Ο Καρυοθραύστης Νέα Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Καρυοθραύστης!

Την ιστορία του Καρυοθραύστη την γνωρίσαμε πρώτη φορά πέρυσι με τα πιτσιρίκια όταν παρακολουθήσαμε την ιστορία του στο θέατρο από τους απίθανους χορευτές της Ακαδημίας Μπαλέτου Bolshoi! Φέτος είχαμε την τύχη να διαβάσουμε για πρώτη φορά την ιστορία του στρατιώτη Καρυοθραύστη!Ο Ντίνος θυμήθηκε σκηνές από το μπαλέτο και εγώ φρόντισα να του φρεσκάρω ακόμα καλύτερα τη μνήμη ακούγοντας Τσαικόφσκι!

ίκαρος παιδικό βιβλίο

Το βιβλίο που διαβάσαμε από τις Εκδόσεις Ίκαρος μας έβαλε σε κόσμους μαγικούς! Μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή, στον μακρινό κόσμο της Γης των Ζαχαρωτών! Η ιστορία του μικρού κοριτσιού, της Μαίρης, κέντρισε το ενδιαφέρον την μικρής μου. Ανυπομονεί να μεγαλώσει αρκετά ώστε να ξεκινήσει μαθήματα μπαλέτου! 🙋🎠

Η υπόθεση

Ο ξύλινος στρατιώτης Καρυοθραύστης ήταν το δώρο που της προσέφερε ο νονός της για τις γιορτές! Η Μαίρη άθελά της το έσπασε!Ευτυχώς για καλή της τύχη ο νονός της προσπάθησε να της το επισκευάσει με κάποιο τρόπο ώστε να μπορεί να της κρατάει συντροφιά χωρίς να διαλύεται! 

Ποιος θα φανταζόταν όμως ότι το ξύλινο στρατιωτάκι με το στόμα που ανοιγοκλείνει για να σπάει δήθεν καρύδια, είχε ψυχή καλά κρυμμένη κάτω από πανάρχαια μάγια? Ο Καρυοθραύστης θα γίνει πρίγκιπας, λοιπόν, θα βοηθήσει την πριγκίπισσα να ξεφύγει από τον κακό Ποντικοβασιλιά. Θα την οδηγήσει σε ένα μαγικό ταξίδι, μακριά από το σπίτι της έξω στην αστροφώτιστη χιονισμένη νύχτα, ακολουθώντας το λαμπρό Αστέρι των Χριστουγέννων!🎄🎄

Εκδόσεις Ίκαρος

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Τους έκανε εντύπωση όλος αυτός ο μαγικός κόσμος που ξεδιπλωνόταν μπροστά στα μάτια τους! Τους έκαναν εντύπωση οι λέξεις. Το πρόσωπο της κάθε φιγούρας και το πόσο εξαιρετικά καλλίγραμμα πόδια είχαν όλες τους και κατάφερναν να σταθούν στις μύτες των ποδιών τους! Μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον κόσμο του μπαλέτου και για την δική μου εμπειρία σαν μπαλαρίνα 7 χρόνια! Εμένα μου ξύπνησε αναμνήσεις, ενώ στα παιδιά μου δημιούργησε καινούργιες!

Καρυοθραύστης

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων εδώ! Η ιστορία είναι βασισμένη στην χορογραφία του διάσημου μπαλέτου του Balanchine και εικονογραφημένο σύμφωνα με τα πραγματικά σκηνικά της παραγωγής! 

Η ιστορία της ιστορίας

☆☆Η ιστορία του Καρυοθραύστη κρατάει από το 1892, τότε που για πρώτη φορά ανέβηκε η παράσταση στο Marrinsky Theater στην Αγία Πετρούπολη από τους χορογράφους Petipa και Ivanov!Μπορεί τότε να μην έγινε επιτυχία. Ωστόσο το 1954 ο Balanchine, χορογράφος και μαθητής των δημιουργών του Καρυοθραύστη, θέλησε να ανεβάσει την παράσταση με την δική του εκδοχή με το μπαλέτο New York City Ballet! Από τότε και στο εξής ο Καρυοθραύστης πέρασε στην ιστορία από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο!☆☆

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.