Νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι σίγουρα γεμάτος εκπλήξεις για εμάς. Νέες συνεργασίες στο Instagram, νέο σπίτι, νέοι στόχοι για περισσότερη προσωπική ευεξία και πολλά νέα βιβλία από τους αγαπημένους μου συνεργάτες Εκδοτικούς. Σήμερα θα σας δείξω τα νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική που έφτασαν στο σπίτι μας την προηγούμενη εβδομάδα.

Νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

Εδώ θα βρεις ακόμα περισσότερους τίτλους και παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

Νέα βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

Εννέα νέοι παιδική τίτλοι ήρθαν για να κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά μας και να γεμίσουν τις ώρες μας μαζί τους πιο εποικοδομητικά. Όπως πάντα θα σου δείχνω εξώφυλλο και έπειτα θα σου γράφω δύο λογάκια για το καθένα ώστε να έχεις μια εικόνα. Η θεματολογία των νέων κυκλοφοριών είναι πολύ πλούσια και καλύπτει προτιμήσεις αλλά και πολλά σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα.

Η περιπέτεια της Πλαστικούρας Μαρία Καριωτάκη

Βιβλία με οικολογικό αποτύπωμα

Ελληνοεκδοτική

Η ιστορία της Πλαστικούρας θα μας ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο στο ζήτημα της αλόγιστης χρήσης των πλαστικών. Η Γη μας είναι πνιγμένη στο πλαστικό, πράγμα που αληθεύει και τα παιδιά μας το γνωρίζουν ήδη. Έχουμε αφιερώσει πολλές συζητήσεις στο σπίτι μας αλλά και στο σχολείο από όσο γνωρίζω. Δύο παιδιά, η Λένα και ο Πέτρος θα φέρουν αντιμέτωπη την Πλαστικούρα με τις συνέπειες της αλόγιστης αυτής χρήσης και θα προσπαθήσουν να την πείσουν πως μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς συσκευασίες ή πλαστικά μιας χρήσης.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πήρε έπαινο στον 63ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στην κατηγορία ”Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων εκτενούς φόρμας για παιδιά

Η Αλεπού μοδίστρα Χριστίνα Ντούμα

Τα όνειρα του Θοδωρή

Η σειρά βιβλίων ”τα όνειρα του Θοδωρή” έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σχετικά με τον αγώνα της ζωής που δίνει ο Θοδωρής και η οικογένειά του. Μέρος των εσόδων θα υποβοηθήσει στη συγκέντρωση του πολύ μεγάλου ποσού που χρειάζεται για τη θεραπεία του. Έτσι, με την αγορά ενός βιβλίου ενισχύετε την προσπάθεια της θεραπείας του Θοδωρή με 2 euro.

Η μοδίστρα Αλεπού έχει μεγάλη επιτυχία στη δουλειά της. Εκτός από αυτό όμως είναι και πολύ πονηρή και φημίζεται για τα κόλπα που σκαρφίζεται για να πουλάει πολύ ακριβά τις δημιουργίες της. Τα ζωάκια του δάσους θα αντιδράσουν ειδικά όταν αντικρίσουν την σκαντζοχοιρίνα με τρίχωμα αρκούδας και την αρκούδα με φτέρωμα πέρδικας.

Οδός Αλκυόνης Βούλα Γιαγκαζόγλου Παπούδα

Το παραμύθι διαθέτει δωρεάν QR Code.

Μια όμορφη αλκυόνα, μετά από μια φθινοπωρινή μπόρα, τσαλαβουτά ξανά και ξανά τα λεπτά της πόδια στη μουσκεμένη άμμο. Ξαφνικά, Μπαμ! Σκοντάφτει επάνω στο τραχύ κέλυφος του Στρατή, ενός σαλιγκαριού που θαύμαζε το ουράνιο τόξο. Ο Στρατής αναρωτιέται γιατί η αλκυόνα προτιμά να ”σέρνεται” και να μην πετάει. Όταν, όμως θα αντιληφθεί πως η αλκυόνα δεν βλέπει θα προσπαθήσει να γίνει φίλος μαζί της και να την κάνει να αισθανθεί σπουδαία μέσα από τη διαφορετικότητά της.

Ένα δέντρο για μένα Μαριάννα Κουμαριανού

Ένα υπέροχο βιβλίο για το δέντρο της ζωής και τις ρίζες της οικογένειας.

Ένα σπουδαίο βιβλίο για τη ευέλικτη ζώνη που διδάσκεται στα σχολεία και τροφή για συζήτηση πάνω στο θέμα του γενεαλογικού μας δέντρου. Ξεχώρισα την ιδιαίτερη εικονογράφησή του και λάτρεψα τα παστέλ χρώματα! Η ιστορία του μικρού που θέλει να φτιάξει το δέντρο της οικογένειάς του θα μας ταξιδέψει μέσα στο χρόνο μέσα από φωτογραφίες. Και κάπως έτσι, πράττοντας και εμείς το ίδιο με τα παιδιά μας μπορούμε να ανακαλύψουμε μια άλλη διάσταση του χρόνου, αυτή που περνά μέσα από τις γενιές των ανθρώπων.

