Γνώρισε την Έλενα από το busymama.gr

Γνώρισε την Έλενα από το busymama.gr

Την στήλη μου Προτάσεις την έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Για εμένα, σημαίνει ότι με εμπιστεύεστε και ανατρέχετε με σιγουριά σε ότι σας προτείνω κάθε φορά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ μας και ξέρετε πως εγώ είμαι όσο πιο ειλικρινής μπορώ, ακόμη και όταν πρόκειται για ένα προωθητικό Post. Επιστρέφω σήμερα σε αυτή τη στήλη μου, λοιπόν, με μια νέα συζήτηση με ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο στην κατηγορία Blogging. Γνώρισε την Έλενα από το busymama.gr μέσα από τις 12 ερωτήσεις που ετοίμασα αποκλειστικά και μόνο για εκείνη!

Λίγα λόγια για την Έλενα, έξω από το busymama.gr!

Η Έλενα είναι φίλη μου. Δεν είναι μια γνωστή μέσα από την blogοσφαιρα! Είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουμε έρθει κοντά. Έχει βοηθήσει η μία την άλλη και συνεχίζουμε να υποστηρίζει η μία τις επιλογές της άλλης. Μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά και αυτό, να ξέρεις, είναι πολύ σημαντικό ανάμεσα στις γυναίκες. Να μπορείς να μιλάς ελεύθερα χωρίς να ξέρεις ότι από πίσω πέφτουν μαχαιριές. Με την Έλενα διαφωνούμε σε πολλά αλλά σίγουρα συμφωνούμε σε περισσότερα. Χαίρομαι πολύ που βρίσκεται εδώ μαζί μας σήμερα!

Γνώρισε την Έλενα από το busymama.gr

Ας ξεκινήσουμε τη συζήτηση με την Έλενα από το busymama τώρα.

Ένας άνθρωπος, μια γυναίκα, που αυτό που σου δείχνει στα social media ισχύει και στην πραγματικότητα. Σπάνιο αυτό το φαινόμενο, να ξέρεις. Έχω γνωρίσει bloggers & bloggers τα τελευταία χρόνια.

1. Αρχικά θα ήθελα να μας συστηθείς, να μας πεις το όνομα του blog σου, το ύφος του αλλά και τον σκοπό του.

Γειά σας είμαι η Έλενα ή αλλιώς η busy mama! Μετά από πέντε χρόνια πια το όνομα του Blog έχει γίνει ένα με εμένα! Το busymama.gr λοιπόν είναι ένα blog το οποίο βάζει στο κέντρο του τη μαμά που δεν παύει να είναι γυναίκα. Εστιάζει σε θέματα ομορφιάς, μόδας αλλά και θέματα που αφορούν το σπίτι και το παιδί και φυσικά προτάσεις βιβλίων. Θα τολμήσω να πω πως κάθε γυναίκα είτε είναι μαμά είτε όχι, θα βρει θέματα να διαβάσει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά της.

2. Εγώ προσωπικά σε γνωρίζω από τις πρώτες μέρες που έκανες την εμφάνισή σου στα social media ως blogger αλλά και λίγο πριν ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι ως αναγνώστριά μου. Τι σε ώθησε λοιπόν να μπεις στο χώρο αυτό? Τι σε ενθουσίασε?

Η αλήθεια είναι ότι το mamas’n’papas ήταν στα στάνταρ blogs που διάβαζα τότε! Η ιδέα του blog γεννήθηκε λίγους μήνες αφού έφερα στον κόσμο τον Βαγγέλη μου. Κι από busy woman έγινα busy mama κλεισμένη κι αποκομμένη σε ένα σπίτι με ένα μωρό. Διαβάζοντας σας ένιωθα ότι ανήκατε σε μια φυλή, σε μια συντροφιά που με ενθουσίασε. Ένιωθα ότι μιλούσατε την ίδια γλώσσα και ήθελα να νιώσω πάλι το αίσθημα να ανήκεις κάπου και να μπορείς να εκφράζεις τις ιδέες σου και τους προβληματισμούς σου. Αυτό με ώθησε να φτιάξω το blog κι αμέσως με αγκαλιάσατε με αγάπη και μου επιβεβαιώσατε αυτό που έβλεπα ως παρατηρητής. Μπήκα λοιπόν κι εγώ στη φυλή!

