Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα

Οι αγαπημένοι ήρωες των μικρών παιδιών σε παιδικό βιβλίο, ο Τικ και η Τέλα, επιστρέφουν με μια άκρως Χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία όμως διαβάζεται όλο το χρόνο! Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα ήταν το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων που προσφέραμε φέτος στο ανιψάκι μου! Τα βιβλία του Axel Scheffler διαβάζονται πάντα ευχάριστα από τα μικρά πιτσιρίκια άνω των 2 ετών! Και ο δικός μου ανιψιός λατρεύει όλες τις ιστορίες του συγγραφέως! Χαίρομαι, γιατί όποτε του λέω να διαβάσουμε ιστορία παίρνει θέση ανάμεσα στο πόδια μου και δεν σηκώνεται με τίποτα! ”Κι άλλο μου λέει” και εγώ απλά συνεχίζω! Διάθεση να έχει να διαβάζουμε το αγόρι μου!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα

Axel Scheffler Τικ και Τέλα

Από τότε που ο Ντίνος έγινε 2 χρονών ξεκινήσαμε να ξεφυλλίζουμε τα βιβλία της σειράς αυτής! Παιχνιδιάρικες εικόνες, ήρωες αγαπητοί που ξέρουν να ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν λάθος αλλά να βοηθούν και τους φίλους τους! Ένα κουνελάκι και ένα ποντικάκι που αγαπήσαμε πολύ μέσα από τις περιπέτειές τους! Τώρα ήρθε η σειρά να τα αγαπήσουν και τα υπόλοιπα πιτσιρίκα της οικογένειά μας, η βαφτιστήρα μου αλλά και τα μικρά μου ανιψάκια! Διαθέτουμε σχεδόν όλα τα βιβλία της σειράς και δεν σου κρύβω πως πολλές στιγμές έχω πιάσει τα παιδιά μου να τα ξεφυλλίζουν μέχρι σήμερα! Αισθήματα χαράς και νοσταλγίας κάθε φορά που τα διαβάζουν μόνα τους πια! Τα περισσότερα αγαπημένα τους βιβλία είναι από τις Εκδόσεις Ίκαρος και να ξέρεις πως δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα

Ο αγαπημένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς μετέφρασε με επιτυχία το κείμενο του Axel και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ίκαρος προσφέρουν στα πιτσιρίκια μας αυτήν εδώ την όμορφη χειμωνιάτικη ιστορία του Axel Scheffler!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα

Είναι Χριστούγεννα και ο Τικ με την Τέλα επιχειρούν να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλουν να φτιάξουν στολίδια. Στολίδια από μπισκότα! Τα έψησαν παρέα και τα στόλισαν τόσο όμορφα που ήταν ακαταμάχητα τελικά! Ο Τικ δεν μπορούσε να αντισταθεί! Έφαγε ένα ένα τα μπισκοτάκια που ψήσανε με την Τέλα! Μετά άρχισε να τρώει και τα καραμελένια μπαστουνάκια και τις σοκολατένιες καμπανούλες… Και αντί να γεμίζει το δεντράκι τους, αυτό άδειαζε! Στο τέλος δεν υπήρχε ούτε ένα στολίδι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα. Όλοι ξέραμε πια ποιος έφταιγε για αυτό!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα

Η Τέλα είναι καλή φίλη. Παρότι ο Τικ άδειασε το δεντράκι τους από την λαιμαργία του δεν του θύμωσε καθόλου. Πήρε τον φίλο της και βγήκαν έξω στο χιόνι να πάρει καθαρό αέρα γιατί ένιωθε λιγάκι αδιάθετος μετά από τόση ζάχαρη που κατανάλωσε! Ύστερα από λίγο αποφάσισαν να φτιάξουν στολίδια που δεν τρώγονται! Έτσι, έβγαλαν ψαλίδια και χαρτόνια και φτιάξανε τα πιο όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια! Έτσι, είναι φίλοι άλλωστε! Πάντα βρίσκουν τη λύση μαζί!

Ρίξε μια ματιά εδώ όλα τα βιβλία που αγαπήσαμε από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Μέσα από αυτή την ιστορία το παιδί λαμβάνει μηνύματα για την ευγένεια και την ειλικρίνεια! Η Τέλα μας δείχνει με όμορφο τρόπο πως ακόμα και αν ο φίλος κάνει κάποια ζαβολιά, αυτό δεν είναι λόγος για τσακωμό. Η λύση θα βρεθεί χωρίς φασαρία. Η ευγένεια και η κατανόηση μπορούν να δώσουν λύσει σε ένα πρόβλημα.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα

Ο Τικ διαθέτει ειλικρίνεια και μέσα από τη στάση του το παιδί καταλαβαίνει πως όταν παραδέχεσαι το λάθος σου τότε ο φίλος σου θα σε στηρίξει. Αν πεις ψέμματα και ρίξεις τις ευθύνες αλλού το πιο πιθανό είναι να θυμώσει περισσότερο μαζί σου. Απλές ιστορίες που, όμως, μέσα τους κρύβουν ωραία μηνύματα ζωής με μεγάλες δόσεις αλήθειας!

Εδώ το βιβλίο στο site των Εκδόσεων Ίκαρος

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Τικ και της Τέλα δεν είναι απλά ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο! Είναι είναι βιβλίο που διαβάζεται όλες τις εποχές του χρόνου και αυτό γιατί τα μηνύματα που κρύβει μέσα του για την φιλία και την ειλικρίνεια δεν έχουν εποχή! Άλλωστε, ένα βιβλίο με ωραίες χειμωνιάτικες εικόνες ξεφυλλίζεται πάντα ευχάριστα! Και ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ! Έτσι δεν είναι?

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.