Ένα φως για τη νύχτα Εκδόσεις Ίκαρος

ένα φως για τη νύχτα

Ο καιρός θυμίζει πια φθινόπωρο και η νύχτα έχει αρχίζει να μεγαλώνει. Αυτό έχει ως συνέπεια τα περισσότερα απογεύματα μας να τα περνάμε στο σπίτι πια, εκτός από εκείνες τις ημέρες που έχουμε κάποια δραστηριότητα. Ξέρεις πολύ καλά πως αγαπημένη μας ώρα είναι αυτή που διαβάζουμε παρέα βιβλία. Σήμερα θα σου μιλήσω για ένα βιβλίο που το πήραμε εδώ και μέρες στα χέρια μας, ωστόσο μόλις πρόσφατα κατάφερα να σου μιλήσω για αυτό. Ένα φως για τη νύχτα από τις Εκδόσεις Ίκαρος της Marie Voigt σε μετάφραση Αντώνη Παπαθεοδούλου.

ένα φως για τη νύχτα

Η μικρή Μπέτυ που κέρδισε την καρδιά της μικρής Stacy.

Ίσως να έχεις δει κάποιες από τις αγαπημένες μας ιστορίες στη στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο. Το σημερινό βιβλίο κατατάσσεται στα πιο αγαπημένα της μικρής μου κόρης και αυτό λόγω της πολύ γλυκιάς και τρυφερής μικρής ηρωίδας. Η Μπέτυ είναι ένα κοριτσάκι το οποίο αγαπά πολύ τη νύχτα. Την αγαπά τόσο πολύ που δεν την φοβάται καθόλου. Παρέα με το μικρό της φαναράκι φωτίζει τη νύχτα και αγκαλιά με το αγαπημένο της βιβλίο κάνει τις πιο συναρπαστικές βουτιές στις πιο περιπετειώδεις ιστορίες.

Ένα φως για τη νύχτα για τον Κόσμο και τη Μπέτυ

Σε ένα από τα βιβλία της υπάρχει ένας αρκούδος, ο Κόσμο, ο οποίος φοβάται πολύ το σκοτάδι. Η μικρή Μπέτυ θέλει πολύ να του εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να φοβάται το σκοτάδι. Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο Κόσμο ζωντανεύει και ξεπηδά μπροστά της. Με οδηγό ένα φως για τη νύχτα θα ακολουθήσουν την πιο συναρπαστική διαδρομή μέσα στο δάσος και θα μείνουν έκπληκτοι με όσα είναι ικανό να τους δώσει το σκοτάδι!

Ένα φως για τη νύχτα για τα πιτσιρίκια που φοβούνται τη νύχτα.

ένα φως για τη νύχτα

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν πάρει με κακό μάτι τη νύχτα και το σκοτάδι. Για καλή μου τύχη τα παιδιά μου δεν φοβούνται, γιατί απλά δεν επιδίωξα ποτέ να τους θρέψω παρόμοιες φοβίες όταν ήταν μικρά. Δεν τους εκφόβισα ποτέ αποκαλούμενη τον κακό τον λύκο και άλλες τέτοιες παλιές συνήθειες των ηλικιωμένων πια γενεών.

Στο σκληρόδετο αυτό βιβλιαράκι με την πραγματικά μαγευτική εικονογράφηση ο Αντώνης Παπαθεοδούλου κατάφερε να μεταφράσει με μεγάλη επιτυχία την πιο χρήσιμη ιδιότητα του σκοταδιού. Το σκοτάδι μας δεν μας βοηθά μόνο να βλέπουμε το φως αλλά κυρίως μας βοηθά να βλέπουμε το φως που κρύβουμε μέσα μας!

Ένα φως για τη νύχτα Εκδόσεις Ίκαρος

Τι πιο ωραίο μήνυμα από αυτό!

Ένα φως για τη νύχτα..

ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Ιδρυτή του κινήματος Live your Legend, Scott Dinsmore, που το φως του λάμπει ακόμη. Ο Scott Dinsmore πέθανε αφού χτυπήθηκε από κατάπτωση βράχων στο Κιλιμάντζαρο στο τελευταίο του ταξίδι με τη γυναίκα του.

Το κίνημα Live Your Legend έχει δανειστεί τον τίτλο του από το βιβλίο Αλχημιστής του Πάολο Κοέλο. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να ζήσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Να βοηθήσει τον καθένα να βρει και να κάνει τη δουλειά που αγαπά. Δίπλα σε ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει ακόμη και το πιο απατηλό του όνειρο.

Do something that matters το motto του ιδρυτή!

Άλλο ένα εκπληκτικό βιβλίο στη διάθεσή των παιδιών μας από τις Εκδόσεις Ίκαρος για το παιδικό βιβλίο.

Το βιβλίο Ένα φως για τη νύχτα μπορείς να το αγοράσεις από εδώ.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ,

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.