Μαθαίνουμε την άλφα βήτα παρέα με τον αγαπημένο μας παραμυθά

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑ- STACY ΠΡΟΝΗΠΙΟ (7)
Η μικρή μου ροζούλα μεγαλώνει και μεγαλώνει πολύ γρήγορα! Λένε πως τα δεύτερα παιδιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα μιας και έχουν ένα μεγαλύτερο παιδί για παράδειγμα! Έτσι  ακριβώς και η μικρή μου Stacy. Έφτασε να πηγαίνει προνήπιο. Να αναγνωρίζει γράμματα & αριθμούς και να μου χαρίζει ακόμη περισσότερες στιγμές χαράς μέσα από όσα μαθαίνει και ανακαλύπτει στο σχολείο! Στην προσπάθειά της αυτή δεν θα μπορούσα να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Θέλησα να ξεκινήσω και εγώ ένα παιχνίδι μαζί της ανακαλύπτοντας μαζί την αλφαβήτα! Μαθαίνουμε την Αλφαβήτα παρέα με τον αγαπημένο μας Παραμυθά, τον Ευγένιο Τριβιζά!
 
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

Ο αγαπημένος μας παραμυθάς

Ο Ευγένιος Τριβιζάς αποτελεί ολόκληρο κεφάλαιο στη δική μου παιδική ηλικία! Είμαι παιδί της ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ και για καλή μου τύχη έχω ακόμη 4 βιβλία από τότε καλά φυλαγμένα στο σπίτι μας!Είμαι τυχερή γιατί τον γνώρισα από κόντα, τον άκουσα, τον αγκάλιασα και δεν θα την ξεχάσω εκείνη την ημέρα! Ήμουν 8 χρονών νομίζω και ήταν από τις πιο ωραίες εποικοδομητικές εξόδους με τη μαμά μου!
Θέλησα να προσθέσουμε στην παιδική βιβλιοθήκη μας, δύο ακόμη εξαιρετικά βιβλία του τα οποία μέσα από το παιχνίδι που θα στήσουμε και με βοηθό την ζωηρή εικονογράφηση και το χαριτωμένο κείμενο να αναγνωρίσουμε ακόμη περισσότερα γραμματάκια παρέα! Ανακαλύπτουμε τις παρεούλες της αλφαβήτας και το Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες!
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Καθίσαμε αναπαυτικά στο τραπεζάκι δραστηριοτήτων της μικρής πήραμε μολύβι και τα αγαπημένα της μικρά χαρτάκια και ξεκινήσαμε την ανάγνωση! Σε κάθε γραμματάκι η μικρή σταματούσε, μου έλεγε τον ήχο του και έπειτα το έγραφε στο χαρτί! Κάποια την παιδεύουν ακόμα! Κάποια άλλα τα μπερδεύει με κάποιο άλλο! Ωστόσο, έχει τόσο όρεξη όταν ξεκινάμε να γράφουμε που παίρνει το ρόλο της πολύ σοβαρά! Άλλωστε λέει πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει ΓΡΑΜΜΑτέας! 😏😊 Έχει βάλει στόχο να τα μάθει το παιδί!
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Οι παρεούλες της Αλφαβήτας μπορούν να μας απασχολούν πολλές μέρες ή και μήνες ακόμη! Έχουμε ξεκινήσει, όποτε έχει όρεξη η μικρή γραμματέας, να κάνουμε όλες τις έξυπνες ασκήσεις που μας έχει ετοιμάσει ο Ευγένιος Τριβιζάς! Μας αρέσει πολύ το ”κρυφτούλι’‘, τα ”ραντεβουδάκια” και να φτιάχνουμε το δικό μας αλφαβητοζάρι!!
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Το αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες δεν είναι τόσο ένα εκπαιδευτικό βιβλίο! Είναι περισσότερο ένα βιβλίο παιχνιδιού το οποίο έχει σκοπό να προσφέρει τη γνώση μέσα από τη διασκέδαση!

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είπε:

Ο Τριβιζάς έμμεσα και τρυφερά με λεπτές διαδικασίες και με γνώση της παιδικής νοημοσύνης αλλά και των δυνατοτήτων του παιδιού, εξασφαλίζει την πολυπόθητη και πολυσυζητημένη αγωγή των παιδιών. Ο ποιητής παραμυθιών γίνεται έτσι ο καλύτερος παιδαγωγός!

Ο Τριβιζάς μιλά στην καρδιά μικρών μεγάλων! Τα βιβλία του είναι ιδιαίτερα και διαφορετικά! Είναι από εκείνους τους συγγραφείς που αναγνωρίζεις ότι το κείμενο είναι δικό του! Έχει τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να μεταδίδει , να διασκεδάσει και να παιδαγωγεί!
Τα βιβλία του θα τα βρεις στο site των Εκδόσεων Μεταίχμιο! Εμείς με την μικρή μου έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε μέσα από τα δυο αυτά βιβλία και τις όμορφες παρεούλες που κρύβουν μέσα τους! Ήθελα πολύ να σου δείξω τον δικό μου τρόπο προσέγγισης των γραμμάτων με το νηπιάκι μου στο σπίτι! Το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να θυμάσαι αυτό: Όλα αυτά γίνονται αν και εφόσον το παιδί έχει όρεξη για τέτοιου είδους ”παιχνίδι”! Αν όχι δεν ξεκινάς τίποτα μιας και ακόμη είναι μικρό! Θα ρθει η στιγμή που θα τα μάθει όλα! Δεν βιαζόμαστε και δεν πιέζουμε για κανένα λόγο!
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.