The magic of Christmas

The magic of Christmas

Πώς τα Χριστούγεννα μας φέρνουν πιο κοντά?

Δεν ξέρω αν ανήκεις σε εκείνους που μελαγχολούν τα Χριστούγεννα ή σε εκείνους που τα  περιμένουν σαν μικρά παιδιά!Τα Χριστούγεννα είναι μεγάλη γιορτή και προετοιμαζόμαστε για αυτή στα σπίτια μας αρκετές μέρες πριν! Είναι μια γιορτή που μαζεύεται όλη η οικογένεια στο τραπέζι! Ανταλλάσσουμε δώρα! Μοιράζουμε αγκαλιές! Ανοίγουμε τα σπίτια μας στα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα και το σπίτι μας μυρίζει συνεχώς κανέλα, γαρύφαλλο και πορτοκάλι! Και αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους λόγους που τα Χριστούγεννα μας φέρνουν πιο κοντά! The magic of Christmas!

christmas

THE MAGIC OF CHRISTMAS

Είναι η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου όπως μας τραγουδά χρόνια τώρα ο Andy WilliamsΗ πιο γιορτινή, η πιο λαμπερή, η πιο φαντασμαγορική, η πιο δοτική, η πιο χαρούμενη! Εμείς περνάμε τις γιορτές μας οικογενειακά με τα αδέρφια μου, τα ανίψια μου, τις γιαγιάδες μου! 

Τα Χριστούγεννα μας φέρνουν πιο κοντά γύρω από ένα γιορτινό τραπέζι, μπροστά από το τζάκι ή βόλτα για ένα ποτό στην στολισμένη πόλη! Τα καταστήματα παιχνιδιών & ρούχων έχουν την τιμητική τους και όλος ο κόσμος βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τις ημέρες αυτές!

THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

Το πώς καταφέρνουν τα Χριστούγεννα να μας φέρουν πιο κοντά είναι νομίζω ένα μυστικό που κρύβεται καλά στην μαγεία των ημερών! Από μικρή θυμάμαι τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια! Η μαμά μου να μας σερβίρει στο ακριβό της σερβίτσιο, ο μπαμπάς μου να ανοίγει το καλό κρασί, ο αδερφός μου να επιμελείται την μουσική και η αδερφή μου τη διακόσμηση! Εγώ ήμουν η εικαστική παρέμβαση!😅

Φαγητό από τα χέρια της μαμάς!

Τα πιάτα της μαμάς μου δύσκολα ξεχνιούνται!Αλμυρά, γλυκά, ποικιλίες, γλυκόξινα! Το Ρουλάκι είναι νούμερο ένα μαγείρισσα και θα έπρεπε να έχει δικό της κανάλι μαγειρικής! Όσοι την ξέρετε συμφωνείτε μαζί μου τώρα το ξέρω! 

THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

Θα μπορούσα να σου δείχνω για ώρες εικόνες από τα τραπέζια μας!Δεν έχει όμως τόσο σημασία η εικόνα η ίδια αλλά το συναίσθημα που σου βγάζουν!

Ιστορίες γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Τα Χριστούγεννα για εμάς είναι ιερά και μας φέρνουν πιο κοντά ειδικά από τότε που ο Φώντας έφυγε! Δεν ξέρω πως θα ήταν αν ήταν ανάμεσά μας, σίγουρα όμως δεν θα είχαν αυτήν την πικρή γεύση στο τέλος της βραδιάς που μένει στα χείλη μας! Η απουσία του είναι για εμάς ένας ατράνταχτος λόγος να έρθουμε ακόμα πιο κοντά! Παρέα απαλύνουμε τον πόνο μας, συζητάμε για αυτόν, γελάμε λέγοντας ιστορίες και κάποιες φορές απλά σιωπούμε προσπαθώντας να πνίξουμε αυτή τη σταγονίτσα που επιμένει να βγει από την άκρη του ματιού μας!

Πόση μαγεία κρύβουν οι φωτογραφίες?


THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

THE MAGIC OF CHRISTMAS

Τα φετινά Χριστούγεννα ίσως να μην τα περάσω στο πατρικό μου! Είμαι τόσο γεμάτη συναισθηματικά ύστερα από ένα υπέροχο καλοκαίρι στο χωριό  που θα το αντέξω πιστεύω! Η αλήθεια είναι πως το έχουμε ανάγκη να ζήσουμε το σπίτι μας αυτές τις μέρες, και εμείς και τα παιδιά μας! Ο Ντίνος περιμένει τον Άγιο Βασίλη από το δικό μας τζάκι και η Stacy ανυπομονεί να του σερβίρει γάλα και μπισκοτάκι!

Τι σημαίνει για σένα Χριστούγεννα?

Θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα μακριά από τους αγαπημένους μου αλλά είμαι σίγουρη πως θα είναι εξίσου γεμάτα αγάπη και μαγεία! Τα παιδιά μας θα απολαύσουν πιο πολύ το στολισμένο σπίτι μας! Θα διαβάσουμε πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες!   Θα δούμε πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες!

THE MAGIC OF CHRISTMAS

Τι και αν είναι η πιο κρύα εποχή του χρόνου, στις καρδιές μας υπάρχει μόνο φλόγα! Φλόγα που σιγοκαίει και θέλει να διοχετευτεί δεξιά και αριστερά! Αυτές τις μέρες μοιράζουμε περισσότερες αγκαλιές! Ανάβουμε τα κεριά μας! Βράζουμε πορτοκάλι και κανέλα να μυρίσει το σπίτι! Ανοίγουμε κρασί να πιούμε! Λέμε ιστορίες μπροστά από το τζάκι! Τραγουδάμε αγαπημένους σκοπούς στο κλίμα των ημερών και παίρνουμε τηλέφωνο τους αγαπημένους μας περισσότερο από όσο κάναμε πριν! Δεν ξεχνάμε κανέναν!

THE MAGIC OF CHRISTMASΚαλά Χριστούγεννα σε σένα που με διαβάζεις και σε ευχαριστώ τόσο πολύ για αυτό! Μπορεί να μην το ξέρεις αλλά για μένα η συντροφιά σου είναι μεγάλη υπόθεση! Μπορείς να κάνει subscribe εδώ δεξιά στο mail list μου ώστε να είμαστε σε επαφή!

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.