Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφόρησαν μια νέα σειρά ιστοριών με πρωταγωνίστριες σημαντικές γυναίκες που σημάδεψαν την ανθρωπότητα με την επιτυχία στον τομέα τους! Οι σημαντικότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας βρίσκονται σε αυτή τη σειρά με σκοπό να τις γνωρίσουν και οι νεαροί της δικιάς μας εποχής! Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες. Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Αγκάθα Κρίστι 

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Η Αγκάθα Κρίστι από μικρή αγαπούσε τις ιστορίες! Και από μικρή απολάμβανε να διαβάζει! Διάβαζε πολύ ώσπου μια μέρα άρχισε να γράφει τις δικές της! Παρότι νοσοκόμα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η συγγραφή αστυνομικού μυθιστορήματος την κέρδισε! Απ’ ότι φαίνεται το επάγγελμα αυτό την βοήθησε αρκετά στη συγγραφική της πορεία! Όσο φρόντιζε φαντάρους που πολεμούσαν μελετούσε ουσίες, φάρμακα και δηλητήρια θανατηφόρα δύσκολα να ανακαλύψει κανείς πως.

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Ξεκίνησε να γράφει. όλες οι ιστορίες της αρχίζουν με μια δολοφονία. Με κεντρικό ήρωα τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό και το Orient Express θα γυρίσει όλο τον κόσμο εξιχνιάζοντας μυστήρια και δολοφονίες! Αργότερα η Μις Παρλ. Μπορεί να είναι γιαγιά ωστόσο αποδείχθηκε η πιο έξυπνη ντετέκτιβ που κατάφερε να καθηλώσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Η βασίλισσα του μυστηρίου

Η Αγκάθα Κρίστι είναι η πιο πολυδιαβασμένη συγγραφέας όλων των εποχών! Τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από εκατό γλώσσες και το βιβλίο της ”Δέκα μικροί νέγροι” είναι από τα δέκα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία.

Κοκό Σανέλ

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Η μικρή Γκαμπριέλ Μπονέρ μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και από πολύ μικρή ηλικία προξενούσε ανησυχία με τις απόψεις της. Της άρεσε να ράβει και να σχεδιάζει ρούχα! Μεγαλώνοντας έραβε ολημερίς για να βγάλει το προς το ζην και το βράδυ τραγουδούσε σε καμπαρέ. Ώσπου μια μέρα έφταιξε το απόλυτο κομψό και χωρίς περικοκλάδες καπέλο! Η πορεία της από εκεί και πέρα ήταν ανοδική.

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Το πρώτο της κατάστημα ήταν ένα καπελάδικο. Έφτιαχνε καπέλο φοβερά για τις μικρές και τις μεγάλες κυρίες! Ωστόσο, δεν άργησε να κάνει την ανατροπή. Έραψε την δική της σειράς από ρούχα και τα έβγαλε και στην πασαρέλα! Κατάφερε να απαλλάξει τις γυναίκες από τον περίφημο κορσέ της εποχής που τις περιόριζε, τις καταπίεζε και τις απελευθέρωσε μια για πάντα! Τα ρούχα της έκαναν θραύση για την λιτή γραμμή τους, την απλότητά τους και την φινέτσα τους.

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Το σήμα της έγινε κατατεθέν και όλο το Παρίσι μιλούσε για αυτήν! Κατέκτησε την καρδιά της κάθε γυναίκας αλλά και τα ράφια της ντουλάπας της!

Τι κατάφερε

Απελευθέρωσε τη γυναίκα από τους κορσέδες. Κόντυνε τις φούστες και έδωσε μια ανδρική πινελιά σε πολλά ρούχα! Καθιέρωσε το κομψό σακάκι και έφερε την επανάσταση στη γυναικεία εικόνα! Τα motto της πολλά, τα οποία δανείζονται καθημερινά όλες οι γυναίκες ανά τον κόσμο!

Μαρί Κιουρί

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Η Μαρί Κιουρί ήταν η πρώτη γυναίκα διδάκτορας και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ήταν, επίσης, ο πρώτος άνθρωπος που τιμήθηκε με δυο βραβεία Νόμπελ. Από μικρή αγαπούσε τα πειράματα και την παρατήρηση. Ήξερε πως ήθελε να γίνει επιστήμονας και όχι πριγκίπισσα όπως τα κορίτσια της εποχής της. Ήταν η πρώτη μαθήτρια στην Βαρσοβία Πολωνία. Ο δρόμος προς το Παρίσι άνοιξε όταν δεν τις επέτρεψαν να συνεχίσει τις σπουδές της!

Γυναίκα επιστήμονας

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Ήταν η πρώτη φοιτήτρια στη Σορβόνη και ας μην μιλούσε καλά τα Γαλλικά. Γνώρισε τον Πιερ και μαζί στη ζωή και στο εργαστήριο κατάφεραν να εφεύρουν πολλά μυστήρια. Χάρισαν στην ανθρωπότητα τα στοιχεία ράδιο και το πολώνιο ως ζεύγος Κιουρί. Με αυτό τιμήθηκαν με βραβείο Νόμπελ.

Μικρά κορίτσια μεγάλες ιδέες

Αφού έχασε τον Πιέρ από το πλευρό ανέπτυξε τη θεωρία της ραδιενέργειας και εφηύρε τις ακτινογραφίες όπου τιμήθηκε με ένα δεύτερο Νόμπελ στη Χημεία.

Συγγραφέας των βιβλίων Ma Isabel Sanchez Vegara

Μπορείς να τα βρεις εδώ!

Σε φιλώ!

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.