Πώς να φτιάξεις μπίσκιτ με φέτα και άνηθο

Αλμυρά Μπίσκιτ σήμερα στη στήλη μου με τις Συνταγές, τα οποία σε διαβεβαιώ πως θα λατρέψεις! Για τον πονοκέφαλο του κολατσιού στο σχολείο σας έχω μιλήσει πολλές φορές εδώ . Αυτήν την εβδομάδα ο μικρός ήθελε αλμυρό για κολατσιό και μάλιστα ήθελε να έχει μέσα μπόλικη φέτα, από αυτήν που του αρέσει πολύ! Έτσι χτες το απόγευμα αντί να ξαπλώνω στον καναπέ μου πλέκοντας τα μαξιλάρια που ξεκίνησα με μεγάλη χαρά, το πέρασα στην κουζίνα παρέα με τα κουζινικά μου. Ας πάμε, όμως, στο ψητό! Πώς να φτιάξεις μπίσκιτ με φέτα και άνηθο! Πάρε χαρτί και μολύβι γιατί αυτή τη συνταγή θα τη χρειαστείς! Και τα παιδιά σου θα την λατρέψουν!

Πώς να φτιάξεις μπίσκιτ με φέτα και άνηθο

Τα συγκεκριμένα αλμυρά ψωμάκια τα δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το φθινόπωρο που μας πέρασε και η γεύση τους μας ξετρέλανε πολύ ομολογώ! Έχουν λίγα υλικά και από εκείνα που διαθέτουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας συνήθως!.Και αυτήν την συνταγή την βρήκα στο φανταστικό βιβλίο της Marisa’s “My sweet and skinny life”…

Πώς να φτιάξεις μπίσκιτ με φέτα και άνηθο

Τι θα χρειαστείτε : 

  • 75 γρ. βούτυρο
  • 264 γρ. μαλακό αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 3/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/2  κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 50  γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 κ.σ. άνηθο
  • 145 ml. ξινόγαλα
  • 70 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

* Επειδή η συγκεκριμένη δοσολογία είναι για 12 κομμάτια εγώ κάνω διπλή δόση μιας και τα 12 κομμάτια μας πάνε μόλις 2 μέρες.

Πώς να φτιάξεις μπίσκιτ με φέτα και άνηθο
  • Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και αφήστε το στην άκρη.
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα τα ψήσετε.
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και τη σόδα.
  • Έπειτα ρίξτε το βούτυρο και χτυπήστε με το φτερό ώσπου να γίνει το αλεύρι σαν άμμος και το βούτυρο σαν μπιζέλια. 
  • Στη συνέχεια προσθέστε τη φέτα και τον άνηθο. Ανακατέψτε καλά και προσθέτε το γιαούρτι με το ξινόγαλα. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Να ξέρετε πως κολλάει στα χέρια.
  • Με τη βοήθεια του κουταλιού δώστε σχήμα στρόγγυλο σε κάθε μπάλα ζύμης που αφήνετε στο ταψί.
  • Αφήστε ένα ικανοποιητικό κενό γιατί θα φουσκώσει ελάχιστα το μπαλάκι σας να μην κολλήσει.
  • Ψήστε για 15 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν. Αν τα ψήσετε παραπάνω θα ξεραθούν πολύ.

Αυτά τα αλμυρά μπισκότα τα παιδιά μου τα αγαπούν!

 💡Γνωρίζατε ότι τα μπίσκιτ είναι παραδοσιακό αμερικάνικο ψωμί από τις νότιες πολιτείες? Τα σερβίρουν στο πρωινό ή στο δείπνο με κοτόπουλο.

Ακολούθησέ με στο Instagram γιατί εκεί τα λέμε συνέχεια!

Η συγκεκριμένη συνταγή της Marisa Churchil έχει 52% χαμηλότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες σε σχέση με την κανονική συνταγή! Ο μικρός μου τα τρώει δυο δυο και είμαι σίγουρη πως θα μου τα ζητήσει και την επόμενη εβδομάδα!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.