχουν μείνει χωρίς σπίτι. Χωρίς υπάρχοντα. Ίσως και χωρίς όνειρα ή ελπίδα!

Βοηθάμε τα σχολεία της Αγίας Άννας συλλέγοντας σχολικά!

Δημιούργησα εκείνες τις ημέρες μια ιδιωτική μικρή ομάδα φίλων που συμπεριλάμβανε τις γυναίκες πίσω από το Ανθομέλι, το busymama.gr και το ioannasnotebook.gr . Ήταν να μην ρίξω την ιδέα. Οι φίλες μου αμέσως θετικές στο κάλεσμά μου. Το μυαλό της Κάλης από το Ανθομέλι πήρε φωτιά εννοείται! Πρότεινε να μην μείνουμε μόνο στη συλλογή βιβλίων αλλά να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη στις Ροβιές και έχασαν τα πάντα! Η ιδέα της ακόμα καλύτερη από την δική μου! Πρακτικά καλύτερη διότι σε λίγες μέρες το κουδούνι του σχολείου θα χτυπήσει και τα τα παιδιά από τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας πιθανόν να μην έχουν ούτε μολύβι, ούτε γόμα!

Μην γελιέσαι! Στον καθένα μπορεί να συμβεί! Είχαν τα πάντα και πολλοί από αυτούς έχασαν τα πάντα! Μέσα σε μια νύχτα που λέει ο λαός μας! Πολλοί αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και πάλευαν με τις φλόγες σαν ήρωες! Ήθελαν να σώσουν το βιός τους, τα σπίτια τους! Τα όνειρα και τις θυσίες τους! Τα ζωντάνα τους, τα ζα τους και τα πεθαμένα τους! Κάποιοι μάταια, κάποιοι τα κατάφεραν! Υποκλίνομαι μπροστά τους για την δύναμη, το θάρρος, την τόλμη!

Η ισχύς εν τη ενώσει και σε θέλω δίπλα μας!

Το χρονικό πριν κάνουμε την ιδέα πράξη!

Βοηθάμε τα σχολεία της Αγίας Άννας συλλέγοντας σχολικά!

Η Κάλη ήταν σίγουρη ότι όλη αυτή η σκέψη μας θα φέρει αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε όλες χωρίς δεύτερη σκέψη μιας και τα σχολικά είναι χρήσιμα εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σύμπαν συνωμότησε και ήρθε στον νου της Κάλης το πιο κατάλληλο άτομο. Εντελώς τυχαία εκείνες τις ημέρες επικοινώνησε μαζί με την Μαρίνα, φίλη που ήταν παρέα στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου του παιδιού της. Την ενημέρωσε για την κατάσταση στην Βόρεια Εύβοια! Η ίδια με την οικογένειά της είχαν ζήσει από κοντά την φρίκη της φωτιάς. Η Μαρίνα με περισσή διάθεση και έχοντας αρκετούς γνωστούς στην περιοχή, μας έφερε σε επαφή με την Διευθύντρια του Γυμνασίου. Στόχος μας τα σχολεία στην περιοχή της Αγίας Άννας!

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μαζί με εσάς μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης για τα παιδιά της Αγίας Άννας!

Δεν ξεχνάμε – Βοηθάμε

Ραντεβού στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 – 13:00 και από τις 17:00 -20:00 στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άλιμο, οδό Αλαμάνας και Λευκωσίας γωνία!

Τι συγκεντρώνουμε!

Σχολικά είδη για τα παιδιά των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως στην Εύβοια.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Η συγκέντρωση θα γίνει στον Άλιμο, στο γήπεδο ποδοσφαίρου στις οδούς Αλαμάνας και Λευκωσίας! Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί για να τα παραλάβουμε και έπειτα να τα στείλουμε!

Μόλις τελειώσει η περισυλλογή θα συνομιλήσουμε κατοίκους από εκεί ώστε να δούμε πώς θα τα μεταφέρουμε! Ή θα έρθουν κάποιοι γονείς από εκεί ή θα πάμε εμείς οι ίδιες εκεί! Χέρι με χέρι! Τίμια πράγματα! Θέλουμε να φτάσουνε ΜΟΝΟ στα παιδιά των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέων στην Εύβοια! Είμαστε ξεκάθαρες σε αυτό!

  • Όσοι είστε από περιοχές που δεν έχετε άμεση πρόσβαση στον Άλιμο θα υπάρχει δυνατότητα σε προσωπικό μήνυμα να σας δοθεί συγκεκριμένη διεύθυνση ώστε να τα στείλετε με κούριερ.
  • Όσα σχολικά είδη συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως για να δοθούν στα περίπου 100-120 παιδιά που πηγαίνουν σε αυτά από την Αγία Άννα αλλά και τα γύρω χωριά.

Στην παρακάτω φωτογραφία θα βρείτε και αρκετές ιδέες για το τι μπορείτε να φέρετε και τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία.

Βοηθάμε τις Ροβιές συλλέγοντας σχολικά!

Όπως καταλαβαίνετε, περιμένουμε να συμπράξετε όλοι μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τις οικογένειες της περιοχής και να κάνουμε τα παιδιά λίγο πιο χαρούμενα! Έζησαν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες όλων μας και η κατάσταση παραμένει δύσκολη λόγω των πολλών απωλειών.

Ας είναι αυτή η μικρή προσφορά όλων μας για τα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας.

Σας περιμένουμε για να δείξουμε πόσο πραγματικά Άνθρωποι είμαστε!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣTA:
ANTHOMELI.COM (IG:anthomeli)
MAMASNPAPAPAS.GR (IG:mamas_n_papas.gr)
BUSYMAMA.GR (IG:busymama.gr)
IOANNASNOTEBOOK.GR (IG:ioanna_limberopoulou)

Εγώ, οι φίλες μου οι Bloggers, οι γονείς και τα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας σε θέλουμε δίπλα μας!

Μην μας προσπεράσεις! Μην μας ξεχάσεις!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.