Διαβάζουμε το βιβλίο η Θάλασσα είδε

Διαβάζουμε το βιβλίο η Θάλασσα είδε

Αχ! Αυτά τα παιδικά βιβλία! Τι καλό μας κάνουν, αλήθεια! Υπάρχουν κάποιες μέρες που τα παιδιά είναι ανήσυχα! Και έχουν νεύρα και τσακώνονται λες και έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Ε, τότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τα καθίσεις κάτω για άλλη μια τέλεια εικονογραφημένη ιστορία γεμάτη συναίσθημα και αγάπη! Οι Εκδόσεις Ίκαρος μόλις πρόσθεσαν στα ράφια της βιβλιοθήκης τους ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο. Διαβάζουμε το βιβλίο η Θάλασσα είδε και εύχομαι σύντομα να το διαβάσεις και εσύ στο παιδί σου.

Διαβάζουμε το βιβλίο η Θάλασσα είδε

Η θάλασσα είδε

Η ιστορία ξεκινά με τη μικρή Σοφία και το μικρό της φθαρμένο αρκουδάκι. Το αρκουδάκι αυτό δεν είναι, όμως, ένα συνηθισμένο αρκουδάκι που μόλις αγόρασε η μικρή κοπελίτσα. Είναι ένα οικογενειακό κειμήλιο και η ιστορία του κρατά από τα χρόνια του παππού της. Πέρασε από γενιά σε γενιά χωρίς να πάθει τίποτα και τώρα η Σοφία απολαμβάνει ανέμελες στιγμές παιχνιδιού και χαράς μαζί του.

Διαβάζουμε το βιβλίο η Θάλασσα είδε

Ο γλυκός μπαμπάς της Σοφίας είχε μια ιδέα. Να κάνουν οι δυο τους πικ νικ δίπλα στη θάλασσα. Είχε υπέροχο καιρό και υπέροχο φαγητό για την μικρή του κόρη. Ποιο παιδάκι δεν τρελαίνεται για ψάρι και τηγανητές πατάτες άλλωστε και μετά παγωτό?.. Λίγες ώρες μετά ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισα να βρέχει καταρρακτωδώς. Μετά βίας πρόλαβαν να μαζέψουν τα πράγματά τους μπαμπάς και κόρη. Έφυγαν άτακτα και βιαστικά και το μικρό αρκουδάκι έπεσε από την ανοιχτή τσάντα..

Η Σοφία ήταν πολύ στεναχωρημένη.

Το μικρό αρκουδάκι της δεν ήταν πια μαζί της. Και ήταν πολύ απογοητευμένη. Η θάλασσα, όμως, έσωσε το αρκουδάκι και το βοήθησε να ταξιδέψει σε θάλασσες και θάλασσες. Πέρασε από 40 κύματα, φουρτούνες και καταιγίδες. Η θάλασσα είδε και έβαλε σκοπό να ενώσει ξανά το αρκουδάκι με την μικρή Σοφία. Τα χρόνια, όμως, περνούσαν…Και περνούσαν..

Διαβάζουμε το βιβλίο η Θάλασσα είδε

Η μικρή Σοφία έγινε γιαγιά.. Και ένα ηλιόλουστο πρωινό η μικρή της εγγονή βρήκε το μικρό της αρκουδάκι..

Γιατί, βλέπεις, τίποτα δεν χάνεται στ’ αλήθεια αν το κρατάς βαθιά μές στην καρδιά σου.

Διαβάζουμε το βιβλίο η Θάλασσα είδε

Τα βιβλία που επιλέγουν κάθε φορά οι Εκδόσεις Ίκαρος είναι αδιαμφισβήτητα ξεχωριστά. Λίγα λόγια, πλούσιες εικόνες με υπέροχα χρώματα και πινελιές που αγγίζουν την μικρή τρυφερή ψυχή.Οι εικόνες του βιβλίου ” η θάλασσα είδε” δημιουργήθηκαν από τον ίδιο τον συγγραφέα τις οποίες εμπνεύστηκε από κλασσικούς πίνακες. Μια έμπνευση που γεννήθηκε μέσα από τα έργα του Willem Roelofs, Aelbert Cuyp, Vincent Van Gogh, Maurits van der Valk, Hendrik Willem Mesdag.

Συγγραφή & εικονογράφηση : Tom Percival

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Μένουμε σε επαφή.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.