Ο λυράρης και οι νεράιδες

Ο λυράρης και οι νεράιδες
Τις Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας τις διαβάζουμε από τη στιγμή που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα ράφια των Εκδόσεων Μεταίχμιο και σήμερα κρατάμε στα χέρια μας άλλη μια υπέροχη ιστορία! Ο Λυράρης και οι Νεράιδες της Αγγελικής Δαρλάση σε εικονογράφηση Βασίλη Γρίβα!
Ο ΛΥΡΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ

Πριν κάποια χρόνια και καιρούς, μικρό μου αγαπημένο, ζούσαν λυράρηδες άξιοι, δεινοί και ξακουσμένοι, που λέγαν πως την τέχνη τους τόσο καλά τη μάθαν από νεράιδες όμορφες, νύχτα δίχως φεγγάρι…

Ο ΛΥΡΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ
 
Η ιστορία του λυράρη που θέλει να μάθει την τέχνη την ξακουστή μας ξάφνιασε! Γιατί την τέχνη της λύρας μπορούσαν να του τη μάθουν μόνο νεράιδες! Και γιατί έπρεπε να σταθεί σε έρημο σταυροδρόμι!? Αυτά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που ένα αθώο μυαλουδάκι δεν μπορεί να ερμηνεύσει! Ωστόσο, ο ποιητικός λόγος της συγγραφέως που ηχεί σαν μελωδία στα αφτιά των παιδιών μας καθησύχασε και απολαύσαμε την ιστορία αυτή!
Ο ΛΥΡΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ
 
Αν είναι αλήθεια τώρα αυτά ή αν είναι παραμύθι δεν ξέρω να σου πω εγώ με σιγουριά μεγάλη, αφού ούτε λύρα έμαθα, ούτε νεράιδες είδα. Έτσι τα λέγαν οι παλιοί έτσι και εγώ σ’ τα λέω. 
 
Η σειρά αυτή μας καλεί να θυμηθούμε και να γοητευτούμε ξανά από τα λόγια αλλοτινών καιρών, λόγια που παρηγορούσαν, συντρόφευαν, λόγια που προσπαθούσαν να εξηγήσουν όσα φόβιζαν ή μάγευαν κάποτε τους ανθρώπους. Ιστορίες βασισμένες στις παραδόσεις μας, που περνούσαν προφορικά από γενιά σε γενιά..για να τις διαβάζουμε μαζί με τα παιδιά μας σήμερα. Σήμερα που δεν αφηγούμαστε όπως άλλοτε..
 
Σε μένα μπορείς να διαβάσεις τα βιβλία:
 
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!
Ο λυράρης και οι νεράιδες
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.