Πώς να φτιάξεις σοκολατάκια τύπου Ferrero

Αυτό το νέο άρθρο στο blog θα μπορούσε να ξεκινήσει άνετα με την πρόταση ‘ Κύριε Πρέσβη μας κακομαθαίνετε!’ αλλά όχι. Κανένας Πρέσβης δεν υπάρχει εδώ τριγύρω να μας κακομάθει! (γέλια) Κακομαθαίνω εγώ η ίδια τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου! Αυτά τα σοκολατάκια τύπου Ferrero είναι μοναδικά. Είναι sexy, είναι εθιστικά! Θέλεις να τα φας μόλις τα αντικρύσεις κι ας μην έχουν καμιά σπουδαία εμφάνιση. Θέλεις να τη δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή! Πώς να φτιάξεις σοκολατάκια τύπου Ferrero!

Σοκολατάκια τύπου Ferrero

Εντάξει! Τα εύσημα πρέπει να τα δώσω στην αδερφή μου, όταν πριν από δύο χρόνια περίπου, ανήμερα Χριστουγέννων, είχε φτιάξει πρώτη εκείνη αυτή τη συνταγή. Τα δοκίμασα και ξετρελάθηκα. Ένα σοκολατάκι Ferrero δεν μου ήταν αρκετό και έπρεπε οπωσδήποτε να τα επιχειρήσω κι εγώ στο σπίτι μου. Έτσι την επόμενη εβδομάδα, στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που επιμελήθηκα, για κέρασμα στους καλεσμένους μου προσέφερα αυτό εδώ το γλυκό! Και εννοείται πως έκλεψε τις εντυπώσεις με την πρώτη δαγκωματιά!

Οι καλύτερες συνταγές μου είναι εδώ!

Πώς να φτιάξεις σοκολατάκια τύπου Ferrero

Εννοείται πως αυτή τη συνταγή δεν την σκέφτηκα εγώ, ούτε η αδερφή μου, όπως σου ανέφερα πιο πάνω. Και καλό θα ήταν όλοι όσοι μοιράζονται συνταγές στα blogs τους να το αναφέρουν αυτό κάθε φορά που αναρτούν μια που δεν τους ανήκει. Πάντα είμαι ειλικρινής μαζί σου το ξέρεις αυτό. Λοιπόν, πάμε να σου πω πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις τέτοια σοκολατάκια τύπου Ferrero.

Πώς να φτιάξεις σοκολατάκια τύπου Ferrero

Τι θα χρειαστείς:

  • 350 γρ. πραλίνα φουντουκιού (εγώ δεν αλλάζω την Merenda με τίποτα)
  • 200 γρ. φουντούκια φρέσκα από το ξηροκαρπάδικο της γειτονιάς μου
  • 150 γρ. γκροφρέτες με γέμιση κακάο
  • 350 γρ. κουβερτούρα (Nestle Dessert χρησιμοποιώ πάντα)

Οι περισσότερες συνταγές ζητούν να ψήσεις τα φουντούκια. Εγώ έχω να σου πω ότι δεν τα ψήνω ποτέ και πάλι τα σοκολατάκια τύπου φερέρο είναι πεντανόστιμα! Οπότε είναι πραγματικά κάτι το προαιρετικό.

Πάμε τώρα για την εκτέλεση:

Και σε αυτόν έχω κάνει τις δικές μου παραλλαγές. Εννοείται πως τα χέρια σας θα λερωθούν πολύ άσχημα!

  • Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi
  • Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ και εκεί ρίχνουμε τα μισά φουντούκια μαζί με τις γκοφρέτες
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, όσο σφίγγει η μερέντα με τα μπισκότα και τα φουντούκια
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και κάνουμε μπαλάκια, μεγέθους της αρεσκείας μας.
  • Έχουμε μπροστά μας την λιωμένη κουβερτούρα και τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια.
  • Πρώτα περνάμε την μπαλίτσα με τη βοήθεια ενός κουταλιού από το φουντούκι και έπειτα από την κουβερτούρα.
Πώς να φτιάξεις σοκολατάκια τύπου Ferrero

Στο Instagram τα λέμε συνέχεια!!!

Τοποθετούμε τα σοκολατάκια μέσα σε θήκες για τρουφάκια ή σε ασημόχαρτο! Τα βάζουμε στο ψυγείο και τρώμε τα νύχια μας μέχρι να γίνουν, γιατί πραγματικά είναι απίστευτα γευστικά, εθιστικά και απόλυτα sexy, όπως σου είπα και πιο πάνω!

Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!

Πώς να φτιάξεις σοκολατάκια τύπου Ferrero

Οι φωτογραφίες είναι αρκετά χριστουγεννιάτικες αλλά τι να κάνουμε, ήταν οι τελευταίες φωτογραφίες που κατάφερα να τραβήξω, πριν τα εξαφανίσουμε! Νομίζω η συνταγή αυτή δίνει περίπου 25 σοκολατάκια, μεσαίου μεγέθους!

Αυτά για σήμερα! Νομίζω πως σας έδωσα ένα πολύ καλό λόγο για να μπεις στην κουζίνα! Μοιράσου αυτή την συνταγή, γιατί αξίζει!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη!

Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.