Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Χωρίς τρελές κατασκευές ή να χρειάζεται να είσαι ειδικός στα DIYS. Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να σας δείξω το δικό μας Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα έχω καταπιαστεί με τόσα πολλά πράγματα που δεν προλαβαίνω να κάνω αυτά που θέλω. Μονίμως μιλάω στο τηλέφωνο και βρίσκομαι σε ραντεβού είτε για το blog είτε για άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Επειδή, όμως, τα Χριστούγεννα θα φτάσουν πριν καν το καταλάβουμε όλοι μας πρέπει να σας δείξω ένα πανεύκολο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Χωρίς τρελές κατασκευές ή να χρειάζεται να είσαι ειδικός στα DIYS. Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης


Το να μετράς αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα έχει γίνει της μόδας πια!

Την τελευταία δεκαετία είναι πολύ της μόδας να μετράς αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα ή μέχρι την Πρωτοχρονιά. Αυτό ορίζεται κυρίως από το πότε έρχεται ο Άγιος Βασίλης στο σπίτι σας. Σε εμάς ας πούμε έρχεται τα Χριστούγεννα, νωρίς νωρίς. Για αυτό κάθε χρόνο ετοιμάζω ένα απλό advent calendar.

Κυκλοφορούν απίστευτα ωραίες ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης εκεί έξω! Στο Pinterest μου θα βρεις τρομερές ιδέες! Κάνε click πάνω στη λέξη Pinterest!

Εδώ θα βρεις απίστευτες ιδέες για Christmas tags!


Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Ύστερα από κάποιες ώρες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήθελα κάτι δύσκολο ή πολυδάπανο. Αυτό που ήθελα ήταν να είναι λιτό και με υλικά που είχα ήδη στο σπίτι. Δεν ήθελα να μου κοστίσει πάνω από 10€ μαζί με τις μικροεκπλήξεις.

Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Τι χρειάστηκα για το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης:

  • τις μικροεκπλήξεις που θα αντιστοιχούσαν στην κάθε ημερομηνία. Προτίμησα low badget δωράκια, όπως γλυφιτζούρια ή χριστουγεννιάτικες γόμες και τέτοια.
  • ιδέες για ωραία δραστηριότητα μαζί με τα παιδιά. Έπρεπε να σκεφτώ ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε μαζί, με ύφος Χριστουγεννιάτικο.
  • christmas calendar tags. Εγώ χρησιμοποίησα αυτά εδώ.
  • το κλασσικό χαρτί περιτυλίγματος και το έκοψα σε 24 ίσα τετράγωνα κομμάτια, όπου αργότερα κόλλησα το αυτοκόλλητο christmas calendar tag μου…..
  • ξυλάκια χειροτεχνίας. Στο ένα μέρος του έγραψα με στυλό μαρκαδόρο το μήνυμα που ήθελα να αντιστοιχεί στην κάθε ημέρα, διαφορετικό κάθε φορά. Κόλλησα το κάθε ξυλάκι στο πίσω μέρος (με το μήνυμα από την εξωτερική πλευρά ώστε να φαίνεται) του αριθμημένου πλέον τετράγωνου χαρτιού μου..  
  • Αφού είχα ήδη έτοιμες τις ημέρες μου έσπευσα να κολλήσω 3 κομμάτια σπάγκου στον μαυροπίνακά μας, το ένα κάτω από το άλλο.
  • κλασσικά ξύλινα μικρά μανταλάκια και τοποθέτησα την μία ημέρα δίπλα στην άλλη.  

Και κάπως έτσι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Τα πιτσιρίκια κάθε πρωί, αμέσως μόλις ανοίγουν το μάτι τους έρχονται στο κρεβάτι μας χέρι χέρι και με φωνάζουν να σηκωθώ. Ανυπομονούν να δουν την έκπληξη που κρύβει το κάθε σπιτάκι με το νούμερο από πίσω.

Χτες μάλιστα προμηθεύτηκα διάφορα κας κας να στολίσουν τα Χριστουγεννιάτικα cookies και cupcakes μας. Aνυπομονούμε μαζί με τον Ντίνος να έρθει επιτέλους αυτή η μέρα που το ημερολόγιό μας θα λέει να ψήσουμε cupcakes και cookies για τον Άγιο Βασίλη.

Πώς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Να σου, όμως, τώρα και κάτι μεταξύ μας;

Μην ψαρώνεις με όλα αυτά τα λέει ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης που κυκλοφορούν εκεί έξω. Δεν έχουμε όλοι την ίδια φαντασία ή το ίδιο ταλέντο. Ορισμένοι είναι αστέρια στο DIY. Άλλοι είναι καλύτεροι στο να αγοράσουν κάτι έτοιμο. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο!

Να μετρήσετε αντίστροφα μαζί με το παιδί! Να είστε ανυπόμονοι και χαρούμενοι που πλησιάζει όλο και περισσότερο αυτή η γιορτή. Η πιο μαγική γιορτή του χρόνου!

Ο μήνας αυτός είναι γεμάτος με κατασκευές και εκπλήξεις. Συμφωνείς;

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.