Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Σαββατοκύριακο στο σπίτι
Καλό μήνα🌞🌞Ο Μάρτης ήρθε, η άνοιξη όχι ακόμη. Καθώς φαίνεται και εμείς θα περάσουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο της άνοιξης στο σπίτι! Τι σημαίνει αυτό? Σαββατοκύριακο στο σπίτι για μένα σημαίνει ξεκούραση. Πόδια ψηλά. Blogging. Σπίτι συμμαζεμένο. Ζεστός αχνιστός καφές. Τσάι με γεύση ιβίσκου. Cake κάθε φορά διαφορετικό. Ελάχιστη μαγειρική και ένα γρήγορο γλυκό για τις λιγουρίτσες μας! Τα έχω κανονίσει έτσι ώστε τις δυο αυτές ημέρες που βρίσκομαι τα πρωινά στο σπίτι να τις αφιερώνω σε πράγματα που αγαπώ και με γεμίζουν! Και ξέρεις κάτι? Αυτό πιάνει! Γιατί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα γκρινιάζω πολύ λιγότερο από το κανονικό!❤😉
Σαββατοκύριακο στο σπίτι
Αν δεν έχουμε προγραμματίσει κάποιο ταξιδάκι  και δεν έχω κλείσει κάποιο θέατρο (ωχ!αυτή την στήλη την έχω τελείως ανενημέρωτη) τότε το πρόγραμμα προβλέπει πολύ χαλαρουίτα! Δεν χαλώ τη ζαχαρένια μου για τίποτα. Ο Δημήτρης συνήθως αναλαμβάνει το basket του Ντίνου και τα σούρτα φέρτα και εγώ απολαμβάνω την ηρεμία του σπιτιού όσο προλαβαίνω!
weekend vibes
weekend vibes

Ζω το σπίτι μου

Συνήθως αυτές τις μέρες αλλάζω τα λουλούδια στα βάζα μου,. Ξεκινώ κάποιο βιβλίο που επέλεξα από τις αγαπημένες μου εκδόσεις. Γράφω τα άρθρα μου. Περιποιούμαι λιγάκι παραπάνω το πρόσωπό μου. Ξεκινώ να παίρνω τηλέφωνα τους αγαπημένους μου και κυρίως την αδερφή μου που παραπονιέται συνέχεια πως την έχω ξεχάσει! Σαββατοκύριακο σημαίνει ρίχνουμε τους τόνους και απολαμβάνουμε ο ένας τον άλλον! Και, όπως είπα και παραπάνω δοκιμάζουμε και νέες συνταγές, γρήγορες και λαχταριστές!

Σαββατοκύριακο στο σπίτι
Σαββατοκύριακο στο σπίτι

Τα παιδιά τις δύο αυτές ημέρες της εβδομάδος κοιμούνται περισσότερο! Εννοείται πως ΔΕΝ ξυπνάνε πιο αργά το πρωί! Αυτός είναι απαράβατος κανόνας! Μην αφήσουν τη μαμά και το μπαμπά να κοιμηθούν λιγάκι παραπάνω! Αλίμονο! 😤Το μεσημέρι, όμως, που ξαπλώνουμε και βλέπουμε οικογενειακώς F⬝R⬝I⬝E⬝N⬝D⬝S  .Συνήθως τους παίρνει ο ύπνος στον καναπέ ή στο κρεβάτι μου! Ε, αυτά τα μεσημέρια έχουν τέτοια γλύκα και ζεστασιά που δεν περιγράφεται! Και χαίρομαι διπλά όταν τους παίρνει ο ύπνος ακούγοντας τα χαχανητά μου ακριβώς δίπλα από το αυτάκι τους!

weekend vibes

Στιγμές χαλάρωσης

Αυτά τα Σαββατοκύριακα, λοιπόν, δοκιμάζω όσες συνταγές σημείωσα στο Pocket μου τις προηγούμενες ημέρες! Πρόσφατα έφτιαξα ένα cake με φυστικοβούτυρο που όμοιό του δεν έχουμε φάει σου το ορκίζομαι!Τόσο λαχταριστό και χορταστικό που τα λόγια είναι περιττά!

