Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Η εβδομάδα αυτή με βρήκε πολύ ανήσυχη! Ίσως να φταίει και ο καιρός δεν ξέρω, αλλά πραγματικά όλα μου έφταιγαν μέσα στο σπίτι! Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησα τις αλλαγές τόσο στη διακόσμηση όσο και στη διαρρύθμιση! Ωστόσο, από μέρες ήθελα να φτιάξω λιγάκι το craft room. Πρόκειται για ένα δωματιάκι, πολύ μικρό, προέκταση της κουζίνας μου, στο οποίο έχω τον λεγόμενο Μπακάλη μου αλλά και το τραπέζι δραστηριοτήτων των παιδιών. Εκεί ζωγραφίζουν, πλάθουν πλαστελίνες και δημιουργούν ελεύθερα. Ας μην σου πω περισσότερες λεπτομέρειες τώρα, θα τα πούμε όλα καλύτερα παρακάτω. Νέο καταπληκτικό άρθρο στο blog μου στη αγαπημένη μου στήλη DIY. Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι.

Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Είναι τρομερά αγχολυτικό να βάφεις εσύ ο ίδιος τους τοίχους του σπιτιού σου!

Λίγη ιστορία, όμως, ακόμη για τον Μπακάλη μου! Ξέρω πως σου αρέσουν αυτά!

Πραγματικά αυτή τη γωνιά του σπιτιού μας την αγαπώ και την θεωρώ πολύ ζεστή. Ωστόσο οι τοίχοι της μου την έδιναν λιγάκι στα νεύρα. Επίσης, όλο και καμιά μουτζούρα είχαν πάνω τους, μιας και ξέφευγαν οι μαρκαδόροι των παιδιών δια μαγείας και λέρωναν τους τοίχους. Τους μαυροπίνακες τους αγαπώ. Έχουμε πολλά ταμπελάκια μαυροπίνακα για props και τα αγαπώ για τις φωτογραφήσεις σου. Ήθελα από καιρό να κάνω έναν τοίχο μαυροπίνακα στο σπίτι.

Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Πολύ βασικό να έχεις πάρει καλό πινέλο και ταινία για οριοθέτηση του τοίχου!

Η αλήθεια είναι ότι είναι piece of cake! Εντελώς ευκολάκι και μάλιστα δεν θα σου κοστίσει περισσότερο από 20 ευρώ. Πόσο μάλλον αν διαθέτεις ήδη την βούρτσα και την σκάφη που θα το βουτάς μέσα! Επειδή εγώ δεν τα είχα, μου κόστισαν όλα μαζί τόσο περίπου! Μη ξεχάσεις να πάρεις μια ταινία ώστε να οριοθετήσεις το πλαίσιο που θέλεις να μετατρέψεις σε μαυροπίνακα. Τον τρόπο τον βρήκα στον αγαπημένο μου Σπύρο Σούλη.

Και να φανταστείς πως πρώτη φορά βάφω εγώ τοίχο!

Θα χρειαστεί να το περάσεις αρκετά χέρια τη μπογιά, ώστε να είναι αρκετά πυκνό το χρώμα. Τώρα για το πόσα λίτρα θα αγοράσεις, αυτό εξαρτάται από την επιφάνεια που θέλεις να βάψεις. Σε αυτό θα σε βοηθήσει απόλυτα ο πωλητής στο μαγαζί με τα χρώματα!

Εγώ χρησιμοποίησα Benjamin Moore. Έχει και άλλα χρώματα για μαυροπίνακα!

Follow me on instagram για να είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία.

