Διαβάζουμε το Ταξίδι Εκδόσεις Φουρφούρι

Διαβάζουμε το Ταξίδι Εκδόσεις Φουρφούρι

Καλωσορίζω στην στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο και επισήμως τις Εκδόσεις Φουρφούρι με ένα όμορφο βιβλίο για αρχή. Το Ταξίδι είναι ένα έργο του Aaron Becker, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας αυτής. Πρώτη φορά συναντώ τον συγγραφέα αυτό και χαίρομαι γιατί η ιστορία του μας άγγιξε, μαμά και παιδιά. Σήμερα, λοιπόν, διαβάζουμε το ”ταξίδι” και μιλάμε για αυτό παρέα.

Διαβάζουμε το Ταξίδι Εκδόσεις Φουρφούρι

Λίγα λίγα για τον συγγραφέα που έγραψε το Ταξίδι

O Aaron Becker είναι Αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Ορμώμενος από τα πολλά ταξίδια που έχει κάνει στη ζωή του οι παραστάσεις στο μυαλό του είναι ποικίλες και ιδιαίτερες. Έχει ζήσει στην αγροτική Ιαπωνία και την ανατολική Αφρική. Έχει ταξιδέψει με ένα σακίδιο από τη Σουηδία μέχρι τον νότιο Ειρηνικό. Μέχρι και σήμερα, όμως, αγαπημένος του ταξιδιωτικός προορισμός αποτελεί η ίδια η φαντασία του, όπου σχεδιάζει μυστικές πόρτες και μαγικά φανάρια.

Διαβάζουμε το Ταξίδι Εκδόσεις Φουρφούρι

Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του συγγραφέα είναι το Storybreathing.com.

Λίγα λόγια για τις Εκδόσεις Φουρφούρι

Οι Εκδόσεις Φουρφούρι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του βιβλίου, παιδικό και ενηλίκων. Είναι μια συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Brainfood και Eternal Optimists. Ένα δεύτερο όνειρό τους είναι η παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και η δημιουργία αντίστοιχων παραμυθιών και εκπαιδευτικών Apps.

Διαβάζουμε το Ταξίδι Εκδόσεις Φουρφούρι

Fourfoyri.com

Λίγα λόγια για την ιστορία ”Ταξίδι”

Ένα μοναχικό κορίτσι σχεδιάζει μια μαγική πόρτα στον τοίχο του δωματίου του και δραπετεύει μέσα της σε έναν κόσμο όπου το θαύμα, η περιπέτεια και ο κίνδυνος αφθονούν. Με το κόκκινο μολύβι στο χέρι δημιουργεί ένα καράβι, ένα αερόστατο κι ένα ιπτάμενο χαλί που την πηγαίνουν ένα ονειρικό ταξίδι προς μια αβέβαιη μοίρα. Όταν συλληφθεί από έναν απειλητικό αυτοκράτορα, μόνο μια πράξη τεράστιου θάρρους και καλοσύνης μπορεί να την ελευθερώσει. Θα καταφέρει άραγε να επιστρέψει σπίτι της και σε αυτό που ποθεί η καρδιά της?

Στην τριλογία ανήκουν και οι επόμενοι δύο τίτλοι :

Αναζήτηση και Επιστροφή

Η δική μας άποψη για το Ταξίδι από τις Εκδόσεις Φουρφούρι

Διαβάζουμε το Ταξίδι Εκδόσεις Φουρφούρι

Είναι ένα βιβλίο χωρίς λόγια. Αυτό το στοιχείο είναι και το μυστικό της υπόθεσης. Έχουμε διαβάσει αρκετές φορές την ιστορία μέχρι τώρα και κάθε φορά προσθέτουμε και κάτι ακόμα στο σενάριο. Όπως θέλουμε και όπως μας βγει κάθε φορά. Οι εικόνες πολλές φορές μιλούν από μόνες τους αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη.

Το γεγονός ότι είναι ένα βιβλίο μόνο με εικόνες χωρίς καμία λέξη κάνει ακόμα πιο δημιουργική την ανάγνωση. Το παιδί ξεδιπλώνει τις πτυχές του μυαλού του, πλάθει την δική του πλοκή και ταξιδεύει εκεί που ακριβώς θέλει.

Ένα όμορφο βιβλίο που θα ήθελα να το ξεφυλλίσετε παρέα με το παιδί σας καθαρά και μόνο για όσα θα δεις πόσες ιδέες μπορεί να γεννήσει το μυαλό του.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.