3. Τον πρώτο χρόνο τολμώ να πω πως ήσουν ένα άκρως μαμαδίστικο blog, με ανάλογο
περιεχόμενο και ο Βαγγελίνος ήταν πρωταγωνιστής σχεδόν σε όλες τις κοινοποιήσεις σου. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να αλλάξεις το ύφος του blog?

Καλώς ή κακώς τα παιδιά πάντα μεγαλώνουν κι αλλάζουν οι ανάγκες τους και οι προτιμήσεις τους μήνα με το μήνα. Η μαμά ωστόσο πάντα θα είναι μαμά και γυναίκα. Ένιωσα ότι έχω περισσότερα να πω ως μαμά που δεν ξεχνά ότι είναι και γυναίκα. Αγαπώ τη μόδα και την ομορφιά, τα βιβλία και ήθελα να επικεντρωθώ στη μανούλα που δεν ξεχνά ότι αγαπά αφού αποκτήσει παιδάκια!

4. Πιστεύεις πως ο όρος magazine ταιριάζει στο blog σου? Και αν, που το αποδίδεις?

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Σίγουρα έχει φύγει αρκετά από το ύφος του “κρατώ
ημερολόγιο” και θα βρεις θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος όλων των γυναικών. Βέβαια που και που ξαναθυμάμαι τον παλιό ρόλο του και καταγράφω σκέψεις και προβληματισμούς όπως πρόσφατα που κατέγραψε την εμπειρία μου με το εργασιακό bullying.

5. Πες μου τώρα πραγματικά με το χέρι στην καρδιά. Instagrammer ή blogger? Τι σου ταιριάζει πιστεύεις περισσότερο?

Με το χέρι στην καρδιά θα σου πω ότι το Instagram είναι έρωτας και το blog είναι αγάπη. Το Instagram έχει την αδρεναλίνη του έρωτα καθώς σου κρατά απασχολημένο το μυαλό να βρίσκεις πάντα τρόπους να κυνηγάς τους followers (ας λέμε αλήθειες) και μέσα από αυτή τη διαδικασία παράγεις καλό και ποιοτικό υλικό. Κάθε φορά που έρχεται μια συνεργασία που την περίμενες ή την κυνηγούσες καιρό έχεις την αίσθηση της ολοκλήρωσης και της δικαίωσης που κρύβει ο αμφίδρομος έρωτας. Το blog είναι η ήρεμη αγάπη που έχει κατασταλάξει και είναι πάντα εκεί και σε περιμένει να ακουμπήσεις σκέψεις και προβληματισμούς και ότι άλλο σου αρέσεις να δημιουργείς.

Γνώρισε την Έλενα από το busymama.gr

Γνώρισε την Έλενα από το busymama.gr

6. Ξανά βάλε το χέρι στην καρδιά και πες μου με ειλικρίνεια.. Πόσο πολύ θα ήθελες να είσαι αποκλειστικά και μόνο Beauty Blogger?

Α…πα..πα…πα…! Υπάρχουν τόσες αξιόλογες beauty bloggers όπως η φίλη μας η Μαρία Σταμάτη με χρόνια εμπειρίας που τα λένε και τα γράφουν σωστά κι εξειδικευμένα! Γι’ αυτό άλλωστε έχω beauty blogger στο blog που ετοιμάζει υπέροχα κείμενα. Η Beauty On the Duty κάθε Τετάρτη ετοιμάζει κείμενα όντας πάντα ενημερωμένη για όλες τις τάσεις ομορφιάς. Το κείμενο που είχαμε δημοσιεύσει για τη maskne ήταν από τα πρώτα που έκαναν την εμφάνισή τους και ήταν για αρκετές μέρες δεύτερο στην αναζήτηση της Google!

7. Πρόσφατα ξεκίνησες make up tutorials για πολυάσχολες μαμάδες που δεν προλαβαίνουν και πολλά μέσα στην ημέρα αλλά πάντα φροντίζουν να είναι μακιγιαρισμένες. Υπήρξε κανείς που σχολίασε αρνητικά αυτό το εγχείρημά σου? Έλαβες καθόλου αρνητικά σχόλια για
τον τρόπο που χειρίζεσαι τα προιόντα?

H αλήθεια είναι πως όχι. Βέβαια ποτέ δεν παρουσίασα τα προιόντα ως ειδικός αλλά ως μια μαμά που αγαπά πολύ το μακιγιαζ.

