Ο ραφτάκος των λέξεων

Ο ραφτάκος των λέξεων
Που λες, είναι κάτι βιβλία που μιλούν απευθείας στην καρδιά σου. Ίσως πιο πολύ στην καρδιά της μαμάς όταν το παιδάκι είναι μικρό και δεν αντιλαμβάνεται πολύ καλά το νόημα της ιστορίας. Την σειρά Μικρές καληνύχτες του Μεταίχμιο σίγουρα θα την έχεις ακουστά. Πολύ πιθανόν και στην βιβλιοθήκη σου. Έρχομαι να σου πω πως ο Ραφτάκος των λέξεων μόλις κυκλοφόρησε και σε σκληρόδετη έκδοση! Εμείς τον ονομάσαμε ο Ραφτάκος της καρδιάς μας και θα σου πω το γιατί!
Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ο ράφτης της γειτονιάς μου

Η ιστορία του ραφτάκου θα σε συγκινήσει πολύ! Θα σου θυμίσει τον ράφτη της γειτονιάς σου που συνήθιζες να τον βρίσκεις σε κάποιο υπόγειο ή σε κάποιο πατάρι πολυκατοικίας! Είχαμε και εμείς έναν τέτοιο ράφτη που πηγαίναμε για κόντεμα όλα τα παντελόνια μας με τη μαμά μου, κάποιες φούστες μας για μάζεμα και όσες ζακέτες είχαν χαλασμένο φερμουάρ! Ο ραφτάκος της γειτονιάς μου ήταν λεξιπλάστης. Κάθε φορά που τον συναντούσα μου έλεγε και ένα γνωμικό από εκείνα που μου θύμιζαν την γιαγιά μου! Με την ίδια νοσταλγία διαβάζω τώρα και αυτό το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου για 10η φορά, όπως ακριβώς νοσταλγώ και τις ημέρες εκείνες στην πόλη που ζούσαμε στην πανέμορφη οικογενειακή μας πολυκατοικία!
Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ο ραφτάκος έραβε τα πάντα χρησιμοποιώντας λέξεις, από παραμύθια, ποιήματα και τραγούδια! Όλοι στην γειτονιά των αγαπούσαν και τον γνώριζαν για πολλές δεκαετίες. Μέχρι να ‘ρθούν οι μεγάλες βιτρίνες, οι μόδες, οι διαφημίσεις και να αρχίζει ο κόσμος να προτιμά τις επώνυμες εταιρείες! Ο ραφτάκος ξεχάστηκε και μαζί του ξεχάστηκαν και όλα όσα είχε ράψει με αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα! Μέχρι να πλακώσει μια μεγάλη βαρυχειμωνιά και να τον ξαναθυμηθεί ο κόσμος! Γιατί μόνο αυτός ήξερε να πλέκει κασκόλ με λέξεις που ζεσταίνουν και σκούφους χνουδωτούς!

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

 

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου αγαπά πολύ το έργο της Ίριδας Σαμαρτζή για αυτό και για μία ακόμη φορά συνεργάζονται και το αποτέλεσμα είναι ονειρεμένο! Η εικονογράφηση της Ίριδας είναι εκπληκτική και ο τρόπος που αποδίδει την ιστορία σε βοηθά την κλειδώσεις καλά μέσα σου! Αγαπάμε πολύ αυτό το δίδυμο και εμείς για αυτό και δεν χάνουμε ποτέ τα βιβλία που επιλέγουν να δημιουργήσουν παρέα!

 

Εδώ μπορείς να δεις όσα βιβλία του Παπαθεοδούλου έχουμε διαβάσει παρέα με τα παιδιά μου!

Την συγκινητική ιστορία του ραφτάκου θα την βρεις εδώ !Μην το σκέφτεσαι ‘δίδαξε’ την στο παιδί σου!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.