Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά

Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά

Τα γλυκά που θέλουμε να φτιάξουμε στο σπίτι για μία ώρα υπογλυκαιμίας ή για να κεράσουμε τους φίλους μας, πρέπει να είναι εύκολα και γρήγορα χωρίς πολλά και περίεργα υλικά. Για αυτό κι εγώ έφτιαξα Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά. Για το λόγο αυτό, όλες οι συνταγές που μοιράζομαι μαζί σου εδώ στη στήλη μου Συνταγές είναι εύκολες και κυρίως γρήγορες. Συνταγές εύκολες που μπορούν να τις φτιάξουν όλοι χωρίς να ξέρουν από ζαχαροπλαστική απαραίτητα. Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά, ένα γλυκό το οποίο αγαπιέται πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι λευκό, δροσερό και ελαφρύ!

Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά

Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά

Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά

Δεν θα μακρηγορήσω πολύ, διότι σας έχω τάξει την συνταγή στο Insragram εδώ και πολλές ημέρες και κάποιοι θα πέσετε να με φάτε. Για πάμε λοιπόν!

Λίγα λόγια για το μιλφέιγ

Γαλλικά: mille-feuille. Ένα γλυκό μάλλον γαλλικής προέλευσης το οποίο έχει ως χαρακτηριστικό τα πολλά φύλλα σφολιάτας. Η παραδοσιακή συνταγή θέλει να έχει 3 στρώσεις σφολιάτας, οι οποίες εναλλάσσονται με δύο στρώσεις κρέμας. Στην κορυφή μπορείς να στολίσεις με άχνη ζάχαρη ή με σαντιγί όπως θα κάνουμε σε αυτή εδώ τη συνταγή.

Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας 20′

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • 2 συσκευασίες σφολιατίνια
  • 1 κουτί νουνού
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό βρύσης
  • 1 κουτί κούσταρ πάουντερ
  • 1/2 πακέτο βιτάμ χρυσό
  • 1 σακουλάκι garnie ΓΙΩΤΗΣ σαντιγί

Πώς να εκτελέσεις την συνταγή: (μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά)

Αν είσαι πιο οπτικοακουστικός τύπος, τότε μπορείς να βρεις στα Highlights μου όλη τη διαδικασία στα βίντεο που τράβηξα όσο ετοίμαζα την κρέμα! Κάνε click εδώ!

  • Σε ένα μπολ ρίχνω το 1 ποτήρι του νερού μαζί με το μισό νουνού. Έπειτα ρίχνω το κούσταρ πάουντερ και το ανακατεύω ώσπου να διαλυθεί.
  • Ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό μαζί με το υπόλοιπο νουνού.
  • Ρίχνω τη ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει.
  • Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση ρίχνω το υγρό με το κούσταρ πάουντερ.
  • Ανακατεύω με σύρμα ώσπου να πήξει καλά η κρέμα.
  • Όσο βλέπω ότι αρχίζει να βαραίνει το μείγμα μου ρίχνω τη βανίλια και αν θέλω ένα αυγό. Εγώ δεν βάζω αυγό. Δεν θα αλλάξει κάτι στην creme patisserie αν με ρωτάς. Μια χαρά πετυχαίνει και χωρίς.
  • Μόλις πήξει ρίχνω μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ χρυσό.

Πώς να στήσεις το μιλφέιγ

Το γλυκό καλό είναι να το τοποθετήσεις σε ένα παραλληλόγραμμο πιρεξάκι ή σε ένα ταψάκι, ότι έχεις και σε βολεύει καλύτερα. Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • 1η στρώση μπισκόταζ
  • 2η στρώση κρέμα
  • 3η στρώση μπισκότα
  • 4η στρώση κρέμα
  • 5η στρώση σαντιγί
  • για ντεκόρ, αν θέλεις μπορείς να τρίψεις όσα σφολιατίνια περίσσεψαν και είναι σπασμένα.
  • Αφού στρώσεις τα σφολιατίνια με την κρέμα στο πιρέξ, το τοποθετείς στο ψυγείο να δέσει. Όσο κρυώνει αρχίζεις να χτυπάς τη σαντιγί, όπως ακριβώς αναγράφει η συσκευασία.

Σπιτικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα σε 20 λεπτά

Σε 3 ώρες, ανάλογα και με το πόσο δυνατό είναι το ψυγείο σου, μπορείς να το σερβίρεις. Αντί να το απλώσεις απλά, όπως έκανα εγώ δηλαδή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορνέ και να το κάνεις ομοιόμορφες παραλληλόγραμμες στρώσεις ώστε να μοιάζει πιο επαγγελματικό στην εμφάνιση. Πάντως στη γεύση θα τα σπάει το ίδιο! Trust me!

Αυτό το γλυκό, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε μια δύσκολη στιγμή που περιμένεις το βράδυ επισκέπτες. Το πρωί το ετοιμάζεις και το απόγευμα το σερβίρεις. Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί με την ιδία επιτυχία χρησιμοποιώντας cream crackers, την κόκκινη συσκευασία, αντί για σφολιατίνια. Με δύο συσκευασίες, όπως ακριβώς και με τα σφολιατίνια. Το έχω δοκιμάσει και με τα δύο και σε διαβεβαιώ ότι είναι εξίσου νόστιμα. Ίσως με τα σφολιατίνια να είναι πιο γλυκό, μιας και έχουν περισσότερη ζάχαρη από τα cream crackers.

Αν σου άρεσε η συνταγή μου μπορείς να τη μοιραστείς ελεύθερα με τη φίλη ή το φίλο σου γιατί sharing is caring, όπως λέμε εδώ στο χώρο του blogging.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να μπεις στο Κανάλι μου στο Viber όπου εκεί τα λέμε εξίσου αρκετά συχνά! Κάνε Click εδώ

Και τώρα λίγες ακόμα αγαπημένες μου συνταγές που έχω μοιραστεί μαζί σου και έχουν κάνει επιτυχία!

Οποία και να διαλέξεις όλες είναι μια και μία! Πολλές φορές προτιμώ να φτιάξω κάτι εγώ, παρά να αγοράσω από κάποιο ζαχαροπλαστείο. Τα επόμενα γλυκά που θα ήθελα να φτιάξω είναι eclair με δική μου ζύμη choux και προφιτερόλ! Και τα δύο έχουν την ίδια ζύμη choux! Η αδερφή μου είναι expert και στα δύο και θα της ζητήσω σύντομα συνταγή. Οπότε μάλλον θα είναι η επόμενη συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σου!

Μέχρι τότε σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Υ.Γ: Μπορείς να κάνεις subscribe στο mail list μου ώστε να μην χάνεις καμία ανάρτησή μου!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.