Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια, είναι ο τίτλος του βιβλίου που αγαπήσαμε πολύ τον τελευταίο μήνα! Η Μικρή Σελήνη πρόσθεσε ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο στα ράφια της του Γάλλου Jean- Pierre Simeon σε εικονογράφηση του Oliver Tallec! Η αγαπημένη Αργυρώ Πιπίνη επιμελήθηκε την μετάφραση και να που κατάφερε να κάνει το βιβλίο αυτό να μιλήσει στην καρδιά μας!

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Μπορεί ένα ποίημα να γιατρέψει ένα ψάρι?

Η ποίηση γιατρεύει ψυχές λένε αλλά τελικά γιατρεύει και ψάρια. Το αριστούργημα του Ζαν Πιερ καταφέρνει να κάνει τον μικρό Άρθουρ να ανακαλύψει την ποίηση που κρύβεται γύρω του αλλά και γύρω σε όλους μας! Η εικονογράφηση του Όλιβερ καταφέρνει να ξεδιπλώσει με όμορφο και απόλυτα λυρικό τρόπο όλες τις σκέψεις που περικυκλώνουν το μυαλό ενός μικρού παιδιού που προσπαθεί να συλλάβει τη λέξη ποίημα!

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Μα τι είναι ποίημα?

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Ένα παιδάκι δυσκολεύεται να κατανοήσει πλήρως την έννοια αυτής της λέξεως. Μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να του μιλήσει για ποίηση. Ο μικρός Άρθουρ, έχει ένα ψάρι το οποίο πιστεύει πως βαριέται απίστευτα πολύ. Πιστεύει πως από την τόση βαρεμάρα θα πεθάνει. Τότε η μαμά του τον παροτρύνει να του πει ένα ποίημα! Έλα, όμως που ο μικρός Άρθουρ δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη!

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Ψάχνει σε ντουλάπια, σε ράφια, κάτω από το κρεβάτι αλλά ποίημα πουθενά. Μα πως θα γιατρέψει το ψαράκι του επιτέλους! Ευτυχώς ο Λολό που επισκευάζει ψάρια του δίνει μια απάντηση.

”Ποίημα είναι όταν είσαι ερωτευμένος και έχεις τον ουρανό μέσα στο στόμα σου”

”Το ποίημα είναι σαν το ζεστό ψωμί και όταν το τρως πάντα κάτι μένει.”

Είπε η κυρία Ροντύ.

”Ποίημα είναι όταν ακούς την καρδιά της πέτρας να χτυπάει”

Είπε ο κύριος Μαχμούντ
Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Γυρίζοντας, λοιπόν, ο μικρός πρωταγωνιστής από την γιαγιά και τον παππού είναι πανέτοιμος να γιατρέψει τον Λίον, ο οποίος κοιμάται του καλού καιρού! Και ενώ πιστεύει πως δεν κατάφερε να βρει ένα ποίημα για εκείνο, τελικά του αφιερώνει το πιο όμορφο ποίημα που κατάφερε να φτιάξει με όλα όσα του απήντησαν οι φίλοι του στην ερώτηση αυτή! Και τότε ο μικρός του φίλος για πρώτη φορά στη ζωή του μιλάει και του εκμυστηρεύεται πως είναι ποιητής και το ποίημά του είναι η σιωπή του!

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια, λοιπόν!

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια Μικρή Σελήνη

Το βιβλίο του Ζαν Πιερ τολμάει να μιλήσει στα παιδιά για ένα θέμα εντελώς άγνωστο σε εκείνα! Η Ποίηση, άλλωστε, είναι άγνωστη ακόμα και στους μεγάλους! Με έναν τρόπο απλό και κατανοητό και μέσα από δυνατά συναισθήματα όπως η αγάπη, ο έρωτας και η τρυφερότητα! Με λέξεις απλές και κατανοητές καθώς και εικόνες που βοηθούν την φαντασία του παιδιού να καλπάσει το παιδί που διαβάζει αυτή την ιστορία καταφέρνει να συλλάβει όλη την ομορφιά που κρύβει μέσα της η λέξη αυτή!

Το αυθεντικό κείμενο του συγγραφέα δεν το έχω διαβάσει, ωστόσο είμαι σίγουρα πως η κ. Αργυρώ Πιπίνη συνέβαλε λιγάκι παραπάνω με την μαγεία που διαθέτει η ίδια στην ψυχή και στην γραφή της να μας φέρει λιγάκι πιο κοντά στην κατανόηση αυτής της σπουδαίας λέξης! Ένα βιβλίο του 2005 που η Μικρή Σελήνη θέλησε να είναι διαθέσιμο για τους μικρούς ανήσυχους αναγνώστες της χώρας μας!

Εδώ μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το βιβλίο.

Κατάλληλο για παιδιά άνω των 4 ετών μέχρι και 99 χρονών θα πω εγώ. Ένα βιβλίο που θα μας προσφέρει πολλές ακόμα στιγμές χαλάρωσης και συζητήσεων!

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια και θα πρέπει κάθε παιδί να το διαβάσει!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.