Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο

Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο

Έχεις ταξιδέψει ποτέ στο νησί των Πιτσιμπουίνων? Ξέρεις που βρίσκεται η Λίμνη Λαμπίκο? Έχεις γνωρίσει κανέναν Πιτσιμπουίνο? Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι όχι, τότε έλα να σε ταξιδέψουμε σε ένα νησί που συνέβη κάτι το μυστηριώδες! Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο για σήμερα στο blog στη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο, από τις αγαπημένες Εκδόσεις Ίκαρος!

Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο

Την Ευτυχία Γιαννάκη την έχω αγαπήσει εγώ προσωπικά από τα βιβλία της ”στο πίσω κάθισμα” και τις ”Αλκυονίδες μέρες”. Εκτός από τα επιτυχημένα βιβλία ενηλίκων συγγράφει και εξαιρετικά παιδικά βιβλία. Πριν από μέρες, λοιπόν, διαβάσαμε το βιβλίο της Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο!

Το Πίτσι Πίτσου είναι το πιο ασφαλές και αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Λίμνη Λαμπίκο! Λαμπίκο όνομα και πράγμα, να ξέρετε? Είναι πεντακάθαρη η λίμνη αυτή, από εκεί πήρε και το όνομά της.Επίσης, όποιος βουτάει σε αυτήν βγαίνει επίσης Λαμπίκο! Εκεί συνηθίζουν τα πιτσιμπουινάκια να κάνουν βουτιές κάποιες σχολικές ώρες.

Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο

Μια μέρα, όμως, που η γυμνάστρια τους οδηγούσε σε άλλο ένα μάθημα κολύμβησης αντίκρισαν το πιο περίεργο και συνάμα δυσάρεστο θέαμα. Η Λίμνη Λαμπίκο ήταν άδεια. Ούτε σταγόνα νερό μέσα. Πρέπει να βρεθεί ο ένοχος και ο μικρός Μπλε, ο καλύτερος ντετέκτιβ του νησιού, θα εξιχνιάσει το μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο παρέα με την κολλητό βοηθό του την Αντελί .

Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο

Το Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο και η εξιχνίαση του συνετελέσθη με επιτυχία με τη βοήθεια μιας παγωμένης πιτσικολάδας.

Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο

Πρώτη ύποπτη είναι η Μυστήρια Τζεντού. Τα φαινόμενα, όμως, πολλές φορές απατούν και ένας καλός ντετέκτιβ δεν πρέπει να βγάζει εύκολα συμπεράσματα. Από ύποπτο σε ύποπτο τα δύο πιτσιμπουινάκια θα ανακαλύψουν πως δεν ήταν ένας μόνος ο ένοχος τελικά. Η Λίμνη Λαμπίκο δεν άδειασε από έναν μόνο Πιτσιμπουίνο αλλά από όλους μαζί. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Ένα κακό γεγονός δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του ενός. Πρόκειται για μία αλυσιδωτή πράξη, της οποίας το αποτέλεσμα επιβαρύνει όλους.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

Η οικολογική καταστροφή για παράδειγμα δεν έχει επέλθει γιατί ένας δεν πρόσεξε. Ένας μόλυνε ή ένας ρύπανε. Την ευθύνη την έχουμε όλοι, γιατί όλοι μαζί συμβάλαμε σε αυτό. Γενιές ολόκληρες βαρύνονται με την κατηγορία αυτή. Όχι μόνο η σημερινή γενιά ή εκείνη των γονιών μας. Αυτό το μήνυμα κρατήσαμε εμείς μαζί με τα παιδιά από την αυτήν την όμορφα εικονογραφημένη ιστορία, από την εξίσου ταλαντούχα Σοφία Τουλιάτου. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο” μου έλεγε πάντα η γιαγιά μου. Πόσο δίκιο είχε.

Το βιβλίο θα το βρεις εδώ στο site των Εκδόσεων Ίκαρος.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.