Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος?

Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος?
Είσαι από εκείνους που πιστεύουν πως οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες πρέπει να διαβάζονται ακόμα και όταν δεν είναι η εποχή των Χριστουγέννων? Αν ναι τότε δεν είναι ποτέ αργά να προσθέσεις στην βιβλιοθήκη του παιδιού σου άλλη μια ιστορία που κρύβει καλά μέσα της την μαγεία της χαρούμενης αυτής εορτής! Σήμερα σου μιλώ για την νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Ίκαρος ”Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος?” της Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Ένα μαγικό παραμύθι τόσο μοναδικό όσο και η μουσική υπόκρουσή του!
Εκδόσεις Ίκαρος

Η ιστορία των μάγων

Αυτή η ιστορία αποτελεί μια χιουμοριστική εκδοχή της ιστορίας των Μάγων με κεντρικό ήρωα τον τέταρτο Μάγο Αβασάλ. Άγνωστο σε εμάς μιας και ξέρουμε μόνο για 3 μάγους. Ο μάγος αυτός όλο καθυστερούσε να φτάσει στον μικρό Χριστό. Θα ζήσει πολλές περιπέτειες καθώς θα προσπαθεί να φτάσει στη φάτνη! Θα συναντήσει κακές γριές με ροζ μαλλιά που θα του ρίχνουν κατάρες, κακούς βασιλιάδες και ένα δράκο με εξήντα μία μαύρες βούλες!
Εκδόσεις Ίκαρος
Ο μάγος Αβασάλ τελικά δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του! Δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στη Βηθλεέμ παρέα με τις δύο καμήλες του, την Στάσα και τη Ραλλού! Κάποια στιγμή συνάντησε την καμήλα του τη Ραλλού να τρέχει φορτωμένη κατά πάνω του γεμάτη δώρα, κουτιά και πράγματα για σπιτικά πολλά!! Όλα αυτά τα δώρα ήτανε όσα είχαν κλέψει δύο κακοί ληστές από όσα χωριά περάσαν! Τα φόρτωσαν στη Ραλλού και η Ραλλού μετά το έσκασε! Ο Μάγος αφού κατάλαβε πως τα Χριστούγεννα είχαν περάσει, έπρεπε να βρει ένα τρόπο να μοιράσει όλα τα δώρα και τα κουτιά που ήταν φορτωμένη η καμήλα του! Έτσι, γεμάτος ντροπή που δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στη φάτνη άρχισε να μοιράζει τα δώρα μέσα από τις καμινάδες των σπιτιών! Και έγινε για εκείνο το μικρό χωριό ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα τα πολλά!!
Το βιβλίο διαθέτει Cd όπου η ίδια η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία του τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων! Η ιστορία ντύνεται μουσικά με τρόπο λυρικό από τον Γιώργο Κουρουπό, ενώ την εικονογράφηση του βιβλίου έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος Γιάννης Κόττης!Στο cd τραγουδούν η Δάφνη Πανουργιά και ο Χρήστος Πρίφτης!

Το Παραμύθι αυτό ζωντάνεψε στην σκηνή του Τριανόν

για 5 μοναδικές παραστάσεις και γνώρισε μεγάλη επιτυχία! Παρότι δεν καταφέραμε να είμαστε παρόντες σε κάποια από αυτές, μιας και λείπαμε ταξίδι, πληροφορήθηκα πως η μουσική και τα σκηνικά σε συνδυασμό με την υπόθεση ήταν κάτι το ονειρεμένο!

Μπορείς να το κάνεις δικό σου με ένα click από εδώ!

Μια ονειρεμένη διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ικανότατη να μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.