Μια ταξιδιάρικη δανειστική βιβλιοθήκη

Μια ταξιδιάρικη δανειστική βιβλιοθήκη
Μια ταξιδιάρικη δανειστική βιβλιοθήκη έφτασε χτες στην πόρτα του σπιτιού μας γεμάτη βιβλία, σελιδοδείκτες και πολλές πολλές αναμνήσεις! Αναμνήσεις μια χρονιάς που τα είχε όλα! Κυρίως όμως είχε αγάπη. Πολλή αγάπη! Ο λόγος σήμερα για την μικρή στο μάτι βαλίτσα με τόσο σπουδαίο και μεγάλο όμως περιεχόμενο μέσα! Και όπως θα έλεγε η νηπιαγωγός μας, κυριολεξία ή μεταφορά?
λόγια της πλώρης
Ο Ντίνος είναι από τα τυχερά παιδιά! Η δασκάλα που έζησε αυτή τη χρονιά με τα παιδιά μας είναι ξεχωριστή. Έχει όνειρα. Όρεξη. Πίστη και κάνει σπουδαίο έργο! Το σχολείο μπορεί να έκλεισε εδώ και ένα μήνα σχεδόν, αλλά η κ. Π. βρίσκεται ακόμα στην καθημερινότητά μας.
μια ταξιδιάρικη βαλίτσα
Η βαλίτσα αυτή φέτος θα ταξιδέψει μαζί με εμάς και τις υπόλοιπες οικογένειες της τάξης μας σε όποιο μέρος πάμε για βουτιές και διακοπές! Θα είναι για λίγες μέρες στη διάθεσή μας και έχουμε βάλει σκοπό να διαβάσουμε και τα 32 βιβλία που επέλεξε η δασκάλα μας να κλείσει μέσα σε αυτήν! Ο Ντίνος είναι ενθουσιασμένος και κάποιες ιστορίες τις ξέρει ήδη! Ωστόσο, θέλει να τις φρεσκάρει στην μνήμη του όπως πρόσθεσε ο ίδιος!

Εμείς προλάβαμε να την πάμε μια βόλτα στην Ραφήνα και το Λαύριο!

Μας συντρόφευσε και μας χάρισε στιγμές μαγικές που ζέσταναν τις καρδιές μας. Όπως ακριβώς της ψιθύρισε η δασκάλα μας να κάνει! Η βαλίτσα μας έχει μαγικές ιδιότητες ναι! Κρύβει μέσα της όλα τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις μιας χρονιάς γεμάτης δημιουργία και κατορθώματα! Μιας ευλογημένης χρονιάς με πρόοδο και έργο! Κρατάμε μόνο τα όμορφα που ζήσαμε και τις δύσκολες στιγμές τις κλείνουμε σε ένα παλιό τσαντάκι με σφιχτό φερμουάρ!
λόγια της πλώρης
Αγαπήσαμε τις μικρές ιστορίες για καληνύχτα από το Μεταίχμιο και ανυπομονούμε να τις εντάξουμε και επισήμως στην δική μας βιβλιοθήκη! Είμαι περήφανη για τα βιβλία που έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά μου και όταν βλέπω την αγάπη τους για την ανάγνωση τότε η καρδιά μου πλημμυρίζει από χαρά! Τα παιδιά μας έγιναν βιβλιόφιλοιβιβλιοφάγοι και είναι μέλη μιας σπουδαίας Λογοτεχνικής Παρέας. Την οποία η δασκάλα μας ονόμασε, τα Λόγια της Πλώρης!

Λόγια της πλώρης

Για την υπέροχη γιορτή που μας χάρισε φέτος στο κλείσιμο της χρονιάς σου είχα μιλήσει γεμάτη συγκίνηση εδώ και εγώ! Τα λόγια μας μαρτυρούν όλα όσα ζήσαμε και νιώσαμε και εμείς οι γονείς αλλά και τα παιδιά! Εύχομαι την ίδια τύχη να έχει και η μικρή μου Stacy!

Οι δάσκαλοι κάνουν τα σχολεία να έχουν αξία και όνομα!

Όχι οι τοίχοι των σχολείων, οι επωνυμίες και οι περιοχές!
λόγια της πλώρης
Η βαλίτσα είναι έτοιμη να ταξιδέψει παρέα με τους μικρούς βιβλιοφάγους σε διάφορα μέρη! Κρατήσαμε σαν φυλαχτό όλες τις αναμνήσεις που έκλεισε η δασκάλα μας μέσα στο cd και είμαστε έτοιμοι να διαβούμε σε λίγες μέρες την μεγάλη πόρτα του Δημοτικού σχολείου! Η γαλαζομάτα δασκάλα μας εφοδίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Ντίνος ανυπομονεί! Δεν φοβάται καθόλου και ονειρεύεται από τώρα τις νέες παρέες που θα δημιουργήσει στο νέο, καθαρό και περιποιημένο του σχολείο! Γιατί και τα Δημόσια σχολεία είναι εξίσου περιποιημένα και όμορφα! Γιατί όπως είπα και πιο πάνω οι άνθρωποι κάνουν τα σχολεία όμορφα, το μεράκι τους και η αγάπη τους για την εργασία που επέλεξαν να κάνουν!
λόγια της πλώρης
Κ. Π. εις το επανιδείν!
Καλές βουτιές σε όλους!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!
Μια ταξιδιάρικη δανειστική βιβλιοθήκη
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

11 Comments
    1. Ελένη μου χαίρομαι που συμφωνούμε! Οι άνθρωποι όταν θέλουμε, και ειδικά εμείς οι γυναίκες, μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Η δασκάλα αυτή εστίασε μόνο στα καλά του Ντίνου και τον βοήθησε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες!

Leave a Reply

Your email address will not be published.