Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

christmas song lists for merry christmas

christmas song lists for merry christmas

It’s Christmas Time. Do they Know it’s Christmas. Santa Baby. All I want for Christmas. Last Christmas και δεν συμμαζεύεται σήμερα η κατάσταση!

Δεν μπορεί να μην έχεις μπει ακόμα σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα! Σίγουρα έχεις στολίσει, σίγουρα έχεις τοποθετήσει κάτι κόκκινο στο σαλόνι σου και σίγουρα τα πιτσιρίκια σου τραγουδάνε ολημερίς Χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Ω! Ναι! Βρισκόμαστε στην ίδια ακριβώς κατάσταση! Και επειδή αγαπώ αυτήν την εποχή σκέφτηκα να φτιάξω μια λίστα με τα καλύτερα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια να ακούσουμε στη διαπασών παρέα!!

Έλα! Γιόρτασε μαζί μου!

Δεν μπορώ άλλο με τόσα στενάχωρα που ακούμε καθημερινά! Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σήμερα στο blog!

Τραγούδια που δεν ξαναγράφονται απλά ξανακούγονται!

Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Αλήθεια το πιστεύω αυτό που λέω! Μπορεί η μουσική βιομηχανία να είναι εδώ και πολλά χρόνια στα φόρτε της, ωστόσο εγώ είμαι απόλυτα κολλημένη στις παλιές δεκαετίες! Ακόμη και στα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια προτιμώ να επιστρέφω στα 80’ς & 90’ς. Σαφώς υπάρχουν και νέοι μουσικοσυνθέτες ή τραγουδιστές που αγαπώ, όπως ο Ed Sheeran, John Newman, Ellie Goulding. Αλλά όσο κι αν προσπαθώ αυτές τις μέρες ακούω συνέχεια Judy Garland, Armstrong, Sinatra, Prisley, Nat King Cole και τα λοιπά! Μετά βίας κατάφερα να επιλέξω τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια και να σου τα αφήσω εδώ!

Εννοείται πως δεν θα παραλείψω και μερικά δικά μας ελληνικά και αγαπημένα! Είναι φτωχό το ρεπερτόριό μας όσο να πεις, αλλά έχουμε σίγουρα 5 αγαπημένα hits της δυο τελευταίες δεκαετίες! Αν ρωτήσεις βέβαια τα δικά μου παιδιά θα σου πουν τραγούδια των Wham και τις Celine Dion ή του Elton John αυτό όμως στην παρούσα φάση δεν έχει καμία απολύτως σημασία!

Βρήκα αυτές τις λίστες και σκέφτηκα να τις μοιραστώ μαζί σου!

christmas cards

Όλα τα αγαπημένα τραγούδια της Ella Fitzgerald  θα τα βρεις εδώ!
Όλα τα αγαπημένα του Dean Martin, Nat King Cole & Frank Sinatra 
Αγαπώ πολύ αυτήν εδώ τη λίστα  για πιο pop καταστάσεις!
Και αυτήν την λίστα για πιο vintage και soul mood δίπλα από το τζάκι και κρασάκι με φίλους!
Aυτή η λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια από το Super Simple Songs των παιδιών μου ίσως και των δικών σου!
Και αυτή η λίστα για αγαπημένα παιδικά Ελληνικά Χριστουγεννιάτικα!

Τα τραγούδια που σημάδεψαν την καρδιά μας φέτος στην Χριστουγεννιάτικη παράσταση- χορωδία που μας παρουσίασε η τάξη του Ντίνου σε συνεργασία με την Στ’! Υπέροχη μουσική υπόκρουση από την δασκάλα μας κ. Φλώρα! Κείμενο και σκηνοθεσία από την υπέροχη δασκάλα μας κ. Μαρία! 

Ο μικρός πρίγκιπας και το Χρυσαλιφούρφουρο από το Εδώ Λιλιπούπολη!

Τα τραγούδια σημαδεύουν μοναδικές στιγμές στην οικογενειακή μας ζωή! Η μουσική πάντα ντύνει τις γιορτές μας, τα ταξίδια μας, τις διακοπές μας, τις χαρές μας και τις στεναχώριες μας! Θα ήθελα πολύ τα παιδιά μας να μάθουν να εκφράζονται μέσα από τη μουσική και ο Ντίνος θέλει να ξεκινήσει κιθάρα! Όπως ακριβώς και ο παππούς του! Είμαστε εδώ σε κάθε επιθυμία τους! Η Αναστασία προς το παρόν λατρεύει το χορό!

Κράτα τις λίστες αυτές και τις ημέρες των εορτών έχε κάπου πρόχειρο το link της ανάρτησης αυτής ώστε να διαλέξεις μια να βάλει να παίζει! Εγώ το έχω αποθηκεύσει στο Pocket μου αλλά και στο Pinterest board μου! Μια άλλη λύση είναι να το στείλεις με προσωπικό μήνυμα στον εαυτό σου!

Θα κλείσω με τρεις καλλιτέχνες που σημάδεψαν τα νιάτα μου!

Πρώτος ο George Michael και το Last Christmas  από την μπάντα των Wham! Τον λάτρευα σαν καλλιτέχνη και σαν προσωπικότητα στα εφηβικά και φοιτητικά μου χρόνια!

Δεύτερος ο θρυλικός Bono, front man των U2 και το It’s Christmas, Baby please come home!

Τρίτος αλλά πρώτος πρώτος στις καρδιές μας ο ανεπανάληπτος John Lennon και το War is over!

Τραγούδια που δεν ξαναγράφονται! Απλά ξανακούγονται!

Μια ατάκα που ενστερνίζομαι απόλυτα για τα τραγούδια της δεκαετίας των 70’s & 80’s!! Μια ατάκα που ήταν το motto του αγαπημένου μου σταθμού εδώ και 25 χρόνια, τον RSO 91.7 Θεσσαλονίκης! 

Εύχομαι σε όλους μα όλους, ακόμα και σε εκείνους που δεν γνωριζόμαστε ή δεν συμπαθιόμαστε, το Φως της Γέννησης του Χριστού να μας φωτίσει όλους! Να φωτίσει τις καρδιές μας, τις ψυχές μας, τα παιδιά μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας, τους φίλους μας! Η ανθρωπότητα μπορεί να σωθεί όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, μοιράζονται, συνεργάζονται, ακούν, προσφέρουν βοήθεια, πασχίζουν για το δίκαιο και δεν σταματούν να ονειρεύονται!

Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Καλά Χριστούγεννα σε εσένα που είσαι μαζί μου σε αυτό το ‘τρελό’ ταξίδι μέσα από αυτή εδώ την ολόδική μου γωνιά! Σε ευχαριστώ!

Merry Christmas & a Happy New Year!!!

Σε φιλώ!

Εύη.

 

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

1 Comment
  1. Εύη μου μια πανέμορφη ανάρτηση που θα γίνει σημείο αναφοράς μας όταν θα ψάχνουμε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Καλές γιορτές με υγεία και σύντομα πάλι κοντά μας! Να περάσετε υπέροχα

Leave a Reply

Your email address will not be published.