Οι συγκεκριμένοι τοίχοι πριν είχαν τα χάλια τους. Από νωρίς το πρωί λοιπόν έπιασα δουλειά. Χρειάστηκε να το περάσω τουλάχιστον 2 χέρια και καμιά ώρα σίγουρα για να στεγνώσει το καθένα. Στόχος μου ήταν, όταν θα επιστρέψει ο μικρός από το σχολείο, να είναι όλα στη θέση τους. Του το φύλαγα για έκπληξη. Η μικρή από την άλλη απασχολήθηκε στο τραπέζι της κουζίνας με πλαστελίνες και δεν ακούστηκε καθόλου, παρά μόνο όταν αρχίσαμε να λέμε τα δικά μας τραγουδάκια.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Τα μάτια του Ντίνου άστραψαν μόλις αντίκρισαν τις αλλαγές στους τοίχους και δεν άφησε δευτερόλεπτο να πάει χαμένο. Αμέσως πήρε τις κιμωλίες του και άρχισε να ζωγραφίζει! Μάλιστα, ενώ στην αρχή είχα σκεφτεί να κάνω τον έναν τοίχο μόνο, αποφάσισα την τελευταία στιγμή να μετατρέψω και τον απέναντι. Ο χώρος είναι πολύ φωτεινός από μόνος του, διαθέτει και παράθυρο, οπότε δεν είχα ενδοιασμούς μην τυχόν σκοτεινιάσει λόγω του πολύ μαύρου τριγύρω.

Και τώρα ώρα για ζωγραφική, λίστες και ότι φανταστεί ο νους μας στον μαυροπίνακά μας!

Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Έτσι σε λιγότερο από 3 ώρες συνολικά ξεμπέρδεψα. Δεν χρειάστηκε να κουραστώ ιδιαίτερα! Η αλήθεια είναι ότι στην δική μας περίπτωση βοήθησε πολύ ο καιρός, μιας και η θερμοκρασία σήμερα ήταν ιδανική για να στεγνώσει ακόμη πιο γρήγορα η μπογιά μας. Είχα και τον αφυγραντήρα ανοιχτό για περισσότερη ευκολία. Δεν σου κρύβω πως νόμιζα ότι θα χρειαζόταν περισσότερη ώρα για αυτό.

Πέρασε ένα ολόκληρο απόγευμα δημιουργικά, ζωγραφίζοντας διάφορα! Πού και πού έσβηνε και διόρθωνε. Τουλάχιστον 3 φορές μου είπε ότι το μέρος αυτό του σπιτιού μας είναι το πιο cool από όλα! Ακόμη και από τη σκηνή στο δωμάτιό του. Υπάρχει άραγε τίποτα καλύτερο από τα γεμάτα ικανοποίηση μάτια του παιδιού σου; Δεν νομίζω.

Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Τώρα όσον αφορά κάποιες λεπτομέρειες. Έδωσα ύψος στον μαυροπίνακα γιατί είχα σκοπό. Στις φωτογραφίες δεν μπορείς να το αντιληφθείς καλά, αλλά έχεις ύψος 1.60 μέτρα στο περίπου ο ένας και 1,80 ο άλλος. Ο δεξιός μαυροπίνακας είναι για τις ανακοινώσεις μας αλλά και τα νέα πράγματα που θα μαθαίνουμε, όπως αριθμοί γραφή αλφαβήτου και τα λοιπά. Στον αριστερό τοίχο το πάνω μέρος είναι ολόδικό μου και από εκεί που αρχίζει να φτάνει ο μικρός μπορεί να ζωγραφίζει ελεύθερα . Ό,τι θέμα θέλει αυτός κάθε φορά. Εγώ άρπαξα την ευκαιρία και ήδη σχεδίασα το δικό μας Christmas Countdown Calendar!

Πώς να βάψεις τον δικό σου μαυροπίνακα στο σπίτι

Είναι πολύ αναζωογονητικό να βάφεις μόνος σου του ςτοίχους του σπιτιού σου!

Η ευχαρίστηση ήταν και δική μου να σου πω την αλήθεια! Το χάρηκα που άλλαξα κάτι με τα ίδια μου τα χέρια. Δεν έχω ξαναβάψει στη ζωή μου. Μέχρι τώρα αναλάμβανε ειδικό συνεργείο αυτή τη δουλειά! Σήμερα, όμως, ένιωσα πολύ όμορφα με αυτήν την εργασία. Το βρήκα αγχολυτικό το βάψιμο. Οπότε σκέφτομαι να βάψω ακόμη δυο τοίχους που θέλω να δώσουν άλλη νότα στο καθιστικό μας, αλλά και τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας! Τι λες θα τα καταφέρω;

Ελπίζω να σου άρεσε το νέο μου Do It Yourself ή αλλιώς D I Y !

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!  

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.