Μετράμε αντίστροφα με τη Maja Lunde

μετράμε αντίστροφα με τη Maja Lunde

Επιτέλους, η πιο γιορτινή εποχή του χρόνου ξεκίνησε! Μη μου πεις πως δεν την περίμενες πως και πως! Ο καιρός σίγουρα δεν σε έβαζε σε κλίμα γιορτινό αλλά σήμερα δεν μπορείς να μπεις μύρισε Δεκέμβρης! Φέτος, θα ξεκινήσουμε με τα παιδιά να μετράμε αντίστροφα παρέα με ένα εξαιρετικό βιβλίο. Μια εκπληκτική Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ”το Πνεύμα του χιονιού” της Maja Lunde, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Μετράμε αντίστροφα με τη Maja Lunde.

μετράμε αντίστροφα με τη Maja Lunde

Μια από τις οικογενειακές μας Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι και αυτή που μετράμε αντίστροφα από την πρώτη του Δεκέμβρη μέχρι και την ημέρα της Γέννησης του Χριστού. Τα παιδιά αρέσκονται σε αυτό το ξενόφερτο έθιμο και οι εκπλήξεις που κρύβει μέσα του το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι κάτι που τα ενθουσιάζει και τα κάνει να ανυπομονούν καθημερινά.

Δες εδώ το πιο όμορφο Advent Calendar και πολύ οικονομικό να το αγοράσεις!

Το κρύβουν μέσα τους τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

Συνήθως ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης κρύβει μέσα του μικρά δωράκια, γλυκές λιχουδιές. Κάποιες δραστηριότητες με τη μαμά ή τον μπαμπά, μια χριστουγεννιάτικη ταινία. Το δικό μας έκρυβε και ένα χριστουγεννιάτικο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Φέτος, και ύστερα από 4 τουλάχιστον ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης είπα να κάνω την διαφορά. Να πρωτοτυπήσω και να προσφέρω κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα στα παιδιά μου.

Νομίζω πως από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα τα πιτσιρίκια έχουν πάθει overdose με τα παιχνίδια που έχουν ήδη πάρει από εμένα. Από τις γιαγιάδες αλλά και λόγω των συνεργασιών που έχω κλείσει μέσω του blog . Πέρυσι το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης έκρυβε μέσα του δραστηριότητες και καθόλου μικρο-παιχνίδια, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Έτσι, φέτος είπα να κάνω μια παραλλαγή. Οι δραστηριότητες στο αγορασμένο αλλά τόσο όμορφο advent calendar μας, εκτός από χριστουγεννιάτικες οικογενειακές παραδόσεις και δραστηριότητες θα κρύβει μέσα του και από μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Φτιάξτε με τα παιδιά τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες κάρτες!

Μετράμε αντίστροφα παρέα με τη Maja Lunde και το Πνεύμα του Χιονιού.

Το Πνεύμα του χιονιού
To Πνεύμα του χιονιού

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος τους τελευταίους μήνες έκαναν τα πρώτα βήματά τους στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Μια από τις εξαιρετικές συνεργασίες που σύναψαν στον τομέα αυτό είναι και αυτή με την Νορβηγίδα συγγραφέα Maja Lunde.

Το Πνεύμα του χιονιού αποτελεί μια ζεστή και απολαυστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία χωρισμένη σε 24 κεφάλαια. Ότι πρέπει για αντίστροφη μέτρηση, δεν νομίζεις? Μάλιστα, την ιδέα να μετρήσουμε αντίστροφα την δανείστηκα από τους Νορβηγούς αναγνώστες οι οποίοι έπραξαν το ίδιο ακριβώς μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο αυτό.

Λίγα λόγια για τη Maja Lunde.

Μετράμε αντίστροφα με τη Maja Lunde
Το Πνεύμα του χιονιού

Η Νορβηγίδα συγγραφέας έχει λάβει πολλές διακρίσεις στη χώρα της αλλά και στη διεθνή σκηνή. Στην Ελλάδα μας έγινε γνωστή με το βιβλίο της ”Η Ιστορία των Μελισσών”, ένα βιβλίο που έγινε best seller και κατατάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος climate finction (cli-fi). Πυρήνας του βιβλίου είναι το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, φαινόμενα τα οποία προσπαθεί να ερμηνεύσει η συγγραφέας.

Το Πνεύμα του χιονιού θα μεταφερθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου και αν κρίνουμε ήδη από τις κριτικές που έχει αποσπάσει ως βιβλίο, η ταινία θα κάνει θραύση.

Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Χέντβιχ και ο νέος της φίλος ο Κρίστιαν.

Νούμερο ένα χριστουγεννιάτικος κανόνας είπε πως όλα πρέπει να θυμίζουν Χριστούγεννα. Πρέπει να στολίζουμε ακόμα και την αποθηκούλα. Έτσι, όταν ανοίγουμε για να πάρουμε κάτι βαρετό όπως η σκούπα δεν θα ξεχνάμε πως είναι Χριστούγεννα!

Πάνω που ο Κρίστιαν είχε αρχίσει να χάνει την πίστη του στα Χριστούγεννα, εμφανίστηκε η μικρή Χέντβιχ η οποία τα αγαπά όσο τίποτα. Η αντίστροφη μέτρηση για εμάς ξεκίνησε διαβάζοντας τα 3 πρώτα κεφάλαια και καθημερινά ανυπομονούμε για το επόμενο της ιστορίας.

Είναι η πιο ζεστή Χριστουγεννιάτικη ιστορία που έχουμε διαβάσει ως σήμερα! Η πιο ελπιδοφόρα, η πιο μαγική και με μεγάλη δόση αλήθειας. Αλήθειας που κρατάμε καλά φυλαγμένη μέσα στην καρδιά μας.

Μετράμε αντίστροφα με τη Maja Lunde
Το Πνεύμα του χιονιού

Μετρήστε και εσείς αντίστροφα προλαβαίνετε. Και αν έχετε κάνει άλλα σχέδια αντίστροφης μέτρησης τότε απλά κάντε το βιβλίο δικό σας γιατί είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τα παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα.

Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.