8. Αγαπάς πολύ τα ταξίδια και φροντίζεις μια φορά το χρόνο τουλάχιστον να κάνεις ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό. Πιστεύεις θα δούμε σύντομα μια πιο επαγγελματική στήλη Ταξιδιωτική στο blog?

Όχι δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου για πολλούς λόγους… Καταρχήν με τη δεδομένη κατάσταση δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε ταξίδια. Επιπλέον ήρθε στη ζωή μας το μικρό ροζ μακαρόν κι έτσι το εγχείρημα ενός ταξιδιού φαίνεται ακόμα πιο μακρινό καθώς τα δικά μας ταξίδια είναι η ανάσα ενός ζευγαριού με παιδιά που δεν έχουν καμιά βοήθεια στην Αθήνα. Τέλος, κατά την
άποψή μου υπάρχουν πολλά αξιόλογα travel blogs όπως το The Greek Travel Family.

Γνώρισε την Έλενα από το busymama.gr

9. Θα ήθελα να μου σημειώσεις τρία επίθετα με τα οποία συστήνεσαι στις εταιρείες. Ποιες
μαγικές λέξεις χρησιμοποιείς ώστε να σε εμπιστευτούν και να κλείσεις συνεργασία?

Συνήθως στα mail που στέλνω στις εταιρείες συμπεριλαμβάνω links της δουλειάς μου ώστε να μιλήσει αυτή για μένα! Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ σε κάθε συνεργάτη μου είναι αξιοπιστία, συνέπεια και ποιότητα.

10. Κατά τη γνώμη μου ο χώρος του μαμαδο blogging έχει επέλθει σε βαθύ κορεσμό. Κάθε μέρα ξεπηδούν και νέες στον κλάδο αυτό. Πιστεύεις πως οι εταιρείες έχουν κριτήριο όταν επιλέγουν μαμαδοbloggers, μη διάσημες το τονίζω αυτό, να προωθήσουν τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους? Μπορούν να ξεχωρίσουν την επαγγελματία blogger από εκείνη που θα κάνει τι δουλειά χωρίς να ζητήσει χρηματική αμοιβή?

Σίγουρα μπορούν το θέμα είναι αν θέλουν.

11. Στην αρχή της πορείας μας, οι περισσότερες από εμάς έχουμε δεχτεί ανταλλακτικές συνεργασίες. Συνεργασίες χωρίς πληρωμή δηλαδή, παρά μόνο με την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών. Πόσο νερό βάζεις στο κράσι σου τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε?

Τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Σαν άνθρωπος δε θέλω να είμαι απόλυτη. Έχοντας επιλέξει να το κάνω επαγγελματικά και νόμιμα πλέον θέλω να πληρώνομαι καθώς ο ΕΦΚΑ δεν αστειεύεται και κάθε μήνα πρέπει να καταβληθεί . Ωστόσο κάποιες συνεργασίες προσδίδουν κύρος στο προφίλ και στο blog σου οπότε τις θέλεις έτσι κι αλλιώς. Ή κάποιες άλλες καλύπτουν αρκετές ανάγκες σου προσφέροντάς σου προϊόντα που έτσι κι αλλιώς θα αγόραζες για σένα και τα παιδιά σου οπότε είναι μια ή άλλη που λέει και ο λαός μας. Μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην Ελλάδα και σε αυτόν τον τομέα αλλά όσο συνεχίζεται να προσφέρεται δωρεάν δουλειά, τότε θα κάνουμε αυτή την κουβέντα για πολύ καιρό ακόμα.

12. Τελευταία ερώτηση, αλλά πολύ σημαντική για μένα! Θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει κάτι στο mamasnpapas που σου αρέσει περισσότερο και τι feeling σου αφήνει η συναναστροφή μαζί του?

Ως παλιά αναγνώστρια το αγαπώ πολύ το blog σου κι όταν το διαβάζω έχω την αίσθηση που αφήνει η φροντίδα της μανούλας.

Κάπου εδώ η συζήτησή μας τελειώνει. Ευχαριστώ πολύ το κορίτσι μου που απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις μου. Εύχομαι να ανακαλύψατε στοιχεία για την Έλενα και όσοι δεν την γνωρίζατε, να γίνετε αναγνώστες του blog της αλλά και ακόλουθοι στο Instagram προφίλ της.

Follow me στο Instagram, εκεί τα λέμε συνέχεια!

https://www.instagram.com/mamas_n_papas.gr/?hl=el

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.