Καλεσμένοι στο σπίτι Βασίλης Κουτσιαρής Ναταλία Καπατσούλια

νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

Ο αγαπημένος μας Βασίλης Κουτσιαρής επέστρεψε παρέα με την φίλη του εικονογράφο Ναταλία. Ο μικρός Λουκάς είναι πολύ ζωηρό παιδάκι και η μαμά του προσπαθεί να του μάθει πως αν συμπεριφέρεται ειδικά όταν έχουν καλεσμένους στο σπίτι. Το αποκορύφωμα ήταν όταν μια μέρα λέρωσε το φόρεμα της νονάς του, γιατί ξέχασε να πλύνει τις σοκολάτες από τα χεράκια του. Εκεί η μαμά του φούσκωσε σαν μπαλόνι έτοιμο να σκάσει!

Ο μικρός Λουκάς θα πάρει ένα γερό μάθημα μια μέρα από τους φίλους του και θα καταλάβει πως δεν είναι ωραίο να κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν. Ωραίες οι σκανταλιές και τα κόλπα αρκεί να μην φέρνουν σε δύσκολη θέση τους άλλους.

Μια πολύ τρυφερή ιστορία, γραμμένη απλά και κατανοητά ακόμη και για ένα παιδάκι νηπιαγωγείου.

Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο Άννη Θεοχάρη

Μια ιστορία για την μοναδικότητα και την πίστη στον εαυτό μας

Ένας μικρός ελέφαντας τραγουδάει. Ποιος θα σταθεί πλάι του και ποιος θα τον εμποδίσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Μια γλυκιά ιστορία για τα παιδιά του νηπιαγωγείου με παιχνιδιάρικη και ζωηρή εικονογράφηση.

Η μέρα μου σε άσπρο μαύρο Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική

Άλλη μια αγαπημένη μας συγγραφέας επιστρέφει με ένα υπέροχο βιβλίο , αφιερωμένο σε όλους εμάς που μοιράζουμε απλόχερα χρώματα και χαμόγελα αλλά και σε όλα τα ασήμαντα που είναι τόσο σημαντικά τελικά και πολύτιμα.

Είναι πολλές οι στιγμές που μας φαίνονται τραγικές. Που τα βλέπουμε όλα μαύρα. Είναι κάτι πρωινά βαριά και ασήκωτα που δεν θέλουμε με τίποτα να αφήσουμε το σπιτάκι μας. Είναι και εκείνες οι μέρες που όλα μοιάζουν να είναι εναντίον μας. Η μήπως όχι?

Διάβασε και αυτό εδώ το άρθρο μου! Πολύ παλιά γραμμένο αλλά πάντα μα πάντα τόσο επίκαιρο!

Ένα βιβλίο με τρομερά αισιόδοξο μήνυμα το οποίο πιστεύω ακράδαντα και προσπαθώ να το μεταφέρω στα παιδιά μου καθημερινά. Και όταν εγώ το ξεχνάω τα παιδιά μου φροντίσουν να μου το μεταφέρουν τα ίδια!

Ξένιος και παραξένιος Σγουρή Β. Γεωργιάδη

Μια διασκεδαστική ιστορία για την αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων. Γιατί είναι υπέροχο να είναι κανείς διαφορετικός!

Η Φλάουρα μαϊμού και ο Παραξένιος Φολίδας το φίδι θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια μια μέρα που θα συναντηθούν τυχαία! Ξεχωριστή και δύο με ιδιαίτερες φυσιογνωμίες έχουν να μας προσφέρουν διασκέδαση αλλά και ένα σπουδαίο μήνυμα!

Το μικρό σκουλήκι ο Ναπολέων Σωτήρης Χατζάκης

Ένα μικρό σκουληκάκι γεννιέται και μαζί με αυτό γεννιούνται και οι μεγάλες φιλοδοξίες που έχει. Θέλει να γίνει τρανός και βασιλιάς. Να βασιλεύει στο χωράφι που θα είναι η χώρα του. Το μόνο του μέλημα είναι πως θα πραγματοποιήσει το όνειρό του!

Αυτά ήταν τα νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική που έφτασαν στο σπίτι μου και απολαύσαμε με τα παιδιά μου. Όλα ιδιαίτερα όλα ξεχωριστά. Το καθένα κάτι έχει να μας πει, κάτι να μας μεταφέρει. Αλλά το κυριότερο για τον Ντίνο είναι που συνάντησε ξανά με τεράστιο χαμόγελο τους δύο αγαπημένους του συγγραφείς, τον Βασίλη Κουτσιαρη και την Τζένη Κουτσοδημητροπούλου!

Αναζήτησε αυτά τα νέα παιδικά βιβλία από την Ελληνοεκδοτική και πέρασε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου διαβάζοντάς τα!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.