Σκέφτομαι να σου δώσω τη συνταγή να το φτιάξεις και εσύ. Ειδικά αν πρόκειται να καλέσεις τις φίλες σου για brunch ένα πρωί στο σπίτι! Ε, ένα cake ο μπουφές σου πρέπει να το έχει! Φρόντισε να μην είναι το κλασσικό μαμαδίστικο αλλά ένα λιγάκι πιο εξεζητημένο. Αντάξιο της μάζωξης σας! Επίσης, αυτά τα Σαββατοκύριακα τα πρωινά είναι πιο προσεγμένα από τα υπόλοιπα της καθημερινής που τρέχουμε και δεν φτάνουμε  να προλάβουμε!

weekend vibes
weekend vibes

Να σου πω και κάτι?.. Άλλη χάρη έχουν οι μέρες που δεν έχεις να πας πουθενά και δεν έχεις οργανώσει κάτι..Χρειαζόμαστε και λίγη ηρεμία, να βγούμε εκτός προγράμματος ( στο λέει Παρθενάκι εδώ που έχει πρόγραμμα για όλα). Να χαιρόμαστε το σπίτι μας και να χαλαρώνουμε μαζί με τα παιδιά! Εγώ που δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση τις καθημερινές (καθόλου όμως περνώ από μπροστά της μόνο για να την ξεσκονίσω💪) το σαββατοκύριακο που τυχαίνει να είμαι σπίτι κάνω μαραθώνιο αγαπημένων σειρών που με κάνουν να κατουριέμαι πάνω μου από τα γέλια! Σε αυτή την αγαπημένη συνήθεια έβαλα μέσα και τα παιδιά και έτσι βρήκαμε άλλη μία ώρα που μπορούμε να διασκεδάσουμε μαζί!😋 Α! Και η χαρά χτυπά στο κόκκινο όταν το βράδυ μας έχει και Roma Pizza έκπληξη! Γίνεται Σαββατοκύριακο στο σπίτι χωρίς Pizza και Smile Menu για τα παιδιά?

         🍕Σου’ χω και το έντυπο έντυπο με τις προσφορές!🍕🍕

weekend vibes
weekend vibes
Roma Pizza AllDay

Και αναρωτιέμαι..Τι θα έχουν να θυμούνται τα παιδιά όταν μεγαλώσουν? Τα παιχνίδια μας. Τα ταξίδια μας. Τον ποιοτικό χρόνο μαζί μας. Τη ζεστασιά του σπιτιού που μεγάλωσαν. Τις ώρες πίσω στο σπίτι που είχαν και αυτά δικαίωμα να χαρούν! Το σπίτι είναι ο πιο ασφαλής τους χώρος που πρέπει να εκφράζονται και να νιώθουν ελεύθερα!!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

4 Comments
  1. Αχ Εύη μου! Νομίζω πως όλα θα τα θυμούνται! Και ξέρεις πότε θα τους είναι ακόμα πιο έντονα; Όταν μεγαλώνοντας και κάνοντας τις δικές τους παρέες συνειδητοποιήσουν πως όλα αυτά που ζούσανε μικρά δεν ήταν δεδομένα και δεν είναι όλες οι οικογένειες ίδιες. Τότε θα εκτιμούν ακόμη περισσότερο αυτές τις μέρες!Κατερίνα

    1. Έτσι Κατερίνα μου! Όπως τα θυμόμαστε όλα και εμείς, έτσι? Οι οικογένειες δεν είναι όλες ίδιες και δεν ασχολούνται όλοι το ίδιο με τα παιδιά τους! Καλό Σαββατοκύριακο και φιλιά σε όλους!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.