Γιέ-Χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα από το Θέατρο Ρετρό

Γιέ-Χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα από το Θέατρο Ρετρό

Το Θέατρο Ρετρό ήταν η πρώτη επαφή που είχε ο Ντίνος με θέατρο όταν ήταν μόλις 3 ετών και νεοφερμένος στην πρωτεύουσα! Η πρώτη παράσταση που είδαμε ήταν η Βατραπουνζέλ και είμαι σίγουρη πως δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Το θέατρο Ρετρό από τότε έχει ετοιμάσει ωραίες παραστάσεις για τους μικρούς του φίλους και μια από αυτές είναι η ”Γιέ-Χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα”.

Γιέ-Χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα από το Θέατρο Ρετρό

Η κινέζικη παραλλαγή της γνωστής Σταχτοπούτας

Πρωταγωνιστές είναι η ευγενική Γιέ-Χσιέν, η κακιά μητριά της, το χρυσό της ψάρι αλλά και ένα χρυσοκέντητο, ανεκτίμητο παντοφλάκι. Δύο ηθοποιοί είναι αρκετοί ώστε να ξεδιπλωθεί όλη η ιστορία. Η μικρή Γιέ-Χσιέν θέλει να πάει στη γιορτή της άνοιξης αλλά η κακιά μητριά της δεν την αφήνει. Δεν υπάρχει νεραιδονονά στην ιστορία παρά μόνο ένα χρυσό μαγικό ψάρι. Το μικρό ψαράκι προσπαθεί να τη βοηθήσει.

Η θλιβερή ιστορία της Γιέ-Χσιέν και η κακιά μητριά.

Η Γιέ-Χσιέν είναι η κόρη του στρατηγού στην επαρχία της Κίνας. Ο πατέρας της αναγκάζεται να παντρευτεί άλλη μια γυναίκα παρότι αγαπάει πολύ τη μαμά της. Λίγο αργότερα η μαμά της πεθαίνει όπως και ο μπαμπάς της και μένει να την προσέχει η κακιά μητριά της. Εκείνη την υποβιβάζει σε υπηρέτρια και την αναγκάζει να ζει στο περιθώριο. Ώσπου μια μέρα η σταχτοπούτα θέλει να πάει στο χορό της Άνοιξης. Το μαγικό χρυσόψαρο που συναντά στη λίμνη θέλει πολύ να τη βοηθήσει. Όμως, η κακιά μητριά ζηλεύει την καλή τους σχέση και το κάνει ψαρόσουπα.

Γιέ-Χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα από το Θέατρο Ρετρό

Το μαγικό χρυσόψαρο και τα χρυσά μεταξένια παντοφλάκια

Η Γιέ-Χσιέν την ώρα που της σερβίρεται η σούπα ακούει το ψαράκι να της μιλάει. Εκείνο της εμφανίζει μαγικά δυο χρυσά μεταξένια παντοφλάκια, τα οποία θα την βοηθήσουν να πάει στο χορό της Άνοιξης. Η ιστορία από εκεί και στο εξής θυμίζει αυτήν της Σταχοπούτας, η οποία χάνει το γοβάκι της το βρίσκει το πριγκιπόπουλο την αναζητά και έπειτα ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Η θεατρική παράσταση Γιέ-Χσιέν η Σταχτοπούτα από την Κίνα είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 4 ετών έως και 8.

Γιέ-Χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα από το Θέατρο Ρετρό

Παίζουν η Αγγελική Φράγκου και ο Αλέξανδρος Ζουριδάκης.

Ιδέα και προσαρμογή κειμένου Αγγελική Φράγκου.

Σκηνοθεσία Αιμίλιος Αλεξανδρής

Επιμέλεια Κίνησης Μάρθα Κλουκίνα

Κοστούμια Βιβέτα Στρατηγού

Διδασκαλία Κινέζικης γλώσσας Qian Ru Xiao

Η παράσταση παίζεται στο Skrow Theater από τις 4 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 22 Απριλίου το 2019 κάθε Κυριακή στις 15.00.

Διάρκεια παράστασης 45 λεπτά. Μετά τη λήξη ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.