Πορτοκαλόπιτα. Οι συνταγές της μαμάς Αργυρώς

Επιστρέφοντας από το χωριό γεμίσαμε τα καλάθια της βεράντας μας με νόστιμα και μοσχοβολιστά πορτοκάλια από τις πορτοκαλιές μας! Πορτοκάλια ζουμερά και χωρίς λιπάσματα από τον κήπο μας! Τα πιτσιρίκια τρελαίνονται για αυτά και ευτυχώς είναι από εκείνα τα παιδιά που πίνουν φρέσκο χυμό πορτοκάλι! Μιας και τα έχουμε σε πληθώρα αυτές τις μέρες και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αρχίσουν να χαλάνε, έφτιαξα πορτοκαλόπιτα! Η πορτοκαλόπιτα είναι μια από τις συνταγές της μαμάς Αργυρώς και χαίρομαι τρελά που η μανούλα μου μπήκε σε στήλη στο blog μου!

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα!

Είναι μια συνταγή πολύ εύκολη! Πρόκειται για μια νόστιμη σιροπιασμένη πορτοκαλόπιτα! Τα δικά μου τα παιδιά την τρώνε ευχάριστα και αυτό γιατί βαριούνται τις ίδιες γεύσεις συνέχεια! Είναι μια ωραία αλλαγή για γλύκισμα μια φορά το μήνα! Φωτογραφίες από την εκτέλεση δεν έχω αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρω να »φωτογραφίσω» την διαδικασία!

Εδώ θα βρεις την συνταγή για την σπανακοτυρόπιτα της μαμάς Αργυρώς

Αν δεν μπορείς τις συνταγές που μετρούν με κούπες ΜΗΝ φτιάξεις αυτή τη συνταγή και μετά αρχίσεις τα αρνητικά σχόλια! Είπαμε δεν είμαστε ζαχαροπλάστες! Να ξέρεις, όμως, πως η κούπα είναι μονάδα μέτρησης έγκυρη για αυτές τις συνταγές που ανεβάζω! Μια χαρά πετυχαίνουν και μην ξεχνάς πως η Βέφα μια χαρά τις εκτελούσε στην εποχή της! Μην κοιτάς τώρα που δεν την υπολογίζουμε και πολύ! Τότε ήταν πρώτη και μοναδική στο είδος της!

Τι θα χρειαστείς για την πορτοκαλόπιτα?

  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού γιαούρτι
  • 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους

Για το σιρόπι της πορτοκαλόπιτας

  • 3 ποτήρια νερού με νερό βρύσης
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη κρυσταλλική

Θυμήσου κρύο σιρόπι και ζεστή πορτοκαλόπιτα για το σιρόπιασμα

Εκτέλεση

Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε καλά με το σύρμα χειρός το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Έπειτα τα αυγά. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το μπέικιν και την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Προθέτουμε το γιαούρτι και μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός χτυπάμε καλά με το σύρμα μας! Μόλις ομογενοποιηθεί ο χυλός μας σπάμε τα φύλλα κρούστας και τα ρίχνουμε μέσα στο χυλό!

Στρώνουμε το χυλό σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί. Εγώ την κάνω σε στρόγγυλο! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι η οδοντογλυφίδα μας να βγαίνει καθαρή. Στον δικό μας φούρνο θέλει περίπου 45 λεπτά.

Έχεις ήδη ετοιμάσει το σιρόπι σου και αυτό έχει ήδη κρυώσει! Μόλις βγάλεις την καυτή πορτοκαλόπιτα από το φούρνο τότε ρίξε ομοιόμορφα το σιρόπι σου να πάει παντού!

Νόστιμη πορτοκαλόπιτα και γρήγορη εκτέλεση σε μόλις 20 λεπτά για προετοιμασία! Αν θέλεις κάτι διαφορετικό για αυτή την εβδομάδα δοκίμασε την!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Στο mamasnpapas.gr θα δεις σκιαγραφημένο τον χαρακτήρα μου αλλά και την καθημερινότητά μου με τα παιδιά, σκέψεις προσωπικές δικές μου, παιδικές παραστάσεις μέσα από τα μάτια μας, προτάσεις βιβλίων για παιδιά, για γονείς και ενήλικες, τα playdates και τα parties μας, αγαπημένες μου συνταγές, μυστικά ομορφιάς για τη μαμά και τα αγαπημένα μου Vegetal προιόντα, κατασκευές και εύκολα Diys, crochet patterns, τα ταξίδια μας και τις εξορμήσεις με το φουσκωτό. Είναι ένα Family Blog και χαίρομαι πολύ που πήρα την απόφαση να το δημιουργήσω!