Ούγκο Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Ούγκο Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Μια νέα όμορφη παιδική ιστορία έφτασε στο σπίτι μας και η μικρή Stacy από καιρό ήθελε να την διαβάσει μόνη της πια. Είχαμε ρίξει μια ματιά παρέα στο eshop των Εκδόσεων Ίκαρος και η ιστορία του περιστεριού Ούγκο της είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Την αγάπησε και σας την προτείνει ανεπιφύλακτα. Ούγκο νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος στη στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο.

Ούγκο Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Ούγκο ο Φύλακας του Πάρκου

Ο Ούγκο είναι ένα ευγενικό περιστέρι με ενσυναίσθηση και περιβαλλοντική ευαισθησία. Ζει σε ένα πάρκο μπροστά από μια πολυκατοικία γεμάτη υπέροχους ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί κάθε μέρα επισκέπτονται το πάρκο, περνούν ευχάριστες ώρες μέσα σε αυτό και το σέβονται. Ο Ούγκο είναι πάντα για παιχνίδι, για βοήθεια αλλά και να τρέχει από πίσω τους μη τυχόν τους ξεφύγει κατά λάθος κάποιο σκουπίδι.

Ο Ούγκο και το κορίτσι

Το περιστέρι ξέρει πολύ καλά όλους όσους επισκέπτονται το πάρκο και κυρίως όσους μένουν στην απέναντι πολυκατοικία. Υπάρχει ένα μικρό μπαλκόνι το οποίο δεν έχει δεχτεί ποτέ το κάλεσμά του. Πίσω από τις κουρτίνες βρίσκεται ένα πολύ ντροπαλό κορίτσι, η Αιμέ. Δεν έχει επισκεφτεί ποτέ το πάρκο το κορίτσι, ούτε έχει γνωρίσει τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς. Θα καταφέρει άραγε το καλό και ευγενικό περιστέρι να το βάλει στην μεγάλη οικογένεια του πάρκου;

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς του βιβλίου

Αν έχεις διαβάσει παρέα με τα παιδιά σου τα βιβλία ”Όλιβερ” & ”Η Εύη όλο χορεύει και χορεύει” και σε έχει μαγέψει η εικονογράφηση αυτών των βιβλίων τότε θα χαρείς πολύ γιατί ο ”Ούγκο” είναι εικονογραφημένος από το ίδιο απίστευτα ταλαντούχο χέρι. Η Birgitta Sif, γεννημένη στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, απόφοιτη Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Cornell και πετυχημένη γραφίστρια στη Νέα Υόρκη αργότερα αποφάσισε να κάνει στροφή στην παιδική εικονογράφηση.

Ούγκο Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Η Atinuke, Νιγηριανή συγγραφέας, έχει γράψει πολλές παιδικές ιστορίες τις οποίες εμπνέεται από τον τόπο καταγωγής της. Συνδυάζει την παράδοση με την σύγχρονη ζωή και φροντίζει να περνά κοινωνικά μηνύματα, τα οποία δυστυχώς δεν θεωρούνται δεδομένα ακόμα και στη μοντέρνα εποχή μας. Μηνύματα όπως κοινωνική ισότητα ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής.

Ούγκο Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Ο Ούγκο, η Αιμέ και η αξία της φιλίας

Σπουδαία τα μηνύματα της Atinuke. Αρχικά, βλέπουμε τον σεβασμό στη φύση και στα πάρκα που μας φιλοξενούν. Το πόσο όμορφα είναι οι οικογένειες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για αναψυχή. Πόσο μας βοηθά η σύνδεση με τη γειτονιά μας και με τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά.

Ούγκο Νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Έπειτα συναντάμε την δύναμη της φιλίας. Είναι ωραίο να βοηθάς κάποιον να κοινωνικοποιηθεί. Ακόμα κι όταν διστάζει ή κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν κάποιον να τους πάρει από το χέρι μέχρι να βρουν την δύναμη να το κάνουν μόνοι τους το επόμενο βήμα. Πολύ σημαντικό μήνυμα για τα παιδιά μας, δεν νομίζεις;

Δες εδώ το βιβλίο και αναζήτησέ το σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Σε μαμαδογλκοφιλώ!

Εύη.

#ούγκο #παιδικόβιβλίο #εκδόσειςίκαρος

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.